Peter KahaneKamera:
Dragan RoguljHudba:
Detlef PetersenHrají:
Linn Reusse, Pascal Andres, David Berton, Jakob Knoblauch, Woody Mues, Ben Becker, Dominique Horwitz, Mario Adorf, Hilmi Sözer, Badasar Colbiyik (více)Obsahy(1)
Nejen Zorro byl ochráncem bezbranných! Režisér Peter Kahane převedl knihu německé klasické dětské literatury do filmu a vypráví v něm příběh o dobru a zlu v malé rybářské vesnici na pobřeží Chorvatska v roce 1930. Zora je vedoucí skupiny pěti chlapců, sirotků ve věku kolem 11 až 15 a spolu s nimi si vytvořila domov v opuštěném hradu s výhledem na moře. Jejich hlavní obživou jsou drobné krádeže na rybím trhu. Jednoho dne je obviní zlý a po bohatství toužící starosta Karaman, a proto se začnou ohlížet po jiném druhu obživy. Spolu s rybářem Gorianem objeví velmi účinný lov ryb, ale starosta se opět postaví proti nim? Film byl natočen v překrásné krajině v Černé Hoře. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (3)
Ľudia, nemusíme sa hneď zosýpať a kydať na film jednoducho preto, že naň kydli už ostatní pred nami. Jasné, že je tu pár tých klišoidných drobností a šmatlavých policajtov, ale nechcete mi nahovoriť, že film kritizujete kvôli klišé, že nie? To by tu niekto nemeral rovnakým metrom. Ináč, Jakob Knoblauch to uhral so cťou a Mario Adorf bol čerešničkou na torte. ()
Klasicka nemecka kinematografia - planoba nad planoby, fakt Nemci maju hodne taku .. slabu kinematografiu. Reziserky odbite, natocene bez chuti .. .dialogy su len vatovo plane plky . 6 % ()
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $6,761,042║ ()
- Natáčelo se v Černé Hoře. (Cheeker)