VOD (1)
Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)
(více)Recenze (507)
Jedna buggy dva řidiči. CITÁT - Co takhle soutěž pivo - párek?......... Kluci si chtějí jen hrát, ale když se rozzlobí jsou zlý Motorkářský souboj byl nádherný, plus dobrá hudba, akce, sranda a plno pěstí. V dnešní době už tohle moc nefunguje, ale pro mě ti už zůstane klasika. CITÁT - To byl kuchař a dělal moc dobrý papu........ Jízda autem po domě plném balonků a následná bitka mezi těmi balonky je jedna z nejlepších scén této nesmrtelné dvojice. ()
"Proste Paganini. Ale - solit - treba" - A duo Spencer -- Hill dosiahlo po prvykrat dokonalost. Scenar nie je nic extra, ale to si tato dvojica vynahradzuje fackovackami, akcnymi scenami, hudbou a hlaskami, ktore stihli zludoviet. Plus k tomu hlaskujuci Donald Pleasence /The Great Escape, You Only live Twice/ a manuel De Blas ako Paganini/. V pripade filmovej postavy menom Paganini ide evidentne o inspiraciu postavou talianskeho huslistu Niccolo Paganiniho /27. oktober 1782 - 27. maj 1840/. To tu ale nepatri. Perfektna oddychovka po tazkom namahavom dni, a skutocna zabava na rozdiel od sucasnych hroz, co sa tocia teraz .... 100 % ()
Normálně za 1*, ale další za písničku dua Angelis a třetí * z nostalgie, protože to tenkrát v kině bylo vedle francouzských komedií to jediné veselé v rudé šeďi všedních dnů, kdy včera znamenalo už zítra! Dabing ač herecky dobrý po technické stránce prachbídný. Tradiční nešvar českého dabingu vytahovat dialogy na úkor okolních ruchů je tady podaný tak, že rámus z okolí téměř není slyšet. Nevím, jestli je to vina odfláklého vydání DVD. ()
Dneska si pouštíme na počest včera zesnulého Buda Spencera. Film, který jsem miloval na VHS u tety v Hostivicích v době, kdy u nás ve městě ještě nikdo videopřehrávač ani neviděl. Nestárnoucí klasika, tabadabataptap, tabadabataptap... Jasně že to je bejkárna, ale tak fantasticky promyšlená, že si zkuste něco podobného napsat dneska. Žádná parodie která v posledních dvaceti letech vznikla, nesahá bugatce ani po blatníky. Dabingové mistrovství a zároveň pro nás mladší nezvyklé obsazení některých postav, protože v tomto filmu mluví (v závorce typičtější dabér a číslo dabingu, v něm se objevil) Jiří Ornest Terence Hilla (Pavel Trávníček ve 3.), Jiří Zahajský Buda Spencera (Jiří Zavřel ve 2., Jan Schánilec ve 3.). ()
Z tejto Spencer/Hillovky som si pamätal len par scen, ale nemohol som si vôbec spomenut na zapletku. A uz viem preco. Ten film ziadny dej nema. Spenceovi a Hillovi znici jeden mafian ich milovanu buginu a oni od neho chcu novu naspät. Tato veta je komplikovanejsia ako samotny film pretoze ten tvori jedna akcna scena za druhou s minimom dialogovych scen. Prave z toho dôvodu tu postavy Spencera a Hilla ani nemaju nejaky charakter a preto tentoraz medzi nimi ani nie je akakolvek komedialna chemia. Nie je na to cas. Zo samotnych bitiek ma bavila prakticky len bitka v telocvicni, ktora bola komplikovanejsia ako je v tychto filmoch zvykom. Dalsie uz ma tak nezaujali. Rovnako ako ostatne akcne sceny. Nahanacky, zavod z uvodu, demolacie alebo hudobne cislo so zborom. Kedze ma v tomto filme nezaujali ustredne postavy, tak mi boli ukradnute aj ich akcne dobrodruzstva, napriek tomu, ze su prevedene kvalitne. Takze 1* davam za bitku v telocvicni a druhu za chytlavu ustrednu melodiu. 4/10. ()
- Při ralley zazní hláška „Ben útočí na Kida“. Avšak Ben (Bud Spencer) má v tu chvíli Kida (Terence Hill) za sebou a útočí na vůz s číslem 20, ne na Kidovu 1. (johnnymay)
- Ve scéně, kdy jezdí hlavní dvojice autem po domě, jim na přední sklo spadne přepravka s pitím a čelní sklo prskne. V následující scéně je však sklo nepoškozené. (Chip89)
- Filmu patří 14. místo v žebříčku nejnavštěvovanějších italských filmů všech dob s 11 246 906 diváky. (sator)