Reklama

Reklama

Želvy ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles
USA / Jižní Korea, (2003–2009), 57 h 12 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Lloyd Goldfine

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)

Hrají:

Michael Sinterniklaas, Wayne Grayson, Gregory Abbey, Sam Riegel, Darren Dunstan, Marc Thompson, Veronica Taylor, Sean Schemmel, David Zen Mansley (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku, přesněji v kanálech tohoto rozsáhlého města. Přesuneme-li se hlouběji do minulosti, začíná příběh v domě mistra Yoshiho a jeho krysího miláčka Třísky. Mistr Yoshi je mistrem starodávného a velice ceněného umění v Japonsku, umění ninjitsu. Malá krysa v kleci napodobuje jeho umění při tréninku. Yoshi má plno nepřátel, protože je mistrem umění, který každý žák obdivuje a rád by se mu vyrovnal. Yoshi však ukrývá jisté tajemství, které zároveň i chrání a s ním i jisté bytosti, které se však Oroku Saki alias Trhač snaží zničit. Jenže Hamato Yoshi je věrný svým závazkům a tajemství brání do posledního dechu, proto se ho Trhač jednoduše zbavuje.
Tříska poté utíká z domova do kanálu, kde objeví čtyři želví mláďata namočené ve zvláštní tekutině. Pokouší se je očistit a sám se tak potřísní radioaktivní látkou. Od té doby už nic není jako dřív. S přibývajícími roky se z malých želviček stávají ohromní mutanti a z malé krysy se nyní vyvinul velice inteligentní učitel a milující otec čtyř želvích hrdinů. (ČSFD)

(více)

Recenze (34)

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Akčnější, vulgárnější, vtipnější a temnější, než starší seriál pro děti. Sice neobsahuje většinu starých záporných postav, za to si jich vymyslel stovky nových. Sice zahrnuje více sci-fi prvků (nebo spíš strašně moc sci-fi prvků), ale co, ať si želvy bojují s ufounama na mezigalaktickém Mortal kombatu do syta. Prostě to má něco co starý seriál neměl - šťávu. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Za původním seriálem a komiksy zaostávají tyhle „nové” želvy o parník. Nejenže nemají oči a ústřední znělka je příšerně otravná, ale navíc si dovolují poměrně značně pozměnit příběh. Například si dobře pamatuji, že Tříska býval dříve člověk znalý bojového umění a ne prachobyčejná krysa jak je prezentováno zde... ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

4. disk je kvalitativně úplně někde jinde než předchozí naivní zábava pro nejmenší, kde stály za zmínku víceméně jen scény s Mistrem Třískou a Foot ninji. Snad se ve stejném duchu ponese i zbytek seriálu. **** by Želvám ninja slušely víc. Možná to nebude taková moralizující slátanina s momenty, které snad musí přijít stupidní i desetiletýmu capartovi, jak se ze začátku zdálo. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to celkem líbilo, ale později seriálu začnou podlamovat nohy opravdu stupidní věci jako že normální kanálová krysa zná bojová umění, nebo že je Casey Jones poznamenaný tím že jeho otci vypálil gang obchod a on je za to dosmrti nenávidí? Kvůli tomu? Kdyby v tom obchodu byl jeho otec, tak to je jiná, ale tohle vypadalo opravdu stupidně :). Dále tu schází staré dobré postavy jako Rocksteady, Beebob, Krang, Technodrom...takhle bych mohl pokračovat dál. Vím že v tu dobu na tyto charaktery nebyli práva, ale přesto tam člověku chybí. Jako plus rozhodně vidím propracovanost charakterů jednotlivích želváků, Raphael je pěkná svině :). April mi připadá dospělejší a ne tak uřvaná jako v prvním seriálu a potěší že se ukáže i Dr. Backster Stockman se svími myškami. Jo a hudba nesahá původní uvodní znělce ani po kolena, je opravdu šílená. Stejně jako Transformers ani nový želváci nepřekonávají svojí původní předlohu. ()

WANDRWALL odpad!

všechny recenze uživatele

Želvy mě nikdy nechytily. Asi proto, že jsou pro mě jejich počínání moc čitelná. ale pro maličké děti, co se seznamují se světem, tak mouhou být vodítkem, informátorem o stavu našeho žití... Vždyť sám jsem tím prošel, tak bych se za lumpa považoval, kdybych to neřekl! Když už jsem řekl A musím i D.... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • V jedné epizodě se April, která pracuje ve starožitnictví, obleče do žlutého kostýmu a představí se jako reportérka z Kanálu 6 - je to odkaz na původní seriál. (Crysis52)
  • V příběhu, který se skládá z několika dílů a ve kterém želvy bojují v mezigalaktické aréně, se objeví postava ninjy zajíce, známé komiksové postavičky Usagi výtvarníka Stana Sakaie, který si v jednom svém dřívějším komiksu s myšlenkou spojit Usagiho s ninja želvami pohrával. (Landauer)
  • V 1. epizóde 1. série „Things Change“, v jednej scéne Leonardo zhodí z dodávky plný batoh peňazí, ktoré ukradli Purpuroví draci, dvom policajtom, ktorí sa výrazne podobajú na autorov Ninja korytnačiek, Kevina Eastmana a Petera Lairda. (donnie22)

Reklama

Reklama