Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potlesk právem provázel Theu na jevišti, v osobním životě ovšem tato žena, stejně charizmatická jako manipulativní, sklízela hořké plody své slabosti pro alkohol. Pila jsem jako duha, říká prostě, když vysvětluje, proč zkrachovalo její manželství a ona se dobrovolně vzdala péče o své dva malé synky. Teď ale ukončila odvykací léčbu a zoufale se snaží získat zpět místo v životě svých tří mužů, kteří ale mezitím zakotvili v poklidém a vyrovnaném vztahu s psycholožkou Maiken. Bude její snaha stačit? Anebo ji přemohou démoni minulosti? Debutující režisér Martin Pieter Zandvliet obratně mísí popis Theina vnitřního zápasu s jejím divadelním já, kdy ztělesňovala Marthu v Kdo se bojí Virginie Woolfové? a její pocity a osudy s její hrdinkou nebezpečně kolidovaly. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (19)

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj slávna hviezda môže mať svoje veľké problémy, ktoré nedokáže riešiť. Konkrétne v tomto prípade je to alkohol. Hlavná hrdinka sa tu dostáva do situácie, kedy stvárnenie jej divadelnej postavy z hry Kto sa bojí Virginie Woolfovej? prechádza a z časti sa zrkadlí aj v jej reálnom živote. Človeku to docvakne hlavne na záver snímku. Preto si myslím, že na lepšie vychutnanie si filmu je treba najskôr pozrieť uvedenú hru. Už len samotný majstrovský výkon Papriky Steen stačí na nadpriemerné hodnotenie snímku, rozhodne z toho čo som od nej videl tu bola po hereckej stránke najlepšia, priam bohyňa, všetko tu stojí a padá na nej a viete čo?.... Zvládla to na jednotku, od smiechu cez plač a to všetko až do poslednej emócie. Menšie výhrady mám iba k pár technickým prostriedkom - miestami sa mi nepáčila kamera, na môj vkus až príliš presvietené a mohla byť aj trochu výraznejšia hudba. Asi by bolo lepšie, keby si aj tento snímok Paprika odrežírovala sama... nevadí, aj tak fantastický zážitok. 80/100 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

V divadle měla Thea velké a obtížné role, za které se jí dostávalo zaslouženého applausu. Ale ta její soukromá role v reálu byla daleko důležitější a pro Theu o to těžší, protože bojovala se svým vnitřním démonem, kterým byla závislost na alkoholu. Je to depresivní sonda do jejího nitra a velmi oceňuji tvůrce za výběr herečky Papriky Sten do této dost náročné role, protože se de facto nehnula ze záběru kamery a přenést její emoce na nás, diváky pro ní muselo být obtížné. Ale byla vynikající a z tohoto filmu si jí určitě vtisknu do paměti. Doufám jen, že mi tam nezůstane jako alkoholička. Nakonec i ta mírná roztříštěnost příběhu byla na místě, vždyť takový byl i život They. Souhlasím s důležitou poznámkou uživatele misterz v souvislosti její (They) role ve hře Kdo se bojí Virginie Wolfové. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Excelentně odvyprávěný režisérský debut s často používaným námětem, jenž zde ovšem dostává skvělou, originální podobu. Silný festivalový nádech, uvolněné herectví a příchuť obzvlášť vyzrálé chilli Papričky, jež v člověku probouzí hned několik smyslů najednou. Pálivý, snad až bolestivý, pocit se mění ve sladkost, aby vzápětí zase začal pálit, není divu, je totiž stále přiléváno palivo. Trochu smutné, ale přesto vynikající rodinné drama pro dospělé o jedné herečce, pro kterou je život jen další divadelní kus, který je potřeba nejdřív řádně nazkoušet. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Vsechny 3 hvezdicky patri skvele Paprice Steen, ktera dela z tohoto podprumerneho filmu alespon trochu slusnou podivanou. Naprosto zaslouzena cena na MFF KV. Jen si dovolim malou rypavou poznamku, ze kazda role alkoholika je stavena tak, aby v ni predstavitel zazaril, anebo se totalne znemoznil. Jinak snad vesekere dosavadni filmy o alkoholu, ktere jsem videl (a nebylo jich malo), byly lepsi nez tento. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Filmovy debut rezisera Zandvlieta hodnotim velmi pozitivne, ac silne inspirovan novou danskou vlnou, povedlo se mu natocit velmi realisticky film s dobrou kamerou, strihem a hudbou. K tomu mu pomohli vyborni herci v cele s famozni Paprikou Steen (jeden z nejlepsich zenskych hereckych vykonu, co jsem kdy videl), na ktere stoji cely film, jejimu vykonu tleskat ve stoje! Jedinou slabinou filmu je tak scenar, ktery sice neco ukazuje, ale nic neresi a podobnych filmu jiz vznikly mraky. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama