Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž jménem Horvath zmizel a jediná stopa vede do restaurace „Löschenkohl“, která je v širém okolí známá grilovanými kuřecími specialitami. Nebyl by to ale Brenner, kdyby jej stroj na mletí kostí ve sklepě restaurace nepřivedl k temným záhadám. Z temných záhad postupně vykrystalizují sexuální avantýry, do nichž díky mladé vnadné servírce málem zabředne i zapšklý Brenner. A skoro ho to stojí život.

Po filmech Přijď, sladká smrti a Silentium prezentuje úspěšné scenáristické trio Hader/ Murnberger/Haas potřetí zfilmované kriminální případy Simona Brennera. Nervydrásající filmová podívaná s dokonale vybroušenou formou. [Der Film 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho vaty. Najdou se tu scény, které sice nedokážou rozesmát, ale úsměv vzbudí zaručeně a stejně tak je tu prostor pro řezničinu, která sice působí oproti očekáváním decentně, ale je fajn. Nicméně samo vyprávění je tu jen proto, aby tyto sekvence nějak pospojovalo dohromady, což je znát především v závěru. Celkově to vidím na lepší průměr, na který to ale tahají především herci a to je pro mě celkem zklamání. 60% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Zatím poslední adaptace knižní série o bývalém policistovi Brennerovi, naštěstí lepší, než předchozí Silentium. Brenner tentokrát není tolik ve středu pozornosti (a dokonce se ani nekočkuje s nasranými policajty) a film samotný dosti balancuje na hranici různých žánrů. Navíc se tu prakticky upouští od hlasu vypravěče, typického pro předchozí snímky série (jestli se nemýlím, zní pouze na samém začátku). Přijde mi zajímavé, že jak v Silentiu, tak v Der Knochenmann mají "hlavní padouši" velmi dobrou motivaci k páchání zločinů, jdoucí za obvyklé choutky po moci, po penězích nebo prostě jen uspokojení nějaké choutky. (Nejvíce se mi líbil první snímek Přijď, sladká smrti, na druhém místě Knochenmann a až na závěr Silentium. Snad se dočkáme za pár let dalšího filmu, knih je totiž tuším sedm...) ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Stále více ošuntělý detektiv komisař Brenner s věčným pohledem nevinného ňoumy je v podání Josefa Hadera opět neodolatelným, jeho místy až groteskní příhody plné drobných nezdarů tradičně zábavné, pravidelné konfrontace s jeho nadřízeným patří k tomu nejvtipnějšímu z celého filmu. V šíleném kontrastu k tomu se zde odehrává, často i se slušně temnou atmosférou (ať už díky zimě nebo noci), brutální případ série vražd lidí, jejichž pozůstatky končí rozdrcené ve stroji na...... Déle mi ta kombinace moc neseděla, včetně občasných střihů uprostřed humorných scén do scén ve stylu až horrorové krimi, ale když všechno (včetně těch střihů) vyvrcholilo v nejvypjatějším střetu Brennera s jím plně odhaleným vrahem, docela jsem čuměl, kolik drsně černého humoru, podtrženého ještě krátkými hudebními předěly, se v tu chvíli na mě v závratném tempu s největším napětím valilo, až jsem to musel nějakou chvíli rozdýchávat... :o) Kdo viděl jednu dánskou komedii, v jiném komentáři zde zmíněnou a natočenou již 6 let dřív, možná ho Drtič kostí svým námětem nešokuje, zatímco za jiných okolností by svého času mohl. Celkově jsem si ale užil velkou zážitkovou kriminálkou s velmi slušně naplněnými dvěma hodinami stopáže, i se zakomponovanou maškarní zábavou v doprovodu živé taneční hudby. Tuším, že v tomto žánru ze současné produkce nemůžu očekávat něco vyloženě novátorského, tak proč nakonec ne... Těším se na zhlédnutí mnou posledního neviděného dílu brennerovské tetralogie: Silentium. [75%] ()

Hennesy

všechny recenze uživatele

79%???!!!! To vážne?! A poviete mi za čo? Tento film som ani nedopozeral (čo sa mi často nestáva), preto ho ani neohodnotím, ale prišlo mi neuveriteľné toto vysoké hodnotenie. Dve hodiny bezbrehej rakúskej nudy so zápletkou, ktorá nedáva zmysel a s postavami ktoré oscilujú na hranici medzi bizarnosťou, odpornosťou a úbohosťou. V tomto filme sa ozaj nič...ale nič nedeje, postavy konajú bez nejakého zvláštneho motívu, či silnejšieho popudu, ktorý by aspoň dal ich činom zmysel. Nie je tu napätie, spád, chýbajú sympatie...po takmer pol druha hodine márneho čakania na niečo som konečne usúdil, že to naozaj nemám prečo pozerať. Mám pocit, že ide o jeden z tých filmov, ktoré sú vysoko hodnotené, lebo sú vraj umelecké, intelektuálne, artové a čo ja viem aké ešte. Ale kde sa skrýva tá umeleckosť tým si nikto nie je celkom istý. 79%??? Skôr 39%... ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe jsem shlidl rakousky pocin a byl jsem velice mile prekvapen. Misty nez thriller spise cerna komedie. Role hospodskeho pantaty zvladnuta na vybornou... Polomrtvy letajici rus na voziku visici za achylovky na reznickem haku s dirou uprostred cela po pistoli na vepre... no... kdo neuvidi neuveri :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Wolfa Haasa, autora novely, podle které byl snímek natočen, můžeme spatřit na fotografii umístěné na zadní straně knihy o změně pohlaví. (Othello)

Reklama

Reklama