Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává patnáct let po událostech v prvním dílu. Kanna se dá dohromady s některými hlavními protagonisty z předešlého dílu a společně čelí Příteli. Ten má čím dál tím větší vliv na celý svět, aby jej posléze mohl zničit podle popisu v Nové knize proroctví. Zabrání Kanna a její přátelé zhoubnému šíření Přítelova vlivu? (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie trilógie filmov 20th century boys začína presne tam kde prvá časť skončila. Tak ako v prípade jedničky sa tá pravá akcia začína až ku koncu, ale to "pravé" vyvrcholenie sa v dvojke nekonalo. Nebola síce núdza o akciu a dramatičnosť, ale nemalo to takú razanciu ako jednotka. Avšak na konci dvojky mal človek ešte silnejšie nutkanie sa ihneď vrhnúť na poslednú časť a vidieť ako sa príbeh uzavrel. Kdo je ten tajomný friend " ( Tomodachi )? Čo sa skutočne stalo v ten deň keď bol na Tokyo spáchaný ten šialený atentán? ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Téměř tři čtvrtiny snímku nejsou moc extra zábavném ale pak se to rozjede a konec je řádově lepší...Hodně se díky němu těším na poslední díl trilogie. Pokud si vzpomínám - tohle tedy po jedničce nebylo. Podle mně se ve filmu moc dlouho pátrá, a málo koná. Jednička takový problém tedy neměla...*** a 60%. ()

Reklama

muti 

všechny recenze uživatele

Dvojka dopĺňa jednotku ako dokonalá skladačka. Tajomné miesta z jednotky, ktoré si ani nepamätate, lebo neboli podstatne, sú teraz kľúčové témy a dokresľuju príbeh. Nové nenahradzuje staré, ale vylepsuje ako zmutovany virus. V hlavnej roli Kanna Endo, neter "teroristu Kenjiho", ktorý vypustil do Tokia balón smrti. Ten osudny deň si pripomíname ako "Bloody New year", deň kedy sa naplnilo Kenjiho apokalypticke proroctvo z detstva . Aký bude Tomodaciho ďalší ťah, ked už teraz vládne ľuďom ako Vodca? Môže ešte nejak posilniť svoju pozíciu vodcu nabozenskeho kultu? Áno môže. Prichádza s Novou knihou proroctva, ktoru napisal este v detstve. Tato Nova kniha obsahuje aj jedno proroctvo, v ktorom má byť Záchranca zabitý Atentátnikom. Plánuje Tomodaci ako Záchranca, zomrieť? Alebo planuje zabiť Záchrancu, ktory by vedel ukončiť činnosť Kultu odhalením a konfrontovanim jej vodcu? A akú úlohu v tom má kultista zodpovedny za smrt Donkeho a revolucionarka odporu Kanna Endo? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Už v první filmu na vašem výsledném dojmu dost záleželo, nakolik dokážete akceptovat, že se tam takové věci dějí proto, že se prostě dějí a že se v nelogičnostech Cucumi rozhodně nepitvá. Tam jsem to (až na závěr s obřím robotem) zvládl v pohodě, jelikož to bylo hlavně mysteriózní a se zápletkou o nebezpečné sektě, která se nebezpečné rozrůstá, což je téma, které mě nemůže nebavit. U druhého dílu se mi ale vše akceptuje hůř, jelikož těch přehnaností je tu asi tak desetkrát víc. Je to sice jen prostřední díl, který musí nějak pokračovat a který ukazuje události o 15 let později, kdy je vše jinak, ale stejně jsem nepochopil, jak moc velký vliv Přítel vlastně má (dlouhou dobu se zdá, že má velký vliv jen v Japonsku coby nejrozšířenější náboženství, ale v závěru ho obdivují i vlády všech zemí a dokonce papež?) a hlavně mě iritovalo, že zde není dostatečně prokresleno, jak se celý svět změnil, ale tohle všechno je nic oproti otravným novým postavám, které jsou jak z toho nejotravnějšíhk možného druhu anime a vůbec jsem je nechápal (transky obzvlášť - na co tam byly? Proč ta romantická scéna, proboha?). Friendland byl skvělý nápad, ale opět doplatil na neprokreslenost, stejně jako spousta věcí v tomhle filmu. Závěrečná čtvrtina a setkání sympatické Kanny s většinou starých známých postav mi sice dojmy částečně zachránil, ale i tak mi dvojka přijde znatelně slabší, než jednička. Tohle už je na mě moc japonské a doufám, že závěrečný díl znovuobjeví tu rovnováhu, kterou měl v jedničce. Přítel mi tu ale připadá jako stále lepší (a větší) záporák a jeho velký akt mě regulérně vyděsil (představte si, že se to stane a většina světa tomu bude pevně věřit... to je začátek soudného dne jak z Bible), jen teda nechápu, proč odboj tohle nepředpokládal, ale s tím jsem se, narozdíl od jiných zvratů, dokázal smířit. A i když to dopadlo tak, jak to dopadlo, tak jsem na závěrečný díl dost zvědavý. 3* ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Príbeh partičky kamarátov z detstva pokračuje. Aj keď sa generácia už vymenila hlavnú postavu v tomto diely preberá Kanna Endo (Airi Taira),neter Kenji Enda. Vyhľadenie celej ľudskej rasy sa blíži a priateľov plán (nové proroctvo) sa naplňuje. B-čkové spracovanie pokračuje aj v tomto diely. Čo ale až tak nevadí. Podľa mňa to dodáva deju určitú autentičnosť. Na scénu prichádzajú nové postavy, ktoré ale nie sú nijak špeciálne vykreslené. Už ako pri prvom diely je film určený úzkej vrstve zanietencov či pre mangu, sci-fi alebo japonskú kinematografiu. ()

Reklama

Reklama