Reklama

Reklama

Louskáček

(TV film)
  • Kanada The Secret of the Nutcracker

Obsahy(1)

V této inovované verzi celosvětově známého vánočního příběhu The Secret of the Nutrcracker se vypráví o magické cestě dvanáctileté Clary o Štědrém večeru. Clara se vydává najít svého otce, který je za II. světové války vězněn ve válečném táboře. Clara a její rodina touží alespoň po slovu od něj, to posléze přichází z nečekaného zdroje – od záhadného a magického neznámého cizince Drosselmeyera, který se spřátelí s Clarou a který ji povzbuzuje uvěřit, že zázraky se mohou stát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Příběh děvčátka které touží po návratu otce....když už nemúže jinak začne snít...Je to tak těžké to pochopit?Iluze ještě umocní zakomponování baletu a tím vyjádřit atmosféru.Ona tu válku nezažila,neví jak si ji představit,kde její otec právě je. tak si ji představuje jako strašidelné příšery v lese a proti kterým bojuje za svého otce.A namaskovat Briana Coxe jako sovu to fakt bylo něco!On tak skutečně vypadal.Nádherné prostředí fascinující hudba. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

26.6.2010 ~ Inovovaná modernější filmovější verze příběhu o představivosti jedné mladé dámy a čekání na návrat tatínka. Rodinné fantasy s baletem, uff! ~ Tak za prvé, koukat na to v celé délce ukázalo se býti věcí nemožnou, pokud jsem se tedy chtěl vyhnout nenávratného poškození již tak dost pochroumaného mozku. ~ Za druhé, ano, jsem kulturní barbar, nikdy jsem neviděl originální divadelní baletní pohádkovou inscenaci. Klasická hudba mi nevadí, nejednou se tato i line z repráčků, ovšem balet či opera je zcela mimo můj okruh čehokoliv, včetně zájmů. Takže vlastně vůbec ani nevím, co mě vedlo k tomu, zkouknout tenhle pohádkový příběh. Ale budiž. ~ Děvče a její dva bratři žijí v jedné chaloupce zapadané sněhem kdesi v lesích. Otec je ve válce proti Německu a zřejmě v zajetí. Všichni se těší, až se vrátí domů. Jednoho předvánočního dne se děvče při cestě z města setká s kouzelným dědulou a jeho čtyřmi prazvláštními nohsledy. V jiném světě, nežli tomhle povídkově-pohádkovém, bych onoho dědulu považoval za úchyla, co si malou vezme "do parády" a nakonec jí obřadně obětují ti stoupenci tajné sekty, co tomu úchylovi furt lezou za zadkem. Ale tohle je pohádkový příběh a tak se musí zapomenout, že úchylové byli i v dobách před šedesáti lety a posílat malou holku samotnou přes les do města by dnes mohl jen magor. ~ Dědula je tedy nějakým způsobem kouzelný a naprdí se na štědrý večer k rodině domů. Všechny obdaruje a všem ukáže, že když budou věřit, mohou se stát jejich sny skutečností. Zbytek filmu je pak vyplněn představami děvčete o jejím tatínkovi a čekání na jeho šťastný návrat. Mezitím divně křepčí baletky a baleťáci v úchylných kostýmech a vše doprovází Čajkovského hudební doprovod (jak jinak, jde o Louskáček i když inovovaný). ~ Ve výsledku je to tedy balet převedený na obrazovku ve stavu, aby balet příliš neotravoval (což se mu stejně dařilo) a příběh byl snesitelný. Ve skutečnosti, kdyby se balet z filmu vypustil, kouzelný strýček byla normální postava a ubylo nadpřirozena a efektů a vůbec tak byl příběh více zdramatizován a byl sakra úplně jiným příběhem... ~~~ Fikce: Táta voják v německém lágru, máma se třemi dětmi sama bez prostředků v Americe před průmyslovým rozkvětem (tedy v relativní krizi), kdy se mámě dvoří mnohem starší bohatý chlap z města a kterého ona odmítá. Děvče si stále představuje, co asi tak táta dělá v lágru hrdinného a jak se jednou vrátí, přičemž přichází oznámení o jeho smrti, což děti nesou jako... děti, děvče si to odmítá přiznat a stále čeká a matka dbající budoucnosti svých ratolestí, ač nerada, přijímá nabídku postaršího nesympatického zbohatlíka - na tohle bych se podíval raději. A klidně do toho může hrát Čajkovskij i s celou plejádou ostatních klasických skladatelů. ~~~ Bez samotného baletu by to nemusel být špatný dětský-rodinný vánoční příběh a film, časové umístění by ale ani tak moc k dobru nepřispělo. Víc jak 60 let po válce už tohle asi moc lidí neraní. ()

Reklama

Pavelos odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh neskutečně zmaštěné 12-ti leté dívenky, která sjela snad půl kila koksu najednou, nebo sežrala dvě kila lysohlávek.. Protože ty haluze co celý film viděla se nedají zažít jen tak na něčem.. Já si celý film říkal proč na to vůbec koukám, když doma nemám žádnej "matroš", abych se dostal do stejného stavu jako hlavní protagonistka. No nepřišel jsem na to, dokoukal jsem to a byl jsem neskutečně nas…. že jsem to vydržel až do konce.. A ještě záhadný a magický neznámý cizinec Drosselmeyer, mě chtě /nechtě připomínal pedofila jak vyšitýho:-) Tyto filmy bych okamžitě zakázal natáčet.. Škoda peněz, to je radši dejte mě a já je utratím za menší hlouposti než je tento snímek.. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Kanadska uchylarna, ale poporiadku a to pekne od zaciatku. Uvod filmu vo mne vzbudil temnu atmosferu, ako sa ti mali haranti teperili s poctivo a nacierno odpilenym stromcekom domov, ked ich po ceste nieco, alebo niekto sprevadzal. Tato ista prihoda sa aj stala ich sestre, kde uz aj ukazali tie nejake tiene tych prenasledovatelov. Potadialto to bolo celkom zaujimave, ale ked ukazali toho stareho paprdu sediet na strome s tou debilnou ciapkou, ktoru by si len nasadil urcite nejaky uchyl a nie normalne zmyslajuci clovek. A co ma najviac dorazilo tak ti prenasledovatelia patrili k tomu podivnemu dedkovi. Na prvy dojem vyzerali nieco ako klon toho vraha z filmu Jeepers Creepers a to neprehanam:) Dalej nasledovala podla mna najnudnejsia cast filmu v tom dome, kde stary podivin navstivil rodinu toho dievcatka. Ukazali tam aj nejaky podivny tanec v nejakej inej dimenzii plneho podivinov, ako bol ten dedek. A este jeden si taky zopakovali neskor, co vobec nechapem naco to tam vtesnali. Najstrasidelnejsia cast filmu prisla pocas spanku v tom dome, kde hustnucu atmosferu doprevadzal zahadny tien spoza okna. Male dievca sa ocitlo v nejakej snivej vizii kde ju prenasledovali cudaci obleceni do nejakej kozusiny a co bolo najviac desive tak mali na ruke hakovy kriz a spicate zuby v ustach. Podla mna to bolo dost strasidelne pre male dieta a urcite ked to videlo malo problemy so spankom doteraz:) Najtrapnejsie zo vsetkeho bolo ako sa jej bratia branili proti tym kreaturam s tymi hrackami, nepochopil som ako ich mohlo napadnut taka debilna myslienka pouzit tie hracky na obranu. Najviac to zavrsil ten cerveny magor Luskacik, ked sa branil s mecom. Nakoniec vyhrala ta dievcina ked pouzila na jedneho z nich malu vilu zo slzy, ktora znicila jedneho z nich. Nechapem preco ostatni zdrhli, ked mala len jednu municiu:) Ich bolo strasne moc a tak lahko to vzdali:( Potom sa to motalo dalej v halucinogennych viziach, kde fakt museli byt vsetci riadne zhuleny, ked mali take bujne predstavy:) Jednoznacne je to riadne uchylny film, plny podivnych scen, kde logiku ani poriadne neni vidiet, preco sa to vsetko deje v tomto filme:) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama