Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj DVD v USA $8,321,874 //počet predaných kusov 557,372║ Akciou nabitý superhrdinský animák. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Setkání Supermana s Batmanem bylo nevyhnutelné, ale zároveň sebou nese hodně očekávání a ty Public Enemies nenaplňují. Přestože je chvílemi funkční snaha ironického pohledu na Spojené státy a jejich postupy i medializaci, nestačí na celý film. Stejně tak je obrovská plejáda soupeřů obou zmíněných komiksových superstar ohlušující, ve výsledku se někdo zjeví, aby fanoušci tiše zasténali blahem, a jednou ranou odletí zase do komiksového pekla plného záporáků... Docela rozporuplně působí délka 67 minut, protože film pochopitelně skvěle uteče, ale extra toho nenabídne (narážky na USA nejsou tak časté a s časem klesá i jejich kvalita...). Výsledné balení dvou hrdinů je pouze a jen využitím klasického schématu, bohužel včetně hlavního záporáka a hesla "hodně obyčejné akce je lepší než málo hodně pěkné akce". ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Malá galerie antihrdinů DC Comics a správně potemnělá akční podívaná v jednom? Mám to mít. Adaptaci komiksu, za kterým stojí můj oblíbený Jeph Loeb, jsem si nemohl nechat ujít a jsem moc rád, že prodloužená hodinka Kal-Ela a Bruce Waynea dopadla právě takhle. I přes přítomnost různorodých charakterů Metalla nebo Captaina Marvela jsou totiž Veřejní nepřátelé napínavým politickým thrillerem a zároveň nadnesenou jízdou plnou efektních soubojů. Když se hmatatelná atmosféra dusna éry prezidenta Luthora příjemně plíží z každého dialogu, je spolehnutí už jen na jednu dvojici. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ekonomika je v krizi (hm, jak aktuální..), Lex Luthor zvítězí ve volbách a jako prezident USA slaví jeden úspěch za druhým. Jeho úmysly ale samozřejmě nebudou úplně tak růžové, jak to asi v očích veřejnosti vypadá. Batman & Superman se s ním odmítnou sbratřit a budou tak muset čelit náletům všech možných dalších superhrdinů. A k tomu všemu se k Zemi blíží obří kryptonitový meteorit. / Je to celkem v pohodě. Ale problém č. 1 - nemusím Supermana a jeho svět (kéž by se to celé odehrávalo spíše v temných barvách Gothamu). Problém č. 2 - superhrdiny ve službách Luthora se to tu jen hemží, ale jsou to buď samí nováčci, anebo méně známí svalovci, takže nic moc z toho. Pak mi ještě vadil asijský blbeček Hiro v úplném závěru. Naopak příjemná byla kozatá Power Girl, ono bez ní by to bylo až moc gay. Celkově to není zlý (například po stránce animace super), ale ani nic extra. Člověk by byl řekl, že z kombinace Batmana a Supermana se dá vytěžit víc, a to i v případě animáku... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Konečně společný film Supermana a Batmana! A dopadlo to docela dobře. Od první minuty se snímek nese v duchu těch nejlepších kreslených filmů, s ničím se nemaže a po velmi krátkém úvodu začíná rozvíjet zápletku. U filmu, kde proti Batmanovi a Supermanovi stojí mnoho nepřátel považuji za nejdůležitější, aby měl příběh dost prostoru vedle bitek, kterých je zde skutečně požehnaně. Když už se do toho tvůrci dali, tak představili skutečně desítky záporáků, skoro bych řekl, že jich je až moc - objeví se obvykle na tak krátkou chvíli, že si je divák ani pořádně neužije. Přesto to ale není tak, že by se divák ve filmu neorientoval. Nicméně kvůli všem těm bitkám postupuje děj nakonec dost pomalu, což mě dost mrzelo, protože i u kreslených filmů si cením příběhu nejvíc. A Toyman je moc... Potěšily mě dialogy na úrovni, animace je obyčejná, ale mně se líbila (mně se líbí asi všechno:)) no a celkově jsem rád, že to není tak úplně film jen pro děti, ačkoliv je zjevně primárně pro ně. Je dobře, že tento film vznikl, i když mám dost připomínek. Naštěstí to není naprostý průser, spíš nečekaně příjemný zážitek, který ale podle mě ocení především diváci, kteří už mají podobné filmy zhlédnuté. Přesto protentokrát jen 3***, hlavně za uspěchaný a celkově spíš nezvládnutý konec. Výborný Superman: Doomsday v tomto ohledu stále drží pozici č.1. Superman: Why is it that good villains never die? Batman: Clark, what the hell are good villains? ______ Batman: I suppose it's useless to tell you to leave. Superman: I wouldn't miss this for anything. Batman: Your funeral. Superman: Already had one. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sup a Bat jako Veřejní nepřátelé, ten název mohl avizovat cokoli, od jejich vlastního soupeření po vizi toho, že se oba stanou vyvrheli společnosti. A pravda je minimálně taková, že dají hlavy do hromady a Lex od nich opět dostane stylově na budku. Bez ohledu na to, že se mezitím stal prezidentem USA. Takže klasická spokojenost, jen na ten děj přes hutnou akci příliš nezbylo a v české verzi se motají také hrůznosti jako Silodívka, Sokol a Zázrak. A zřejmě i proto mám mnohem radši Sup/Bat: Apokalypsa, nejenže ten film je mnohem dramatičtější a vyváženější, má lepší výběr dalších postav, ale kupodivu ho nezabil ani ten dabing. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Lex Luthor se snaží přemoci Batmana a Supermana. Hrdinové to nemají lehké a k vítězství dobra nad zlem vede dlouhá cesta. Akční kreslená podívaná, plná soubojů a naplněného příběhu. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Just between you and me, I hate it! Lex Luthor prezidentem, padouši se nechávají uboze skupovat, hrdinové ztrácejí svou čest, všeobecný chaos, hranice hrdinstvý dotaženy k samotným mezím únosnosti. Ultimátní crossover DC stáje, který drtí dynamickou nonstop akcí, nabroušenýma hláškama, vydařenými mezihrdinskými vztahy a korporační zápletkou. Doposud nejlepší animovaná adaptace, s jakou ´sem měl tu čest. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poctivá komiksová rubačka. Nebudu nic zastírat: zhruba v půlce filmu dostávají Batman se Supermanem šílenou nakládačku asi od dvaceti různých mutantů (superhrdinů), a je to neskutečná nálož! Bavilo mě to! Nikdy bych si tak kulervoucí scénu ani nedokázal představit, tohle je zněkolikanásobená bitka Singerových X-menů! Jakto, že nikoho již dříve nenapadlo něco tak triviálního, jako spojit dva nejznámější bijce z komiksových políček, a na jednoho z nich vypsat odměnu za dopadení? Tak jednoduchý scénář (a to ještě není vše, vážení), a zpracování je přitom dechberoucí... Nezbývá jen, než se těšit na filmové zpracování - žijeme přeci jen ve 21. století - a třeba takový Snyder by za nemalý peníz celovečerák doufejme s přehledem rád natočil... Tento crossover hodnotím velmi pozitivně, a až na občas slabší animaci (nebyly prachy holt) nemám v podstatě co vytknout. Naprostá spokojenost. Tímto filmem zahajuji mé DCčkové šílenství: již mám v merku cca pět podobných explozivních snímků. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavé setkání dvou superhrdinů. Nezůstalo ovšem pouze u Bruce Wayna a syna Jor-Ela, ve filmu se objevila celá řada jejich protivníků, z nichž jsem neznal ani jednoho. Soubojů se tady udává opravdu spousta, ale mě tyhle animované komiksy moc pod vousy nejdou. Pokud můžu vždy dám raději přednost hranému zpracování. Pro mě pouze taková výplň nedělního večera, s krátkou stopáží. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vysloveně ptákovina. O důvod víc, proč se může mainstreamová společnost dívat na fanooušky komiksů přes prsty. Pominu-li průměrné zpracování, tak to nejhorší je příběh, který psůobí jako kdyby ho napsalo dítě pro hrátky s action figures. A to nejhorší jsou v něm vystupující postavy, které jsou opravdu, ale opravdu směnšné a třetiřadé. Captain Atom, Captain Marvel, Major Force, Power Girl a ze všeho nejvíc Toyman… K smíchu. Postavy patřící tak do 60. let minulého století, v nich také měly zůstat. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak Sam Liu sa po animáku Hulk vs. pekne vytiahol. Skvelá animácia, dobrý príbeh, postavy a super fighty, ktoré pri tak nízkej stopáži sa len tak nevidia a sú skoro všade. Pri tomto sa jednoducho nedá nudiť. 85% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Začína sa to úžasne - svet je v chaose, vrcholí hospodárska kríza, Lex Luthor sa stáva prezidentom, superhrdinovia sa pridávajú na jeho stranu v snahe bojovať proti zločinu, ostatných vyhlasuje za samozvaných hrdinov/zločincov nad zákonom. Skvelo rozohraná hra s otrasným vyvrcholením. Dejová línia s meteoritom je mizerná, no až záverečný zvrat s japonským chlapcom je vrcholom biedy. Na druhej strane aj tu sa nachádza niekoľko skvelých okamihov - najmä bounty hunting na Supermana v podobe celej plejády zloduchov ako Mr. Freeze, Bane, či strašidelná Silver Banshee. No Batman je tu opäť štatista do počtu a z jeho univerza sa nič relevantné neprepašovalo. Neverím, že DC nemá v ruke lepšie komiksové príbehy na sfilmovanie, že musí (podobne ako ďalšia zo série Apocalypse) nakrúcať také priemerné brečky... ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Spolupráci mých dvou nejoblíbenějších komixových hrdinů jsem si nemohl nechat ujít. JLA pořád odkládají, snad se někdy natočí. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem bohužel nečetl, ale předpokládám, jak je to již zvykem u animovaných adaptací komiksů, děj ustoupil hlavně akci, o kterou opravdu není nouze, ale o trošku lépe propracovaný příběh už je. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nářez. Ale mohlo to být o něco delší. Lex Luthor se po krizi stává americkým prezidentem. Superman a Batman tedy musí spojit své síly a bojovat proti němu. Je na ně vypsaná odměna a Luthor na ně posílá hordy záporáků. Líbily se mi ty velkolepé bitvy. I to že tu byli netradiční členové Justice League. Taky se na Zemi řídí obrovský meteorit z kryptonitu, takže mají opravdu co dělat, aby tomu zabránili. "Bůh žehnej Americe!" :D ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Moja okamžita reakcia po snímku... "to mne poser". Asi je zbytočné písať, že vidieť toto dielo na veľkom plátne v reálnom prevedení by potešilo nielen mňa. Len pri sledovaní tohto mi behal mráz po chrbte. Množstvo hrdinov, ktorý tuna "poletovali"... wow. Asi vo mne ešte stále drieme malý chlapec :) Ústredná dvojica pohromade... wow. Rád by som sa dožil dôstojného prevedenia týchto hrdinov na filmové plátna. 8/10 tých wow je tuna oveľa viac... (rivalita Lexa a Supermana, široký záber scenára...) ()

Reklama

Reklama