Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Chytlavá ústřední melodie a Terence Hill a Bud Spencer v té nejlepší formě - ve své patrně nejslavnější komedii. Modrooký blonďák se jako obvykle ujímá osvědčené role "nevinného" provokatéra, zatímco jeho o poznání zavalitější protějšek se spokojí s úlohou dobromyslného hromotluka, kterého je třeba vždycky trochu postrčit. Od slov k činům tahle dvojka nemá nikdy daleko a podle očekávání dokáže zatočit s jakýmkoli počtem padouchů bez ohledu na to, kdo stojí v pozadí, neboť jakýkoli respekt k pochybným autoritám je jim cizí. Přináší nekomplikovanou osvěžující zábavu s dokonale uvolněnou atmosférou a přímočarou údernou akcí ve stylu sedmdesátých let dvacátého století. Neztrácí nadhled ani úroveň a její drobné vtípky fungují pořád stejně spolehlivě. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Come with me for fun in my buggy, pá pa pá pá, come along let´s go for the hell of it... nezapomenutelný a chytlavý song Olivera Onionse doprovází většinu scén jednoho z nejvydařenějších snímků komediální dvojice Spencer/Hill. Spencer věčně nabubřelý a na oko otrávený, Hill usměvavý a lišácký. Nejeden záporák okusí tvrdost budspencerovky (rozuměj ránu otevřenou dlaní s charakteristickým doprovodným mlasknutím) a se zbytkem zamává pomocí svých nápaditých bojových kousků elegán Hill. Spousta výborných scén (gymnastická tělocvična, sborový zpěv, motorkářský gang), které prostě fungují i napodesáté. A ta dunovka je fakt krásná. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chytlavá melodie a jde se na to. Tyhle typy filmů uměli nejlíp Bud s Terencem. Správňáci vyhrávají a darebáci dostanou po papuli. Nejvíce mě vždy rozseká raketa v lunaparku a samozřejmě Paganini. Svého času se naši hoši potřebovali odpoutat z Divokého západu, ale koncept jejich filmů zůstává nicméně stejný. Tu všudepřítomnou pohodu z jejich filmů nikdo dodnes nedokázal přenést. 85% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa najlepší film s dvojicou Terence Hill / Bud Spencer a aj môj najobľúbenejší. Ako prvé by som rád napísal, že si ani neuvedomujem pri sledovaní tohto filmu, ako je film veľmi starý, vždy si to uvedomím, keď si spomeniem, že keď mala moja mama toľko rokov čo ja teraz, bola na tom v kine. Druhé čo by bolo dobré spomenúť, je to že k tomuto filmu patrí úžasná pieseň Oliver Onions - Dune Buggy, ktorú si púšťam rok čo rok a vždy mi zdvihne náladu. Možno keby som tento film videl prvýkrát dnes, asi by som nedal tak vysoké hodnotenie a možno by som si na neho ani nespomenul. Ale ja som ho videl prvýkrát v detstve a to človek inak vníma svet a filmy tiež. S oveľa menšími skúsenosťami a s oveľa väčším nadšením, so srdcom a očami otvorenými dokorán. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Dva kliďasové, které skoro nic nerozhází, ale nesmí je nic rozzlobit. Čekal jsem více bitek a ve filmu jsou vlastně jenom dvě. To ovšem vůbec nevadí. Úplně mně stačily hodně drsné hlášky, kaskadérské kousky a několik kultovních scén. Nejlepší je samozřejmě ta s pěveckým sborem. A celý film hraje perfektní dobová hudba - hit "Dune Buggy". ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Během souboje na motorkách si Kid (Terence Hill) zkracuje klacek tak, že na něj dupne a ten se zlomí. Jakmile klacek narovná, je vidět, že byl do poloviny naříznut pilkou. (J.Trinity)
  • Na průvodní píseň „Dune Buggy“ vznikla česká verze s textem Pavla Žáka, nazpívala ji Hana Zagorová pod názvem „Jestli se rozzlobím, budu zlá“. (sator)
  • Ačkoliv Bud Spencer (Ben) vypadá jako větší jedlík, ve chvíli, kdy do bistra vtrhnou mafiáni, prohrává s Terencem Hillem (Kid) na buřty 14:17 a na piva 7:8. (Robbi)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama