Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 2

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (388)

Morholt 

všechny recenze uživatele

No co tohle mělo zase bejt? Kombinace strašidelnýho domu a víly zubničky? A prej se v tom všem anagažoval i bápež. Tohle se teda del Torovi zrovna moc nepovedlo, stejně jako casting, ve kterym je jednoznačně nejprotivnější postavou ústřední holčička. Moc jsem nechápal bez zájmu hrajícího Pearce a nehrající Holmes, že jí pořád zachraňovali. Já vim, že to měli ve scénáři, ale já bych to nezvlád ani tak. Za to jim dávam 10%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jeden z najprefláknutejších hororových námetov, prerozprávaný bez najmenšej snahy byť aspoň trochu iný, či lepší. Deti, ktoré by z filmu mali najväčší pôžitok, rodičia do kina nezoberú, a sami dajú prednosť dospeláckej duchárčine typu Tí druhí. Pre koho je vôbec táto infantilná historka o malých chlpatých kreatúrkach z pivnice určená? Tuctové zakončenie príbehu svojou odfláknutosťou odradí natoľko, že už niet nálady film pochváliť ani za slušnú atmosféru či pekne rozpohybovanú kameru. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Film porušuje každou zásadu funkčního horroru. Všechno tajemné z něj vyprchá už v úvodní znělce a malý tajrdlíci, kteří mají představovat pro žánr klíčovou horrorovou hrozbu, by z fleku zapadli do Harryho Pottera nebo jiných lehounkých dětských fantasy. Film s nejblbějším možným žánrovým konceptem proto nejen nudí a mrhá zvučným hereckým obsazením, ale přímo naštve. Distribuce by měla zvážit, zda jako cílovou skupinu natvrdo nezadefinovat robátka povinné základní školní docházky. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hororový potenciál to mělo velký, ale to má vlastně každý takový dům. Co se atmosféry týče, tak ta je celkem zdařilá, některé dílčí momenty velmi povedené, příběhově je to ovšem značně fádní. I ta atmosféra mohla být lepší, kdybychom se už v první polovině nedozvěděli, co je ono tajemné neznámé, které je mimochodem děsivě velmi sloboučké. Když si k tomu ještě přičtu herecký výkon Bailee, který mi byl chvílemi proti srsti a "herečka" jako taková mi tam moc neseděla, tak mi vychází opravdu jen hodně slabé tři hvězdičky. 55% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

S polaroidem proti mystickému zlu. Del Toror vzal pohádkový námět a přetavil jej v lehce "strašidelnou" podívanou, která možná nevybočuje z řady, ale svým způsobem vrací diváka o desítky let zpět do doby Gremlins - i v Don't Be Afraid of the Dark je zlo poťouchlé a proklatě hravé, jen ten bizardní hudební motiv chybí. Tenhle neúmyslný most do minulosti mě potěšil víc, než jsem očekával. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Napriek veľkým očakávaniam sa film stal kasovým prepadákom. (Arsenal83)
  • Přibližně v čase okolo 1 hodiny a 27. minuty je možné ve scéně, kdy je Sally (Bailee Madison) vláčena po zemi, všimnout pod její hlavou „jezdící dráhy“. (Pavlínka9)
  • Snímek měl mít původně nižší laťku divácké přístupnosti. Tvůrci byli připraveni na zjemnění, ale pak dostali od americké komise MPAA rating 'R' s dovětkem, proč kazit tak skvělý strašidelný film ? [Zdroj: Svět filmu] (Krouťák)

Reklama

Reklama