Reklama

Reklama

Bouřlivá léta

(TV film)
  • Česko Barbara Wood: Bouřlivá léta (více)

Obsahy(1)

Samantha Hargrave, dcera lékaře, je navzdory odporu některých vyučujících na počátku 19. století první ženou, která je přijata na studia medicíny. Dosáhnout vytouženého cíle a stát se lékařkou však nebude nijak snadné – najde se totiž dost takových, kteří ženy v takové oblasti nechtějí. Naštěstí má ale Samantha i řadu příznivců. Jedním z nich je i Mark Rawling, její spolužák a velká láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama na adreágování. Film nenudí a ani nějak nepřekvapí. Ještě bych do filmu dosadil spíše romantické, drama, aby to bylo v celku. Na německé poměry byl film hodně zajímavý a svým dějem přebyje i leckterá namyšlená americká díla. Od filmu jsem moc neočekával, proto by měl být nenáročný člověk jako já zcela zpokojen s takovou tvorbou jako je Bouřlivá léta. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jako kulisa dobrý! Ale když to začnete sledovat a brát to 'vážně', na tváři se Vám udělá pouze znuděný a znechucený výraz. Avšak jedná se o první film od Barbary Woodové, který jsem viděl a musím říct, že je to furt menší kýč než od Rosamundy Pilcherové - to je opravdu ještě o třídu níž. Jinak se však můžou hodit do podobného pytle, spolu s Daniellou Steelovou. Takže asi takovou podobnou úroveň čekejte! ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Dokud hrdinka studovala, dalo se na film ještě dívat. Ale ta beznadějná plytkost druhé poloviny filmu byla prostě u-bí-je-jí-cí, nesnesitelná! Nechápu konzumenty či spíš konzumentky těchto "romantických" filmů stejně jako čtenářky červené knihovny. Byl to takový pěkně barevný, pouťový obrázek světa, v němž se pohádkový princ objeví ve správnou chvíli a pokud - nedej Bože! - ztroskotá, jako jediný katastrofu přežije; pokud ztratí paměť, zase ji nabude; pokud se milovaná mezitím vdá za jiného, ten ve správnou chvíli správně a počestně ze světa odejde - a všechno je zase růžové a obloha modrá... Mezitím ještě i decentní romantická manželská nevěra, ale z opravdové lásky, prosím pěkně!... no, nekup to! - - - Nikdy jsem dílům tohoto typu neholdovala a v čase, který mi zbývá, už ani nebudu! ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý příběh podle Barbary Woodové o první ženě, studentce medicíny - oboru, který byl v době vyprávění vyhrazen pouze mužům. Byl podaný velmi kultivovaně se sympatickým hereckým obsazením. Na kostýmech a výpravě se nešetřilo. Rovněž lze vyzvednout krásu přírody a celkového prostředí, v němž se natáčelo. Byl to romantický nikoliv životopisný film, určený spíše ženám, asi proto ten zbytečně překombinovaný a sladkobolný konec. Škoda ho, byl by to jinak velmi dobrý televizní film. V tomto případě by méně znamenalo více. Pokud nehledáte nic víc než příběh, který by vás potěšil a zpříjemnil vám volný čas, tak tento snímek je na to ideální. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný filmík - škoda jen, že téma první ženy - lékařky v dosud ryze mužském světě je pouze zajímavou krabičkou, naplněnou po okraj atributy červené knihovny (domnělá ztráta milovaného snoubence při ztroskotání lodi, sňatek s jiným mužem, snoubencův návrat, manželův smrtelný úraz - óó jak nám to všechno do sebe pěkně zapadá...). Těšil jsem se spíš na to, jak si mladá lékařka po založení soukromé praxe bude získávat důvěru pacientů atd. Ale rozhodně se nejedná o nějaký škvár - výprava, dialogy, herecké výkony, to vše je na velmi solidní úrovni. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* študentka medicíny * Anglicko, 19. storočie, lieky, medicína, škola, profesori * láska, spolužiaci, odlúčenie, priateľstvo * ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama o novopečené lékařce, dějově zajímavé ale nic závratného, k tomu musím počítat horší herecké podání. ()

zuzzuli 

všechny recenze uživatele

Nenáročné romantické drama. Nebylo to špatné ke konci mi to sice začalo připadat pitomé, ale jinak celý film se dal koukat. Takže Samantha, která byla skvělá lékařka, dostává *** hvězdičky. ()

Reklama

Reklama