Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Colby je žoldák. Kdysi ho naučili zabíjet lidi a on si později z toho udělal profesi. Obklopil se skupinou stejně schopných zabijáků a nechává se za velké peníze najímat kýmkoli na jakoukoli práci. Nová práce ho přivádí do Kambodže, kde má zničit sídlo despotického, krutého samovládce, kontrolujícího rozsáhlý obchod s drogami. Colbyho instinkt tady tuší jakousi zradu, ale smysl pro dané slovo mu velí se pustit do práce. Jak se však ukáže jeho předtucha byla správná... (Hamer Film)

(více)

Recenze (9)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Lewis Collins nám tímto snímkem dokazuje, že se nezdržoval jen natáčením slavného seriálu 'Profesionálové' ale že si občas odskočil natočit i taky něco jiného. V 80. letech se žoldácké filmy vezli na vcelku velké popularitě a tak není divu, že takový snímek také natočil. Místo dění v Kambodži slibuje akční podívanou plného bojů a výbušnosti. A je opravdu na co se dívat. Samozřejmě s určitým odstupem. Jinak to prostě nejde, neboť se jedná o pouhou akční videozábavu, kde se nic vážně prostě nebere. Na příběh se nijak nezapomnělo a tak máme možnost shlédnout plnění úkolu zlikvidovat drogového bosse, což se samozřejmě neobejde bez problémů. Klasika, která potěší snad jen nostalgiky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No, těžko hledám slov. Oproti Divokým husám, kde se to alespoň hemžilo charismatickými herci je tady hvězdou akorát Bodie z Profíků a i on vypadal, že je spíše na dovče v Thajsku... Velká škoda, že jsem tohle neviděl v době Ramba někde na VHS. V té době bych to asi bral s otevřenou pusou. Dnes? Žoldáci jsou prakticky o ničem. Bojových scén je tam sice povícero, ale odpovídají standardu své doby. Např. zasažený vrtulník zaletí za strom a divák už vidí jen tu ohnivou kouli za větvemi. Po hodu granátem a jeho výbuchu u vidíme ohnivou kouli a skupinka nepřátelských Kambodžanů naráz vyhodí do vzduchu své zbraně a vyskočí jak z trampolíny... Jeden postřelený voják spadl z výšky do řeky tak okatě, že jsem měl věru podezření, že si komparzista držel rukou i nos... Lacinost mě dprazila u vojenských beden se supermoderním materiálem. Připomínaly část obývákové stěny a kódovací klávesnice na nich byla v podobě nálepky s čísly... To vše je dokresleno příšernou syntetyzátorovou hudbou, která mi zabrnkala na retro strunu, protože jsem si vzopomněl na svůj počítač Commodore 64. Jak to shrnout ? Cover DVD mě namlsal, účast Collinse také. Teď už vím, že tahle italsko-germánská koprodukce je jen obyčejné béčko z konce osmdesátek, snad snažíc se konkurovat Rambům a Komandům... Ke mně to přišlo příliš pozdě. Tohle je za jeden granát, ale jen tak tak. * ()

Reklama

raduna01 

všechny recenze uživatele

Colby jako žoldák kdysi zabíjel lidi a později si z toho udělal profesi. Obklopil se skupinou stejně schopných zabijáků a nechá se za velké prachy najímat kýmkoli a na jakoukoli práci. Je to muž bez zázemí, bez minulosti, který smrt už dávno zakalkuloval do svého života jako něco, s čím musí nutně neustále počítat. Díky svě skvělé schopnosti profesionála Colbyho znají zejména v kruzích mezinárodního zločinu a mnohý z bossů podsvětí už využil jeho služeb. Nová práce ho přivádí do Kambodže, kde má zničit sídlo despotického, krutého samovládce, kontrolujícího rozsáhlý obchod s drogami. Colbyho instinkt tuší zradu, ale smysl pro dané slovo mu velí pustit se do práce. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Člověk, když vidí ten lákavý plakát, přečte si, o čem to asi bude, tak si řekne, že by mohlo jít o docela dobrý akčňák v perfektním prostředí kambodžské džungle, navíc s představitelem legendárního Bodieho ze seriálu PROFESIONÁLOVÉ v hlavní roli, no nezkuste to. Tady ale musím varovat před velkou mystifikací, protože ŽOLDÁCI STRACHU skutečně ničím jiným nejsou. Což o to, samotná akce v posledních řekněme dvaceti minutách je celkem fajn, ovšem než k ní dojde, můžete v klidu postavit na kávu, nahlédnout do denního tisku, případně tomu dát dvacet. Tak fádní a zdlouhavá je organizace a příprava mise, která ale naštěstí díky své dostatečné atraktivitě přiměje diváka celé to nějak přetrpět a jednoduše vyčkat. Bohužel v hodnocení se to martýrium, jímž jsem i já musel v prvních třech čtvrtinách filmu, navíc za doprovodu opravdu otřesné hudby, projít, musí projevit. Proto tvůrcům vzkazuji: Buďte rádi za dvě hvězdy. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Každý správný kluk chtěl být aspoň na čas ve svém životě velitelem. A tak co se mu možná nepovedlo jako dítěti, či dospívajícímu, nebo dospělému, tak mu umožní prostřednictvím tohoto VELITELE prožít tenhle pozoruhodný film, ve kterém potencionální velitel najde řadu návodů, jak vycházet s podřízenými i nadřízenými, jak se nezaleknout přesily, jak se dobře vyzbrojit a řadu podobným nesmírně užitečných informací pro dobrého velitele. Jasná trojka! (7. 3. 2011) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • V německé verzi filmu je Thomas Danneberg dabován hercem Lewisem Collinsem. (ČSFD)

Reklama

Reklama