Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesor Lehman vo svojom mexickom observatóriu zisti, že Zem onedlho zničí náraz asteroidu Kassandra, trojnásobne väčšieho ako Mount Everest, väčšieho ako meteorit, ktorý zapríčinil vyhynutie dinosaurov. Žiaľ, cestou domov sa profesor zabije pri autonehode. Jediná ktorá môže ohrozený svet zachrániť je profesorova asistentka Imogen. Napriek rútiacej sa katastrofe a výkyvom počasia musí profesorove výpočty doručiť čo najskôr do riadiaceho strediska aby zabránila blížiacej sa apokalypse...Medzitým sa odohráva paralelný príbeh detektíva Jacka Crowea, ktorý je obvinený z vraždy svojej ženy. Obvinil ho jej ex partner Calvin Stark, ktorý uniesol Jackovu dcéru Jenny a rozhodil sa, že Jack bude trpieť. To ťažko znáša aj Jackov otec, mestský šerif v meste Taft, ktorý sa snaží udržať poriadok a pokoj, keď začnú padať na zem prvé úlomky meteoritu. Život na zemi sa čoskoro zmení na hrôzu a paniku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jednoznačně ten největší (rozplizlostí i intenzitou) akt protidiváckého terorismu jaký v roce 2013 české televizní stanice vypustily do éteru. Račte si prosím povšimnout, že mezi žánry není uveden katastrofický film. To je naprosto správné vyhodnocení obsahu, protože v reálu jde o roadmovie kříženou s detektivkothrilleroidním honem na psychopata - a kdesi v pozadí se shodou okolností odehrává Vesmírná Hrozba. Opravdu, padající nebeské šutráky jsou tu jen jako určitý hybatel děje a v podstatě regulérní McGuffin, a pak taky pravidelná deu sex mašina. Christopher Lloyd udělal dobře, že se nechal po pár minutách vykoženit, protože kdyby se měl podobně vláčet po půlce Severní Ameriky jako hlavní ženská hrdinka, asi byste viděli jak se ze seriózního vědce stal doktor Emmett Brown;) Ernie Barbarash jistou rukou vede herce smyčkami opakujících se scén, ve kterých se s železnou pravidelností chovají jako idioti, a tu slabou katastrofickou linku mistrovsky poskládává z epizod tak elementárně stupidních, že to působí fyzickou bolest. Pokud by se to vysílalo v tradičním formátu s odstupem tří dnů až týdne, možná by se to dalo přežít. Ale programový ředitel, který tímhle zabil celý jeden večer až do hluboké noci, by si měl jít stoupnout před tribunál do Haagu. Stupeň 7 je ve své perverzní zábavnosti proti tomuhle mistrovské dílo. Odpad tomu dát nejde, protože je to opravdu zdraví nebezpečný omyl:P 20% ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Meteor si řekl, že s touhle ženskou na jedné planetě nebude a šel radši zkusit štěstí do sousední galaxie. Aby to nevyznělo sexisticky, toto zhodnocení snímku pochází od mé maminky. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Obdivuji osoby, které tento výtvor vydrží sledovat s plným soustředěním a případně i zájmem až do konce. Nenapodobitelné vysílací schéma TV Nova se rozhodlo tuto katastrofu vysílat v jedenácté hodině večerní. Spolu s naprosto nezáživným a nudným dějem na mě dopadl meteor únavy a já zhruba půl hodiny času z oněch devadesáti minut s klidem podřimovala, a když jsem náhodně na chvíli procitla, zjistila jsem, že se nic nestalo, ani neděje. Úspěšný děj se sestává z nekonečného telefonování jeden druhému, vysvětlování a zbytečného kecání o skutečnostech, které se budou tvářit jako velmi odborné a chytré a (ne)čekaně bídných dialogů. A ty meteority byly kde? Nyní musím konstatovat, že můj největší zájem a pozornost si asi vysloužil plakát. Jen mi nejde na mysl, co měl v takovém nudném a zbytečném nesmyslu co dělat sametový hlas Jitky Ježkové... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +spoustu známých tváří potěší, má to dobrý rozjezd, některé části jsou slušné -problém je v délce, je patrné strašné natahování, klišé postavy a stále omílané katastrofické scény, rovněž nechápu význam častého satelitního přiblížení, některé naprosto zbytečné dějové linky, neuvěřitelnou smůlu hlavní hrdinky.../// Asi první hodinu jsem měl problém od televize odejít. Až tak moc mi to přišlo napínavé a zajímavé. Postupně můj kladný dojem začal klesat a nechybí moc a i tento film by se mohl zařadit do odpadu. Je v mnoha věcech fakt špatný a typicky americký. Když to však srovnám se všemi ostatními TV katastrofami, tak Asteroid Kassandra mě zajisté zajímal a bavil nejvíce. Proto s přihlédnutím ke konkurenci dávám kladné hodnocení./// Celkem 56%/// PS: uživatel artas a Henry Blake to napsali zcela přesně! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Další z řady amerických/kanadských/německých filmů, které dělají z katastrofického žánru frašku. Příběh z pera sedmiletého dítěte je jako již tradičně okořeněn o směšné efekty a ochotnické výkony... P.S.: Koukám, že čeští distributoři opět zabodovali. Zvolili pro film hned dva názvy, přičemž jeden z nich - "Meteor" - je holý nesmysl, neboť meteor je pouze světelný jev provázející letící asteroid (popřípadě již dopadlý asteroid, tedy meteorit).;-) ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Začlo to tak z vostra, že tvůrci zapoměli asi nějak po dvou minutách, že to je o nějakém asteroidu a vzpoměli si na to patnáct minut před koncem. Fíhá. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další těžká amatérská práce co se mi trochu líbila, scény jsou sice opět rychle ale nepokazí dojem s filmu málo který propadák se mi líbí aspoň trošku což chválím ty dobré maličkosti protože nechci jmenovat ty špatné věci. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To byl viceprezident !!" - "Viceprezident čeho ??" - "Spojených států !!" ;) A já už se bál, že tady v té katastrofě tahle nezbytná věta ani nezazní !! ;) ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Po té spoustě negativních komentářů jsem se rozhodla vydržet až do konce. Povedlo se. Musím přiznat, jsou pravdivé. Všechny hrůzy světa v jednom filmu. Všechny nelogičnosti už jsou vyjmenovány. Ničemu z toho člověk neuvěří. Ovšem morální kredit pro hrdé Američany jako Mont Everest. Kupodivu mi nedělalo problém film dodívat. Pokud to pojmeme jako komedii, můžeme očekávat, jakou absurditou nás ještě pobaví. Noriaki to napsal skvěle. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmýlit. Spíš než katastrofický film, je Asteroid Kassandra céčková kriminálka, která se jen shodou náhod odehrává během dopadu obřího meteoritu. Je tam z vraždy obviněný detektiv, bojující o život své dcery unesené jeho ex-parťákem. Potom maloměstský šerif, snažící se udržet pod kontrolou svůj okrsek. A nakonec profesor a jeho asistentka, putující ze své observatoře do antimeteoristické centrály, aby předali data potřebné na odvrácení katastrofy. I když tato poslední linie slibuje být přímou a k věci, opak je pravdou. Sličná asistentka při rutinním přesunu z bodu A do bodu B zažije automobilovou nehodu při níž zemře profesor, únos místní narkomafií, vraždu policistů, ubrání se znásilnění a přitom hasičákem ubije jednoho a zastřelí druhého zločince, přežije havárii se zdivočelou zapálenou cisternou, při níž zemře další spřátelený policista (tohle jenom tak nevymyslíš) a zažije další vraždu s útěkem z místa činu. Být jí, tak hodím ten drahocenný laptop s údaji do kukuřičného pole a nechám hřešící lidstvo vyhynout. Leč scenárista jí nedopřeje oddechu, a ta chudinka musí pokračovat přes mrtvoly dál a dál ke svému cíli. Za celou dobu jsem napočítal přes 25 násilných smrtí. Mám dojem, že kdyby film trval další hodinu, tak počet vražd převýší počet obětí dopadu asteroidu. Roztahaná zápletka a stupidní dialogy spolehlivě způsobily, že se napětí rozplizlo do kolosální nudy. Nejděsivější na celém filmu byl nápis "to be continued", který mi mrazivě připomněl, že jsem teprve v půlce. Nebýt úsměvu přenádherné Marly Skoloff, tak jsem si tu druhou část snad ani nezapnul. O nic bych nepřišel, děj se zvolna šinul dopředu za pomocí další várky kravin a nelogičností. Kdyby režisérovi nedošly peníze, tak nejspíš točí dodnes. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

K Zemi se blíží obří asteroid, a jediný kdo může dát obyvatelům alespoň částečnou naději, je profesor Lehman tím, že spočte přesnou dráhu asteroidu a umožní jej sestřelit. Ale profesor zahyne při automobilové nehodě, a souřadnice zná už jen jeho asistentka Imogen. Cesta do střediska NASA je ale dlouhá a zvlášť v době, kdy se v každém, v očekávání apokalypsy, probouzejí ty nejhorší pudy. Ale i v tomto chaosu může Imogen narazit na ty, kteří nezištně pomohou... Tento film má jednu drobnou (obří) nevýhodu, která je již standardní vlastností všech béčkových katastrofických filmů. Místo, aby se autoři soustředili na příběhovou linii padajícího meteoritu, a případné záchrany lidstva, rozehrávají asi desatero různých příběhů, které s ústřední příběhovou linií nemají nic společného. A tak tu máme zblblého policajta, který se chce pomstít svému bývalému parťákovi, frajírka cestující se svojí lepou děvou někam za romantikou, malé městečko se svojí jadernou elektrárnou a další a další. Přitom většina z těchto příběhových linií stojí za starou belu, a jediná která je jakžtakž k dívání je ta hlavní. Ale i ta obsahuje rysy béčkových filmů (vždy když je hlavní hrdinka v ohrožení, spadne meteorit a zachrání ji), a korunu jí nasazuje závěrečná scéna (Bruce Willis se svým vrtáním do meteoritu hadr). Ale já fakt katastrofické filmy můžu, a když zamhouřím všechny oči, tak z toho ušmudlané dvě hvězdičky vykřesám... ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 140timinutovou dvoudílnou verzi tohoto "seriálu". Ovšem oněch 140 minut trvalo jako 1400 minut. Kdybych sledoval nějaký odpolední seriál pro ženy v televizi, vyšlo by to nastejno. Jenom by v něm nepadaly meteority. Ale ono zase také nebylo o co stát: čekal jsem katastrofickou podívanou a dostal jsem katastrofickou podívanou, ale s tím, že katastrofa byl právě a jen ten film a ne to, co se v něm dělo. Nikomu ho proto nedoporučuji! 15% hvězdiček ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To musí vždycky tak neskutečně bolet natočit takovou břečku a snůšku debilních a nelogických keců. Např. když se generál USA, který má mimojiné na starosti odpalování jaderných hlavic, zeptá, co se stane, když vybuchne atomová elektrárna!??! A takových kravin je film plnej. K tomu ještě neustále se opakující záběry letících meteoritů, které vypadají, že už letí atmosférou, a přitom se vůbec nic ještě neděje (asi stojí na místě). A to nemluvím o filmových nešťastných "náhodách", kterých je snímek plný. No prostě zahozených 240min. (!), které se dají strávit mnohem lepším a příjěmnějším způsobem. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Největším problémem celého filmu není šitovost "línií" příběhu ani lepení blbosti na blbost (když sestřelovali Stingerama ty padající kameny, jsem skoro řval smíchy), ale enormní až nechutná nudnost. 240 minut života! Za tohle bych si měl vždycky nafackovat. 2/10 za (některé) ucházející efekty. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Jediné 2 důvody, proč sem na to v pozdní noční hodinu přepnul byly: A) Mám rád katastrofické filmy, B) Pár zvučných jmen (na programu teletextu): B. Cambell, Ch Lloyd a S. Keach. Bohužel B. Campbell nebyl "Bruce" nýbrž "Bill", Lloyd se tam moc neohřál a Keach už od dob Mike Hammera opravdu (ale opravdu) notně zestárl! A než katastrofickým (tv) spektáklem je Meteor spíše nepřehledným, notně přesoleným gulášem, který je plný zvláštních mikro-příběhů, nereálných situací a divných postaviček - které navíc ztvárnili krajně nesympatičtí a toporní herci. To všechno je splácáno dohromady bez ladu a skladu a to ve vskutku odpudivě dlouhé stopáži... ()

Reklama

Reklama