Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Holina 

všechny recenze uživatele

Točit to Barker tak je to hardcore, už sám ten námět je vpořádku. Jenže to Barker netočil a tak je to jen průměrný horor, který má sice výbornou atmosféru a napětí (i zopár lekanců bylo), ovšem zapadá mezi ostatní podobné kousky. Na druhou stranu na Harrisona dobrý. Plus má také Barkerův dvorní herec Bradley. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočný námet, pomerne celkom pekný rozbeh a potom, že - zívačka. Keď človek čakal ze horor bude gradovať a ku koncu ponúkne akciu ako sa patrí, film úplne upadol a poddal sa realite ako striptérka v salóne. Skoro šťastný koniec nemá čo v horore robiť ako v Steelovej zapichnutá kudla pod rebrami jazvečíka. Toto je priemerný film s nevyužitým potenciálom.. ()

Reklama

wampire23 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že Clivea Barkera a jeho poviedkovú tvorbu milujem. Avšak práve táto poviedka patrí podľa mňa k jeho najslabším. Je to najmä kvôli tomu, že práve tejto poviedke najmenej sluší celovečerný formát. Niečo zaujímavé sa tu deje len pár minút a aj tie nemajú údernosť a na snímok zabudnete takmer okamžite. Trebalo by siahnuť po nejakej lepšej predlohe z pera tohto skvelého splatterpunkového tvorcu. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Dům, který je postaven na křížovatce, kterou procházejí mrtví. Chtějí vyprávět svoje příběhy ale bohužel je nikdo nevyslechne, tak začnou dělat řízi-říz. Jako příběh to nezní špatně, ale celý film byl nějak bez šťávy. Né, že by tam netekla krev, to néééé :-) Jenže, přes hodinu filmu opravdu nuda. Herecké výkony celkem dobré, tedy hlavně Sophie Ward (na svoje léta....docela kočka). Jako Horor bych to teda ale nenazval, spíše jako večerníček pro dospělé. Podívat......a spát :-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Filmařsky skvěle zmáknutá, záživná a vizuálně hodně pohledná britská duchařina s jednou vizuálně hodně pohlednou herečkou a hodně povedeným příběhem (literární předlohu bohužel neznám). Vidím, že spousta lidí si tu stěžuje na rozvláčnost a pomalost, ale mně se pomalé tempo filmu právě hodně líbilo, záleží holt asi taky na momentální náladě každého diváka. A ona pomalost se myslím výborně hodila k britským (respektive skotským) kulisám. Už vím, po kom se podívám v knihovně před dovolenou - jmenuje se Clive Barker. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)
  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)

Reklama

Reklama