Reklama

Reklama

Lupiči těl

  • USA Body Snatchers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ze své normální existence je rodina Maloneových vržena do hrozného snu - do světa, kde jsou životy lidí vysávány, aby byly nahrazeny bezduchými a bezcitnými vetřelci. Kdysi normální lidé se všemi lidskými emocemi se nyní stali mlčenlivými automaty s prázdnýma očima. Ti, kteří se nezměnili, jsou pohlcováni strachem a zoufale popírají chování svých drahých. Nakonec popírají své vlastní životy. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (58)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mimozemská invaze je tady... už zase. Dosti bylo análních sond, tentokrát nám rovnou ukradnou naše velectěné tělesné schránky a sem tam někoho zcela bezdůvodně ušetří (pročpak chlapečka pustili ze školky v normálním stavu, byl snad proti všem těm alienům v přesile?). A co by to byl za film bez pořádných hrdinů: profesora ekologie (nebo co to bylo za nesympatického fouňu), jeho malého synka s děsivým dabingem, pohlednou pubertální dceru a kůůůl vojenského pilota, co po nezletilé barbie jede jak slepice po flusu. Ufouni anektují vojenskou základnu a hrdinové utíkají a utíkají a utíkají a... chrrrrr... chrrrrr... chrrrrr. Lehce podprůměrný skyfi rádobythriller, zpracováním určený převážně mladšímu publiku. 40% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $428,868Tržby Celosvetovo $-║ Masky fajn, možno keby ten príbeh neišiel k záveru ako z rýchlika. /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to matné. Má to niečo z hororu, sci-fi, trileru i psychologickej drámy. Nakoniec to ale ani poriadne nevystraší, sci-fi prvky sa obmedzili na dve naivné vety a pokusy o psychológiu postáv radšej ani komentovať nebudem (spravidla sa obmedzila na „dvaja krásni mladí ľudia opačného pohlavia po sebe hádžu dlhé, detailné a mlčanlivé zaľúbené pohľady"). Zopár v dobrom nechutných scén, pomerne originálne zasadenie tuctového deja do netuctovej vojenskej základne, traja štyria dobrí herci (bohužiaľ v podporných rolách) a stopové stopy po zlovestnej, napínavej atmosfére ohrozenia. Iné spriaznené kúsky ma bavili oveľa viac (Vec, Invázia lupičov tiel s Donaldom Suterhaldnom, Fakulta). Dokonca aj matní Vládcovia bábok (tiež so Sutherladom). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Řemeslně sice dobře zvládnutý snímek, ale jinak naprsoto postrádající kouzlo i atmosféru Siegelova snímku i Finneyho knižní předlohy! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlednutí snižuji z 5 na 4 hvězdy. Je to sice můj oblíbený žánr, ale už to nemělo tu atmosféru, kterou jsem pociťoval při prvním shlédnutí. Proto jsem si více všímal chyb a nedostatků (nebylo jich málo). 70% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda, "myšlenka" - asi něco s ekologií - a zbytek nuda. To už se raději podívám znova na Rodriguezovu Fakultu (to byla alespoň místy slušná a hlavně na nic si nehrající zábava), anebo (a to bude asi úplně nejlepší) na původní černobílou verzi Invaze lupičů těl z 50. let. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem klasifikoval film jedinou hvězdičkou, když jsem si ho srovnal s vynikající Invazí zlodějů těl z roku 1978. Pak jsem si řekl, že to není úplně fér a přidal ještě jednu, byť nerad. Lupiči těl totiž na plné čáře neprohrávají jen s literární předlohou, což se koneckonců dá pochopit, neprohrávají jen se svým výše uvedeným předchůdcem, který patří do zlatého fondu filmů žánru sci fi. Na body totiž jednoznačně vítězí i původní filmová verze Invaze lupičů těl z poloviny 50. let, což bylo mimochodem béčko jako vyšité - nicméně sympatické béčko, které dokázalo atmosféru studené války úspěšně převést na filmové plátno. Právě atmosféra Lupičům těl zoufale schází, a přitom v ní spočívá přitažlivost tohoto příběhu. Problém je jednak ve scénáři, který situuje děj na vojenskou základnu, kde se ale vojáci už z podstaty tváří pořád stejně, a tím znemožňují divákovi vychutnat si tu proměnu po napadení a transformaci. Druhým průšvihem je rutinní řemeslník Ferrara, který má na svém kontě řadu průměrných snímků a Lupiči těl z nich nijak nevybočují. Režijně je to nenápadité a unylé. Celkový dojem: 45 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí zpracování Finneyho románu tentokrát v režii Abela "Driller Killera" Ferrary, které - přes dobrý vtípek se zasazením děje na vojenskou základnu, kde se příznaky invaze snadno ztratí - celkem po právu zapadlo. Nudné béčko. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, to je ale divný film. Opravdu nevím jak jej objektivně zhodnotit. Můžu jej zatratit za jeho přihlouplý děj, ba co více zkritizovat za jeho naprostou prázdnotu a přímočarost, ale proč to dělat, když celkově to tak hrozné nebylo. Kritizovat je docela snadná věc a Lupičích těl se nabízí přímo obrovské množství věcí, které se k tomu nabízejí, ale u podobného projektu nemá žádný smysl zkoumat maličkosti. Problém tu však je, opravdu nevím co mám chválit Samotný příběh je banální a ubírá se od bodu A k bodu B. Autoři nezakládají děj na zbytečných oklikách a jdou prostě rovnou na věc. Po seznámení s hlavními hrdiny a pár symbolickými odkazy - které se snaží tvářit záhadně, ale v dnešní době již nemají šanci překvapit - máme konečně možnost nahlédnou pod samotnou pokličku tohoto temného hororu. Mladý chlapec – velice nesympatická postava – je totiž svědkem podivného jevu, jeho matka zemře a ze skříně se zrodí nová. Je jasné, že dítěti nikdo neuvěří, ale horší je fakt, že ona v tom není sama, ba právě naopak, tajemné mimozemské organismy napadají celou vojenskou centrálu a její okolí. Na rozdíl od svého předchůdce si tento remake na nic nehraje, tvůrci se nezabývají tvořením atmosféry ani změnami charakterů samotných hrdinů – ti zlý jsou prostě ploché osoby bez emotivního jednání, které běhají jen když je to nutné. Snímku schází jakýkoli náboj či moment překvapení, vše nám ale vrací formou zajímavých efektů, které jsou sice laciné, ale rozhodně neuráží. Celkově je tento horor naprosto čistým průměrem, neboť poměr kladů a záporů zůstává na mrtvém bodě. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Úprimne, pustil som si to len kvôli starému beťárovi - POMOVI :D ... keby nedal 4 hviezdy, asi by som sa neodhodlal. Lenže tento akýsi "miliónty" remake "Invázie zlodejov tiel" nie je absolútne zlou záležitosťou, ktorá by nemala dostatočnú kvalitu minimálne priemerného snímku. Mnohí budú namietať, že originál je originál, lenže ani "Pedro" už dnes nie je to čo bývalo. Masky či efekty solídne (keď sa objavia), príbeh jednoduchý, trošku pomalšie sa rozbieha, no samotný nádych splnil veškeré očakávania sci-fi hororu (teda najmä myšlienkovo). Ja osobne som spokojný, pričom by tá "štvrtá" možno bola aj na mieste .. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Jack Finney napísal v roku 1955 kultový sci-fi román "Invázia zlodejov tiel". Pojednáva o sofistikovanej invázii mimozemšťanov s cieľom ovládnuť našu planétu. Infiltrujú sa do ľudských tiel a plne ovládajú ich myslenie a konanie. Prvýkrát bola táto literárna predloha sfilmovaná už v roku 1956. Tú som doposiaľ nemal možnosť vidieť. Zhliadol som však snímok z roku 1978, ktorý natočil režisér Philip Kaufman. Tento remake na mňa zapôsobil veľmi kladne, pridelil som mu štyri hviezdičky. Teraz som si pozrel ďalšiu variáciu na túto klasickú alien silence attack tému. Pod názvom "Lupiči tiel" (Body Snatchers) ju v roku 1993 zrežíroval Abel Ferrara. Táto filmová adaptácia je hodne horrorovo ladená, čo sa mi páčilo. Tri hviezdičky si dozaista zaslúži. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší remake, kde pokulhává zejména první třetina. Dění je tentokrát přesunuto na vojenskou základnu. Příběh se rozbíhá pomalu, důraz je položen na problémy neúplné rodiny doktora Maloneho. Film je vyprávěn z pohledu jeho dcery Marti, která si příliš nerozumí nejen s macechou, ale i s ním. Problémy má však také její nevlastní bratříček Andy, který už první den v nové školce nezapadne do kolektivu a uteče. Je otázkou krátké chvíle, kdy se místo vojáků a příslušníků jejich rodin začnou objevovat vetřelčí kopie. Nu a pak už se jen hlavní postavy snaží čelit mimozemské agresi, což postupně vypadá jako boj s větrnými mlýny. Pro diváka znalého předlohy nebo předchozích filmů se nic nového a převratného nekoná. Očekávat lze tedy především napětí, toho se však dostane až v poslední třetině. Vcelku vydařeným efektům vévodí scéna v koupelně. Zatímco se Marti koupe ve vaně, nad ní nad stropem začne nachystaný kokon spouštět skrz drobné otvory smrtonosná vlákna, aby mohl vytvořit její kopii. Solidní hudba (během záběrů na kokony zní stejná jako u předchozího remaku), obstojné herecké výkony hl. postav a potěšující závěr. Přesto jednu hvězdu z předešlého hodnocení ubírám, jelikož mě tentokrát Lupiči příliš nenadchli. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +posledních 30 minut bylo celkem v pohodě, ještěže to nemá delší stopáž, Gabrielle Anwar a pár slušných záběrů -strašně pomalej rozjezd, hlavně ze začátku působí jak film s nizkým rozpočtem, dlouho trvá než příjdete na to která bije, navíc musím říct že námět měl mnohem větší potenciál/// Tenhle film je mixem nového seriálu Invaze a filmu Noční můra. Což je určitě zajímavé, ale bohužel je to špatně zpracované. Navíc je to hodně nudné a být to fakt delší tak to hraničí s únostností. Takže spíše ruce pryč, snad jen že by vás zaujala mladičká Gabrielle./// Celkem 43%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po názvu tohoto horroru, který jsem viděla cca. v pěti letech, pátrám už několik let. A nyní jsem (úplnou náhodou) konečně zjistila, čemu vděčím za své - nyní již zcela vyléčené - dětské trauma. Díky tomuto filmu jsem se totiž bála podívat na maminku pokaždé, když spala. Ostatně... Co kdybych ji náhodou viděla "splasknout" a zároveň vejít z vedlejšího pokoje?XD ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

V pořadí již druhý remake Siegelovy klasiky nenabízí kromě změny prostředí nic moc nového. Ta televizní a místy až dokumentární kamera se mi moc nelíbila. Film působí tak trochu tuctově, což si dle mého názoru tahle látka nezaslouží. Pomohl by mu i rychlejší rozjezd, ze začátku jsem se trochu nudil. Ve finále jsou Lupiči těl stále ještě koukatelný snímek, který na každého jistě bude působit jinak. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Izolovanosť a stiesnenosť. Čím viac sa nákaza rozširuje, tým viac máte pocit, že pre hlavné postavy nakoniec nebude východiska (čo ešte utužuje nervózna hudba). Film má pomerne krátku stopáž a tak pekne ubehne až k záverečnej polhodinke, kde beznádej ešte stúpa, aby to nakoniec všetko zle dopadlo. Výborné béčko. Super spravené nechutnosti, hustá atmosféra, anjelsky krásna Gabrielle Anwar. 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to úplne iné, ale stále to isté. Čiže Ferrara to podľa mňa urobil presne tak, ako sa robí x-tá adaptácia knihy. Máme tu Kuvajt, dospievanie, rodinné problémy, takže si môžeme vybrať, ako známu látku chápať v novom podaní. Ferrara sa nebabre ani s explicitou a ukáže, čo je možné, niekedy až cronenbergovským spôsobom. Že sú hlavnými postavami teenageri patrí do doby a osobne som túto inováciu privítal. Áno, je to divné, nemalo to intenciu stať sa nesmrteľným kultom, má to však zovretú atmosféru, i keď tak trochu na úkor tej starej známej paranoje z predchádzajúcich verzií, ale aj tej najnovšej. Koniec potešil. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nepovažuju se za fanouška Body snatchers filmů, a bohužel ani dvě předešlé verze nepovažuji za extrémní majsterštyk. Takže jsem nečekal ani nic extra od tohohle. Nicméně i přes celkovou slabost je to verze u které jsem se bavil poměrně nejvíce. Takové správné béčko na večer. Chapadel a slizu je tu poměrně dost a akce taky není špatná. Garda byla dobrá v čele s Ermeym. A efekty byly suprově béčkové. Sice to není film který si asi pustím znova ale, účel v zábavnosti splnil. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Cynický 90s makeover klasickej predlohy Jacka Finneyho. Ferrarov ojedinelý výlet do vôd mainstreamu sa vďaka podpore veľkého štúdia môže pyšniť slušným vizuálom, praktickými efektami na úrovni a pyrotechnikou. Bezutešný vibe s notnou dávkou podvratnosti evokuje pozdného Carpentera, ale je to Ferrara. Scenáristicky nedopečené, no i tak má kombinace hezounov kalibru Beverly Hills 90210, odľahlej vojenskej základne a mimozemšťanov, svoje "late-night" čaro. Každopádne, Kaufmanova verzia zo 78-eho zostala neprekonaná. ()

Reklama

Reklama