Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavně vzdělávací cyklus o tajích češtiny. (Česká televize)

Recenze (40)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Připadá mi mírně řečeno paradoxní, že si mne coby češtináře pořad O češtině nikterak zvlášť nezískal na svou stranu. Ač se Aleš Cibulka snaží o vybroušenou spisovnou mluvu, forma tu v jeho případě pokulhává za obsahem a nedostatek charismatu jasně poodhaluje jeho plané ambice - Markem Ebenem nikdy nebude. O ,,komickém duu" Ivana Andrlová - Zbyšek Pantůček netřeba se šířeji rozepisovat, jejich kreace hovoří samy za sebe...čirý zmar... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aleš Cibulka je podivný chlapík s bohatou slovnou zásobou. Jeho moderovanie je zvlášne. Originálny prejav. Stále neviem, čo si mám o ňom myslieť. Zatiaľ ho mám v kategórii: nekonvenčný, extrovertný, intelektuálny gay. Začínal ako rozhlasový moderátor, neskôr pôsobil v komerčnej televízii Nova a momentálne je zamestnancom verejnoprávnej ČT. Je sprievodcom, spoločne s Ivanou Andrlovou, v relácii, ktorá sa zaoberá krásami a záludnosťami českého jazyka. Ako Slovák som sa rád touto formou dozvedel niečo nové "O češtině". ** ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Když si tak občas, přiznávám že ve chvílích nesoustředěného těkání ducha, pročítám místní komenty místních psychorotschildů, říkám si s kyselým úšklebkem, jestli nejsem nakonec debil já, když umím napsat větu bez chyb? Jak píše Anděl, kdyby si odpustili to trapné komično a rádobyzábavno, a možná kdyby vyměnili celý tým: teplouška Aleška a trapné duo "herců", možná by to nebylo tak třeskutě zábavné, ale bavilo by mě to mnohem víc. I proto, že tam občas bývá Markéta:-) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výborný scénář, který má spád a zároveň dokáže zdůraznit podstatné. Tematické propojení, pestrost hostů a jejich neotřepané fráze o češtině i samotný průvodce jsou zárukou, že se divák nenudí. Navíc je pořad didakticky upotřebitelný:-) ()

fleker

všechny recenze uživatele

zatím nebudu hodnotit, protože sem eště nedokoukal všechny díly,,,,objevily se tu ale jaké si připomínky k mým komentářům,,,že prý jsou gramaticky ohavné a že s každým svým dalším komentářem válím češtinu více a více v hovnech...no, já bych chtěl jenom podotknout, že nejsem zas až tak uplně blbej,,,ja sem dokonce chodil do menzy..sice teda jenom na voběd ale byl sem tam a to je hlavní..a pokud vám de vo to "mě", tak to prostě dávám všude z toho důvodu, abych tím ušetřil místo na webu..von ten internet taky neni nafukovací ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Bylo by to celkem i zajímavé se něco dozvědět o svém rodném jazyce..Bohužel mi ale leží v žaludku poněkud smutně komické moderátorské dovednosti Aleše Cibulky spolu s jeho hloupými dotazy,které povětšinou dokážu sama odpovědět.. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jsem zastáncem toho, že každý Čech by měl umět mluvit a psát správně česky. Já osobně jsem z Valašska a jako správný Valach se snažím mezi svými známými a přáteli prosazovat naše nářečí, ale v oficiálních projevech a písemnostech, kde je namístě spisovná čeština, nesnesu chyby, hlavně ne ty výrazné, protože respektuji, že každý se může někdy mýlit. Myslím si, že slovní zásoba a gramatické umění o nás o všech hodně vypovídá. Ve škole jsem měl češtinu rád, i když ne vždy jsem z ní měl výbornou, byl to jeden z předmětů, který mi šel nejlíp. Proto každý takovýto pořad, který přispívá ke vzdělání národa velice vítám a navíc s provedením tady toho jsem nadmíru spokojený, i přesto, že Cibulku dvakrát nemusím. Rád se tu vždy něco přiučím. Bohužel mám pocit, že na takovéto pořady budou koukat jenom ti poměrně vzdělanější, kteří si chtějí ujasnit několik věcí a ne ti, kteří to potřebují jako sůl. Škoda. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Pokud by se mě uživatelé zdejší databáze zeptali, který pořad bych jim doporučil, v 60 % případů by to byl tenhle. Asi tušíte proč. (999.) ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Češtinu mám jako svůj mateřský jazyk neskutečně rád a pořady tohoto typu budu vždycky podporovat. I když tam blázní Cibulka. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Jak tak pozoruju zdejší komentáře, někteří uživatelé by to potřebovali jako sůl. Pořad je to docela dobrý, osvětlil mi dost věcí, protože se češtinou zabývám, takže nemám důvod hodnotit nízko. ()

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Aleš Cibulka moderuje pořad velmi debilní formou. Kdyby se vypustili ty trapné scény a zaobírali by se rovnou problémem, udělali by lépe. Jediná hvězda, která patří češtině, nikoli té bandě bukvic. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Zpracování pořadu s kvalitou nemá nic společného. Jeho síla ale tkví v poselství, že čím dál tím hůř ovládáme svůj rodný jazyk. Současní teenageři si snad myslí, že Český slovník obsahuje slova (zkratky) typu LOL, OMG, BTW, IMHO, jj ... 70% - 3**** ()

Reklama

Reklama