Reklama

Reklama

Gabyeoun cham

všechny plakáty

Obsahy(1)

Teprve šestnáctiletá Yeol-Rin přišla při autonehodě o oba své rodiče. Už tak těžkou situaci jí stěžuje fakt, že se musí starat o svou malou sestřičku. Ztrácí tak vše, na co byla zvyklá a co jako šestnáctiletá mohla dělat, jako bavit se s přáteli nebo jít na rande. Díky vypjaté situaci trpí chronickou nespavostí a poruchou příjmu potravy. Starat se o sestru, domácnost a k tomu chodit do školy je pro ni veliká zátěž, a tak se pokusí najít pomoc u svého strýce. Ten má ovšem jiné záměry. (Kiyoshi)

(více)

Recenze (7)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tohle je zase jednou dílo ze světa, kterému moc nerozumím. Hudba a některé záběry jsou nádherné, ale ostatní z mé strany zůstává tak nějak nepochopené. V postavách jsem se vůbec nevyznala, nesžila se s nimi a vlastně jsem je celkově nepobrala. I když uznávám, že to malé škvrně bylo rozkošné. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá mierne romanticky ladená dráma. Má dobrý príbeh o stredoškoláčke, ktorá by chcela žiť normálny život, ale smrť rodičov to výrazne narušilo a teraz sa snaží vysporiadať si všetky vzťahy, či už s kamarátkou, sestrou alebo aj láskou. Spracovanie je ale veľmi zvláštne, čím ale rozhodne nechcem povedať, že zlé. Je síce pravda, že film má skôr pomalšie tempo a na prvý pohľad v ňom ani o nič nejde, ale nemyslím, že tomu tak aj je. Film si ma získal už od začiatku, vždy sa niečomu venuje len chvíľu, obzvlášť nejakému spomínanému vzťahu, aby sa vzápätí venoval niečomu inému, na čo sa mi síce trochu horšie zvykalo, ale nie je to nič, čo by mohlo výraznejšie prekážať, hlavne, že celý čas to má takú zvláštnu nezameniteľnú atmosféru, skutočne ma v priebehu nenapadol ani jeden film, ku ktorému by som to mohol prirovnať, veľkú úlohu tu má aj samotný spánok pri rôznych príležitostiach. Navyše je tu plno rôznych emócií, ale všetky sú len tak jemne podané. Síce sa tu nenájde prakticky žiadna konkrétna scéna, ktorá by ma skutočne dostala, ale celý film je taký príjemný a navyše zaujímavým spôsobom, takže som sa rozhodne nenudil. Herecké obsadenie je bez problémov, v tomto filme nejde o nejaké špičkové herecké výkony a tak sa tu nenájde ani jeden známy herec, hlavný priestor tu má samozrejme hlavná hrdinka Choi Ah-Jin, ktorá to zvládla viac než dobre a viacero mladých tvárí, keďže dospelí tu sú až druhoradí. Réžia a technická stránka sa mi páčia, dobrý je vizuál, je tu aj niekoľko zaujímavých kamerových nápadov, samozrejme aj tá spomínaná atmosféra, som spokojný. Ani neviem, ako mám tento film skutočne ohodnotiť, rozhodne sa mi to páčilo a mám z toho po všetkých stránkach len kladné dojmy, takže žiadny podpriemer to nie je, ale jedno pozretie je málo, zatiaľ je to na lepší nadpriemer a časom po druhom pozretí možno aj viac. 64% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Překrásná melancholická retrospektivně roztříštěná záležitost, která mě hodně mile překvapila. Šanci dostala vlastně proto, že tu byla možnost, kdy se film vyhne korejským klišé, a povedlo se. Možná, že v nemainstreamových filmech dříme netušené blaho, ale každopádně, Light Sleep je takový hezký zasněný zážitek napěchovaný tichými emocemi, a to emocemi všeho druhu. Po skončení jsem nevěděl, jestli jsem z toho všeho rozesmutnělý nebo mi je naopak dobře, jisté ale je, že emocionální otisk určitě zanechat dokáže. Jenom to asi nebude pro každého, protože ne každý zvládá postavit příběh z časově roztříštěné mozaiky - nicméně, výsledné puzzle je prostě okouzlující. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Poměrně ponurý a tísnivý snímek o nelehké životní situaci 16leté slečny jejíž život díky tomu není zrovna peříčko a značně jí komplikuje, resp. prakticky znemožňuje žít obvykle včetně styku s milým chlapcem jež o ni jeví zájem. Rovněž je divákovi předhozena jistá krutost okolního světa i chování dospělých. Příběh mne poměrně chytnul, tempo je sice pomalejší, ale práce s kamerou i nevtíravá hudba značně pomáhají sledovatelnosti a nuda se nedostavovala příliš často. Bohužel jsem nějak nedokázal uvěřit realističnosti celé situace - přecijen mohl by v Korei někdo nechat žít samotnou 16letou studentku s její malou sestřičkou? A když má příbuzné, aby jí někdo navrhoval dát jí do sirotčince? Eh, to vše mi přijde příliš a má schopnost vcítit se do děje tím tedy lehce utrpěla. 73% ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Jedno veľké, nekonečne nudné, ničovaté nič ! Utekám do obchodu a kúpim si nový foťák, alebo mobil.* za hudbu. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velmí krásný snímek, ale zároveň velmi smutný. Film, se vyhýbá zobrazit to, kde přesně bere šestnáctiletá dívka peníze, aby mohla žít a vychovávat svou malou sestru. Závěrečná scéna v parku byla jen sladkou třešničkou na dortu. Odmítám, že tento film je nuda, jen v poklidném tempu nám dává vědět, co se asi tak odehrává v nitru dívky, otevřeně to znázornil jen konec, proto je film mnoha ohledech lidmi tu nepochopen. Pro mě zase ten jeden skvělý neobyčejný film o bolesti, která může být znázorněna úplně jinak. ()

Reklama

Reklama