Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad pro všechny zvídavé a šikovné děti, který hravým způsobem představuje nenáročné výrobky s návodem i názornými ukázkami a postupy při jejich zhotovení. Předměty mohou sloužit k jejich pobavení, dekorativnímu použití nebo jako dárky. (oficiální text distributora)

Recenze (38)

dogrose 

všechny recenze uživatele

S tímto pořadem mám problém - jsem původně výtvarný pedagog. Didaktika výtvarné výchovy má u nás vysokou úroveň, což se málo ví, bohužel je stále málo těch, kteří ji umějí skutečně učit. Přijde mi, že u tohoto pořadu není žádný fundovaný odborník, dramaturg vzal prostě z internetu kdejaké návody z lidové tvořivosti, už jen oficiální text distributora je blábol. Především je tvorba zaměňována za výrobu. Děti zde vyrábějí, tedy pracují dle návodu, ale netvoří (tedy nerozvíjejí své poznání, vnímání, pozorování, fantazii, potažmo celou svou osobnost). Některé projekty jsou sice užitečné, třeba výroba krmítka - děti si osvojí technický postup, učí se pracovat s nářadím a pomůckami, měly by být vedeny i k bezpečnosti práce. Řada z úkolů je ovšem sporných, např. necitlivé kombinování materiálů, práce s recyklovanými materiály, či nevkusná manufakturní výroba - klasickým příkladem z praxe je např. výroba Mikulášů z ruliček od toaletních papírů a běda tomu, kdo má vousy jiné než bílé a dlouhé... Moderátoři jen někam přijedou a nadiktují dětem, co mají vyrobit, hlavně honem, honem.... A tak vzniká další generace dětí bez fantazie, citu a vkusu, které neumějí ani namalovat strom. Ale proč? Vždyť mohou zajít do jakéhokoli výtvarného obchodu a koupit si hezkou šablonku s návodem. ()

R4D0 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím že celkový "že vraj" pouční "že vraj" seriál predstavuje detičky ktoré robia s toaletného papiera domček pre psa,áno ide o iba o pokus o niečo pokus o niečo poučné a zároveň zábavné musím s poľutovaním skonštatovať že sa to ani s diaľky nevydarilo prečo? Preto že partiu dementov ktorý sú múdry ako týždeň pred výplatov naozaj nemusím možno spali na knihách alebo neviem ale každopádne dávam pekné hodnotenie silný ODPAD vedľajšieho produktu. ()

Reklama

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Krásný příklad dokonale zbytečného pořadu sloužícího na zaplnění časových mezer v programu. Navíc mi jaksi uchází smysl čím je to užitečné. K čemu je dobré, že naučíme malý děti vyrábět hnusný a nepoužitelný nesmysly, který nejlíp poslouží když se s nima zatopí v krbu? /viděno v TV: 5% a odpad!/ ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Je třeba si uvědomit, že pořad je určený hlavně pro děti a ne pro dospělé ! Oba jezdí do škol a družin a učí děti manuální zručností a co je hlavní, baví je a hrají si s nimi. Moje děti už vyrostly, ale také je rády sledovaly a pokoušely se vyrábět podle nich. Rozhodně lepší než koukat na ,,Malí géniové´´ , ,,Nekonečný příběh 3 ´´ nebo nedejbože na seriál ,,Pokémon´´ . ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Cílová skupina tohoto pořadu jsou malí školáčci. Nejde o to, vyrobit věšák nebo obarvit pouzdro na brýle, ale rozvíjet fantazii a smysluplně zaměstnat děti. Každá maminka ví, jak je to někdy těžké, protože nápady se časem vypotřebují, leč aktivita potomstva neutuchá. Moje děti mají dost vlastní invence, přesto Šikuly milují. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama