Reklama

Reklama

Nejšťastnější dívka na světě

  • Rumunsko Cea mai fericită fată din lume (více)
Trailer

Obsahy(1)

Delia, mladá rumunská dívka, přichází do Bukurešti s rodiči vybírat cenu, kterou vyhrála v soutěži pořádané společnosti, produkující nápoje. Cena je krásné nové auto. Všechno, co Delia musí udělat, je objevit se před kamerou v reklamě. Delia a její rodiče mají však odlišné představy o tom, co dělat s novým autem. Delia má být zářivým laureátem s lesknoucím se úsměvem. Film je satirou společnosti a otroctví ke kapitalismu a konzumu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Výborná satira nejen na konzumní společnost, ale i na naše povrchní priroity. Oceňuju nejen vtip a lehkost s jakou je tohle téma zpracováno, ale i fakt, že film rozhodně nedisponuje nějakým velkým produkčním rozpočtem a přesto si v pohodě hrábne pro pět hvězd. "Až umřu nenamáhejte se s rakví, držte mě za péro a pomalu spouštějte." ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha důkazů, že rumunské snímky posledních let patří mezi to nejlepší, co ve světovém filmu vzniká. A my můžeme mít radost, že vliv československé nové vlny 60. let je nepřehlédnutelný. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

ARTFILM 2009... Milá, tlačí sa mi na jazyk prívlastok typická, nezávislácka jednohubka - divné postavičky, jednoduchý príbeh, humor, dráma, slzy, minimalistická výprava a žiadnen soundtrack. Na festivale pobavilo a možno pobaví aj v televíznom filmovom klube v utorok o jedenástej v noci ;)) ... (●) ()

Reklama

Reklama