Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 2

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (145)

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Pri Zacovi som sa naučil neodsudzovať žiadny film, seriál ani herca. Je škoda, že to stále robí väčšina ľudí, lebo tak často prídu o filmový zážitok. Charlieho St. Clouda som dlho vyhliadal najmä kvôli Amande Crew a o to radšej som bol, keď ma dej vtiahol do seba tak, že nižšie ako maximálne hodnotenie nemôžem dať. Vôbec to nebolo presladené, či preslzené, práve naopak. Je to solídna dráma, ktorá má ešte to romantické plus. Charlie St. Cloud u mňa rozhodne neupadne do zabudnutia a dúfam, že ho len povrchne neodsúdite ako mnohí iní. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Kniha, podle které je film natočený, má ohromný potenciál. Při jejím čtení jsem si stokrát říkala: páni, tohle bude vypadat skvěle ve filmu! Nebo: už se nemůžu dočkat, až tenhle dialog uvidím zfilmovaný! Film ovšem předloze úplně nedostál. Může se sice pyšnit skvělou kamerou, která skýtá plno krásných scenérií a barev, a herecké výkony taky nejsou špatné, ale chybí tomu něco, co mě nutilo knížku nedat z ruky a dočíst ji do konce na jeden zátah. Došlo tu k příliš mnoha (i když na první pohled drobným) změnám. Navíc dojem táhne dolů poněkud nepovedená hudba. Ale Zac Efron je krásnej a má vždy perfektně upravené vlasy, a za to je hvězdička navíc. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Zacova milá a jeho pubofanynky sou z tohodle určitě vlhké až na chodidlech a i vemě asi někde hluboko,zašlapaný a zadupaný dříme romantik.Já si tohle občas dám rád a že tohle je hodně,-II-,hodně,-II- a ještě jednou hodně romantický filmec.Zac jako herec mi nepřipadá úplně ztracený a něco by v něm i mohlo být.Taky asi pomohlo to,že Amanda Crew se mi -II-,-II- (;)) líbí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím začít… tak to vezmu takhle - od tohohle filmu jsem nečekal naprosto nic, a přesto mě zklamal, nudil a místy až znechutil. Kýčovitá kamera (v některých záběrech to vypadá, že si kameraman dopřával LSD, jak to je "krásně" kýčovitě barevné), nevýrazná hudba, špatný scénář no a Zac. Už u filmu 17 Again jsem psal, že neutáhne komedii a nyní můžu v klidu napsat, že neutáhne ani drama (nebo pokus o drama). Neříkám, že je totální dřevo, zase takhle zaslepený nejsem, ale momentálně mě prostě nepřesvědčuje, že by se kdy mohl vymanit z role zpívajícího puberťáka na střední… Klady tohoto filmu - Amanda Crew. Zápory - vše ostatní, co jsem už vyjmenoval, plus stopáž (už dlouho se mi u filmu nestalo, abych odolával myšlence zmáčknout to kouzelné tlačítko forward). Jednoduše řečeno - špatné ve všech ohledech, chvíli jsem zvažoval i horší hodnocení, ale jsem v poměrně slušné náladě. Pokud chcete vidět opravdu skvělý film na podobné téma, doporučuji Rabbit Hole. P. S. A hlavně se nenechte nalákat na jména Kim Basinger a Ray Liotta - Kim zde má tak minutu, Ray těch minut má cca tři. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Příběh se vyvíjí opravdu slibně. Charlie a jeho malý bráška Sammy si slíbí, že každý den před soumrakem budou trénovat baseball, jenže ten večer se dostanou do automobilové nehody a Sam umře. Charlie se na chvíli ocitne "na druhé straně", ale oživí ho. Od té doby Charlie vidí nejen svého brášku, ale i jiné mrtvé kamarády. Vzdá se vysoké školy a budoucnosti nejlepšího jezdce na plachetnici a stane se z něj městský podivín, který pracuje na hřbitově. Jakmile se do toho zamíchá jeho dávná sokyně a budoucí láska, příběh upadá a nikoho neudiví zvrat, který zjevení oné dívky přináší (nechci spoilerovat, ale mě to bylo jasné už od první chvíle, kdy ji uviděl na hřbitově). Na tvářičku Zaca Efrona se velmi dobře dívá a trochu je mi líto, že stejně jako Robert Pattison asi nikdy nedostane vážnější roli než tu v romatickém filmu. Ovšem tohle je teprve pořádný snímek, kde Zac ukazuje, že umí hrát (a na všechny ty Muzikály ze střední se snad jednou zapomene). Kim Basinger hraje ve filmu všeho všudy 3 minuty a stejný prostor má i Ray Liotta, takže celý film drží na Efronovi. Není to žádný zázrak, ale do půlky mě film opravdu těšil. (Nechápu všechny "odpaďáky", kteří film hodnotí jen kvůli tomu, že tam hraje Zac Efron, tak na truc dávám ze 3* na 4* ;)) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Natáčať sa pôvodne malo v Marblehead, štát Massachusetts, avšak kvôli vysokým nákladom sa produkcia presunula do Vancouveru v Britskej Kolumbii. (ThomasCrown)
  • Kim Basinger přijala roli Claire St. Cloud až po naléhání své tehdy 15leté dcery Ireland, která jí řekla: "Co, nejet do Vancouveru a nehrát mámu Zacu Efronovi? Jseš blázen?" (Agatha)

Reklama

Reklama