Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Určitě z toho šlo vyždímat víc a filmu by neuškodilo pár minut navíc a propracovanější scénář (na rozdíl od přímočarého Hulka, kde to bylo pozitivum). Film sbírá plusové body kde se dá: samotný fakt, že vidíme zaráz Batmana a Supermana, kteří se o prostor nemusí dělit s dalšími členy JL; silný a přesvědčivý padouch a velké množství dobrých, vedlejších superpostav. Ve výsledku se jedná o příjemnou žánrovou jednohubku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré. Luthor je prezident, Superman je netradične sarkastický ("Ohýbam oceľ a tak.") Len škoda, že niekde v strede sa to trochu pokazí prostoduchým vybíjaním množstva hrdinov, ktorí chcú Supermana zlikvidovať (kto má rád LIGA SPRAVODLIVÝCH: DVE ZEME V OHROZENÍ (Justice League: Crisis on Two Earths) nebude mať problém). Záver je našťastie oäť slušný. Aj preto, že Luthor sa hrá na Iron Mana... Necelé štyri... ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Akční, temné a rozhodně nic pro děti. Luthor je prezidentem a tak hodlá smazat z planety vše co mu stojí v cestě i s nepohodlným Supermanem. Pro mě osobně bylo duo Superman/Batman sympatické a chemie mezi nimi fungovala, že bych klidně chtěl vidět hraný crossover. Boj je krásně přehledný a akorát jsem se ve většine záporáků a postav z DC vesmíru ztrácel. Btw. Powergirl má pěkně velký ko*y :-P! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lex Luthor se stává prezidentem USA a po několika zosnovaných událostech prohlašuje Supermana veřejným nepřítelem a vypisuje na jeho hlavu odměnu. Načež následuje defilé spousty klasických (předpokládám, poznal jsem jich jen pár) DC padouchů a tím pádem i neutuchající řežba, zabírající podstatnou část hodinové stopáže i pitomého finále. Ve výsledku trochu monotónní a přeplácané, v průměrné animaci, ale na druhou stranu v tempu a nenudící. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Začína sa to úžasne - svet je v chaose, vrcholí hospodárska kríza, Lex Luthor sa stáva prezidentom, superhrdinovia sa pridávajú na jeho stranu v snahe bojovať proti zločinu, ostatných vyhlasuje za samozvaných hrdinov/zločincov nad zákonom. Skvelo rozohraná hra s otrasným vyvrcholením. Dejová línia s meteoritom je mizerná, no až záverečný zvrat s japonským chlapcom je vrcholom biedy. Na druhej strane aj tu sa nachádza niekoľko skvelých okamihov - najmä bounty hunting na Supermana v podobe celej plejády zloduchov ako Mr. Freeze, Bane, či strašidelná Silver Banshee. No Batman je tu opäť štatista do počtu a z jeho univerza sa nič relevantné neprepašovalo. Neverím, že DC nemá v ruke lepšie komiksové príbehy na sfilmovanie, že musí (podobne ako ďalšia zo série Apocalypse) nakrúcať také priemerné brečky... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (4)

  • Všechna práce s herci probíhala v jedné místnosti, aby byla umožněna vzájemná interakce. (JORDY)

Reklama

Reklama