Reklama

Reklama

Želvy ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles
USA / Jižní Korea, (2003–2009), 57 h 12 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Lloyd Goldfine

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)

Hrají:

Michael Sinterniklaas, Wayne Grayson, Gregory Abbey, Sam Riegel, Darren Dunstan, Marc Thompson, Veronica Taylor, Sean Schemmel, David Zen Mansley (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku, přesněji v kanálech tohoto rozsáhlého města. Přesuneme-li se hlouběji do minulosti, začíná příběh v domě mistra Yoshiho a jeho krysího miláčka Třísky. Mistr Yoshi je mistrem starodávného a velice ceněného umění v Japonsku, umění ninjitsu. Malá krysa v kleci napodobuje jeho umění při tréninku. Yoshi má plno nepřátel, protože je mistrem umění, který každý žák obdivuje a rád by se mu vyrovnal. Yoshi však ukrývá jisté tajemství, které zároveň i chrání a s ním i jisté bytosti, které se však Oroku Saki alias Trhač snaží zničit. Jenže Hamato Yoshi je věrný svým závazkům a tajemství brání do posledního dechu, proto se ho Trhač jednoduše zbavuje.
Tříska poté utíká z domova do kanálu, kde objeví čtyři želví mláďata namočené ve zvláštní tekutině. Pokouší se je očistit a sám se tak potřísní radioaktivní látkou. Od té doby už nic není jako dřív. S přibývajícími roky se z malých želviček stávají ohromní mutanti a z malé krysy se nyní vyvinul velice inteligentní učitel a milující otec čtyř želvích hrdinů. (ČSFD)

(více)

Recenze (34)

Newark 

všechny recenze uživatele

Není to ono. Nemá to šmrnc. Neosahuje to nic zajímavého a poutavého jako staré dobré želvy. Příběh moc obyčejný s mírnými rozpory s původními želvami a postavy mají příliš klišé chování. Tento seriál byl vydán jako další americký komerční produkt, který svou kvantitou zabírá místo lepším a poutavějším věcem. Možná malé děti se na to mohou koukat, ale hned od malička je kazit špatným produktem nemá smysl :-D ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejlepší televizní želvy, o "kapánek" temnější a brutálnější, než jejich veselí předchůdci z konce 80. let. Leo, autoritativní vůdce, Mike, veselý benjamínek, Donnie, génius na gadgety a Raph, agresivní hovado. Každý z želvích bratrů je jiný a podle jejich povah se odvíjí i jejich bojové styly, síly a slabiny. Do toho připočtěte záporáky všech barev a velikostí a máte ideální recept pro seriál, který má grády, a který vás bude bavit od začátku do konce. ()

Reklama

WANDRWALL odpad!

všechny recenze uživatele

Želvy mě nikdy nechytily. Asi proto, že jsou pro mě jejich počínání moc čitelná. ale pro maličké děti, co se seznamují se světem, tak mouhou být vodítkem, informátorem o stavu našeho žití... Vždyť sám jsem tím prošel, tak bych se za lumpa považoval, kdybych to neřekl! Když už jsem řekl A musím i D.... ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

I když mám modernější podobě seriálu sem tam co vytknout, musím říct, že "modernizace", kterou želvy oproti své původní seriálové předloze prošly, je vcelku líbivá. Oproti té dřívější působí Ninja Želvy (nejen) v soubojích více "nadupaně" a opravdově, statečně a ne legračně dětsky. Je to už prostě pro odrostlejší děti. Navíc už mají i chytře upnuté chrániče loktů a kolen a také samotné části jejich zbraní se nesou v příslušných barvách svého majitele, což působí opravdu moc hezky. Překvapeni budete asi nejvíce z Trhače, jehož původ je naprosto jiný, než v původním seriálu a osvětlí vám, proč v seriálu tak dlouho chyběl jeho původní spojenec Krang : ) ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Akčnější, vulgárnější, vtipnější a temnější, než starší seriál pro děti. Sice neobsahuje většinu starých záporných postav, za to si jich vymyslel stovky nových. Sice zahrnuje více sci-fi prvků (nebo spíš strašně moc sci-fi prvků), ale co, ať si želvy bojují s ufounama na mezigalaktickém Mortal kombatu do syta. Prostě to má něco co starý seriál neměl - šťávu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • V 1. epizóde 1. série „Things Change“, v jednej scéne Leonardo zhodí z dodávky plný batoh peňazí, ktoré ukradli Purpuroví draci, dvom policajtom, ktorí sa výrazne podobajú na autorov Ninja korytnačiek, Kevina Eastmana a Petera Lairda. (donnie22)
  • V jedné epizodě se April, která pracuje ve starožitnictví, obleče do žlutého kostýmu a představí se jako reportérka z Kanálu 6 - je to odkaz na původní seriál. (Crysis52)
  • V původním seriálu Želvy Ninja (od r. 1987) je Splinter muž, který se proměnil v krysu. V tomto sériálu je Tříska zmutovaná krysa. (JORDY)

Reklama

Reklama