Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slečna Marplová tráví prázdniny na ostrově St. Honoré u Karibského moře. Historky jejího společníka majora Palgravea ji příliš nezaujmou. Zpozorní až v okamžiku, kdy se jí pochlubí, že vlastní fotografii domnělého pachatele neobjasněné vraždy. Den nato je major nalezen mrtev. Od té chvíle si stará dáma věru nemůže stěžovat na nudu. (xmafianx)

(více)

Recenze (4)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

To je zajímavé, že tu máme 76% a přesto nikdo nechce napsat komentář... Asi to bude tím, že předloha je jak jinak než skvělá, Britové umí točit svoje oblíbené autory, ale slečna Marplová zde je nemastná neslaná, to pozdější Geraldine nebo Julia zvládly daleko úderněji. Každopádně detektivní zápletka je zajímavá a jelikož jsem snímek viděla v originálním znění bez titulků, přidala jsem si na adrenalinu (doporučuji toto všem, kteří mají rádi příběhy Agathy Christie a rozhodli se podívat i na tuto verzi). ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Karibské tajemství se odehrává skutečně v Karibiku - konkrétně na Barbadosu, což bylo základem úspěchu. Nic mě nezamrzí více, než když tvůrci změní původní zemi, do které paní Christie umístila svůj příběh. Blahoželám, že to není v tomto případě. Ty scénérie a lokace byly nádherné, neméně hudební doprovod včetně večerního kvákání žab ;-) Kouzelné letovisko přímo vybízí k návštěvě, útulné chatičky poskytující soukromí a klid, příjemně útulná venkovní restaurace s vybranými pokrmy, nádherná pláž s lehátky a nebetyčným výhledem atd. Prostě pastva pro oči. Člověk si říká, jak by sem mohla zapadnout slečna Maprlová... ale je to tak příjemná a nekonfliktní osůbka, že není místa na Zemi, kde by nezapadla. Joan Hickson ztvártnila ten její zvídavý kukuč tak neopakovatelně a nenapodobitelně, že jsem nadobro propadl jejímu kouzlu a už asi navždy si při čtení příběhu se slečnou Marplovou vybavím její maličkost. V duchu se omlouvám Geraldine McEwan, která byla též výtečná, ale vítězka je jen jedna. Jednu konkrétní, nijak významnou, ale velice symbolickou scénu musím zmínit: slečna Marplová jedoucí autobusem s místními obyvateli a vystupující za pomoci místního gentlemana. Bylo to tak krásně obyčejné, laskavé a dojemné, že nikoliv samotné a pro děj zásadní scény, ale právě tyto maličkosti, dělají z těchto adaptací tak nevšední podívanou. Na druhou stranu si ale musím opět trošku postesknout nad zbrklým koncem, který dle mého nevysvětlí vše tak důsledně, jak by si příběh zasloužil. Ale jinak myslím báječná podívaná nejen pro obdivovatele paní Agathy Christie. 90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Také dalši adaptace klasické detektivky Agathy Christie s Joan Hickson v roli slečny Marplové dokazuje, že tahle verze je prostě nejlepší. Karibské tajemství je z mnou doposud viděných dílů rozhodně nejlepší, a není se čemu divit. Exotické prostředí, řádně rafinovaná zápletka, naprosto dokonale přesná a nepřekonatelná Joan Hickson (které tentokrát sekunduje Donald Pleasence), skvostná atmosféra, stopáž úplně akorát. 85%. Znělka je nádherná a nádherně vlezlá. ()

Reklama

Reklama