Reklama

Reklama

Le Monde selon Monsanto

(TV film)
  • Německo Monsanto mit Gift und Genen (více)

Obsahy(1)

Znepokojivý dokument o praktikách nadnárodnej spoločnosti Monsanto a jej aktuálnych krokoch na poli biotechnológie a kontroly potravín. Už od jej založenia v roku 1901 sa rozvoj a bohatstvo spoločnosti Monsanto spájajú s výrobou a predajom mnohých chemických produktov, ktoré boli neskôr zakázané. V každom z týchto prípadov sa neskôr ukázalo, že spoločnosť klamala, zatajovala dôležité skutočnosti, alebo si jednoducho zaplatila štúdie, ktoré mali dokázať neškodnosť a zdravotnú nezávadnosť jej produktov. Na základe viacerých súdnych rozhodnutí musela spoločnosť platiť nemalé sumy, nijako to však nezastavilo jej víťazné ťaženie celým svetom. Dnes je spoločnosť Monsanto svetovým lídrom v produkcii geneticky modifikovaných potravín a s nimi spojeného herbicídu Roundup... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Burdock odpad!

všechny recenze uživatele

Neobjektivní lživá agitka. Zde je například něco k herbicidu Roundap, o kterém je velká část dokumentu: http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=6590 nebo ke kontaminaci Tryptophanem v roce 1989 http://en.wikipedia.org/wiki/Showa_Denko#Tryptophan_contamination Už jenom porovnáním faktů s tvrzeními v dokumentu snadno dojdete k závěru, jak nebetyčně se v tomto dokumentu lže.. (doplněk: Navíc, evidentně spoustu tvrzení vytrhávaj z kontextu a přeinterpretovávaj spoustu informací tak, jak se jim to hodí. Je to krásně vidět i na způsobu vedení rozhovorů s „protivníky“ a jejich střihu, ty jsou jak z učebnice pro manipulativní dokumentaristy.) ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Geneticky modifikované plodiny, růstové hormony pro dobytek..dle odborníků a objektivních studií potenciálně velmi nebezpečné pro lidské zdraví. Dle nadnárodního gigantu Monsanto a americké Správy potravin a léčiv (FDA) je vše v pořádku. Prosazování zájmů v USA - např. klíčových zákonů týkající se genetické modifikace - se Monsantu daří prosazovat díky mimořádně silné lobby v americké legislativě a svým lidech v FDA. Někteří z nich vystřídají pozici v soukromém sektoru (Monsantu a dceřinných společnostech) a státním sektoru (FDA, Congress) i několikrát za život...Opravdu zajímavý dokument o prorůstání soukromého sektoru s veřejným a o "neexistujícím" konfliktu zájmů osob, které byli v prosazování zájmů Monsanta a podobných firem klíčové. Vít Bárta by se mohl učit - takto se to dělá správně;-) Monsanto úspěšně dodává geneticky modifikovaná semena plodin a vytlačuje farmáře s nemodifikovanými plodinami. Vytváří si tak postupně monopol a poptávku po svých dalších produktech, protože bez správných pesticidů a přesném "monsantovském" postupu farmářům nevyroste vůbec nic... ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Téměř dvouhodinová anti-reklama na nadnárodní společnost Monsanto, která se "proslavila", díky svému produktu Roundup (herbicid), který se používá přes 30 let a jeho negativní účinky, které se tato již zmíněná společnost snažila utajit na sebe nenechaly dlouho čekat(nemoci, úmrtí atd:.) a vyvolala velkou vlnu nevole proti této firmě, která je známá i svým financováním vysokých politiků ve vládě a korupcí. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Mohol by som napísať veľa a rozobrať jednotlivé časti, no myslím, že stačí ak si to pozriete a urobíte názor sami s prípadným dohladaním informácií zo všetkých strán a začne konať tak, aby ste čo najviac znížili dopady zlého alebo ich odstránili. Toto je vážny dokument, ktorý poodhaľuje správanie jednej z mnohých podobných korporácií, nezatvárajte si pred tým oči. Je kvalitný a odporúčam ho druhým. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Monsanto je medzinárodná, v Spojených štátoch založená agrochemická spoločnosť, pôsobiaca v sektore poľnohospodárstva. Jej hlavným zameraním je produkcia osív, agrochémie a biotechnológií. Je to najväčší svetový producent herbicídu glyfosát, predávaného pod obchodnou značkou Roundup, ako aj líder v oblasti GMO plodín. Už v roku 2006 lobovalo niekoľko zástupcov americkej ambasády za to, aby táto spoločnosť dostala priestor aj u NÁS. Nebolo by na tom nič zlé, pokiaľ by množstvo okolitých štátov, ako Francúzsko, Maďarsko, Poľsko doslovne nezakazovalo "vstup" tomuto monumentu na domáci poľnohospodársky trh. Dôvod je totiž jednoduchý. Ich chemické látky, ktoré by mali napomáhať rastu zdravých BIO plodín, v skutočnosti zapríčiňujú množstvo chorôb, ba dokonca rôzne druhy rakoviny. Ich výrobky využívané na postrek sú už dokonca v regáloch HM Tesco. Nuž, neznalosť, nevedomosť ľudí je už taká. Tak sa teda navzájom povraždíme aspoň zeleninou, keď už nemáme v ruke samopaly. A ja musím opäť raz - ZAS - vysloviť tú, pár užívateľom (čo ma "poznajú") otrepanú, hádam aj otravnú vetu a myšlienku, Z HENTEJ KRAJINY Z POZA OCEÁNU - ČO MÁ VLAJKU HVIEZDAMI POSIATU, ČO V BOHA NAJVIAC VERÍ, ČO VOJNAMI MIER DOCIEĽUJE - NEZÍDE NIČ DOBRÉ. ()

Zajímavosti (1)

  • V slovenskom dabingu nahovorila autorku a novinárku Marie-Monique Robin Kamila Magálová, ktorá sa na ňu dokonca aj podobá. (Autogram)

Reklama

Reklama