Reklama

Reklama

Vzpoura mutantů

  • Velká Británie The Mutations (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Noller experimentuje na univerzite s kombináciou DNA. Najskôr skombinuje DNA rastlín a zvierat, ale neskôr začne mať vyššie ciele. Pre svoje šialené plány používa študentov. Skríži človeka s rastlinou a podarí sa mu vytvoriť vraždiace monštrum... (Hennesy)

Recenze (16)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakási kombinace ekohororů s filmem Zrůdy (1932) a Adélou, která ještě nevečeřela (ale ta v té době ještě neexistovala - 1977). Velmi dobrá hudba, pokud nesklouzne do psychadelie, co trhá uši. Šílený vědec se pokouší o splynutí rostlinných a zvířecích buněk, ale při práci připomíná spíše doktora Moreaua - ten rovněž plodil zrůdy. Až pohádková laboratoř plná barev a gumových rostlinných mutantů spolu s neděsivými maskami (muž - mucholapka) působí sice až komicky, leč vše to má zvláštní patinu filmů počátku 70.let, která se mi líbí. Nejpůsobivější je ovšem začátek, kdy sledujeme dokumentární filmy se zrychleným růstem rozličných květin - jakási připomínka starých přírodovědných školních filmů. Dnešní divák z toho rozhodně na větvi nebude, své kouzlo však film má. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Niekto by možno drsne povedal, že na Vzbure mutantov sú najlepšie úvodné (5 minút dlhé!) titulky. Ja nie. Nesúrodý mix dvoch filmov. Skutočne mi to pripadalo tak, že režisér nevedel, do čoho pichnúť a zrazu mu na stole pristáli dva scenáre, ale rozpočet mal len na jeden. Zavolal teda scenáristov oboch diel a prinútil ich spísať to do jedného kompaktného príbehu. Urobili to a hoci to nakoniec zďaleka nie je také kompaktné, ako režisér asi chcel, práve onen mix sa postaral o to, že ešte i dnes, v roku 2017, sa na Vzburu mutantov dá pozerať. Na príbeh šialeného vedca ("klasický" Donald Pleasence) je namontovaný „vedľajší“ príbeh freak show. Nesedí to príliš pokope, ale aspoň sa stále niečo deje (únosy, premeny ľudí na mäsožravé rastliny). Vzbura mutantov je najlepšia v scénach s freak show. Akonáhle nie je na scéne freak show, ale šialený vedec, zákerne sa na scénu začne zakrádať nuda. Problém je v tom, že ani v scénach s freak show to nie je žiadna veľká výhra. Vizuálne, scenáristicky a kvalitatívne mi film pripadal zaseknutý medzi naivnými a dnes už v podstate nepozerateľnými sci-fi horormi z 50-tych rokov a horormi zo sedemdesiatych (kedy podľa mňa vznikali najkvalitnejšie horory). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vzpoura mutantů má všechny předpoklady být ideálním filmem pro lidi jako jsem já. Šílený vědec s tváří Donalda Pleasence unáší za pomoci svého znetvořeného sidekicka vysokoškolské studenty, aby je křížil s rostlinnými geny a vytvořil tak superbytost, která je schopná provádět fotosyntézu a přitom má všechny výhody živočichů. Kromě zbývajících študáků se mu to snaží překazit partička z cirkusového obludária, která je hraná opravdovými lidskými "zrůdami". Prostě mňamka. Bohužel film z nějakého důvodu, který se mi nepodařilo odhalit příliš nefunguje a já se u něj místy dost nudil. I když je fakt, že záběry kdy můž-rostlina pojídá bezdomovce jsou k nezaplacení. Další zářez do chudého, ale zajímavého subžánru botanických horrorů. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden šílený vědec co chtěl zkřížit rostliny s živočichy a utvořit tak novou rasu rostlinného nadčlověka. K pomoci si přizval znetvořeného zloducha vlastnícího jakési poutové obludárium. Tomu slíbil že z něj díky pokusům udělá opět hezkého muže. A tak spolu vesele unášejí vesměs mladé krásné dívky a páchají na jejích tělech zvrácené pokusy. Zní to zajímavěji než jaké to je. Za zhruba 35 roků od vzniku tento film hodně zestárl a navíc se bere strašně vážně. Největší zajímavostí jsou asi roztodivné masky rostlinných lidí a přehlídka postaviček z obludária. V něm jsou kromě namaskovaných herců i skutečně znetvoření lidé. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky a milovníky hororů dnes již legendární herec Donald Pleasence v 70kovým filmu kterej na mě působil tak, že se scénáristi Robert D. Weinbach a Edward Mann hodně inspirovali filmy Freaks(1932) a The Island of Dr. Moreau. Přihodili pár svých nápadů, Jack Cardiff to zrežíroval a vznikl The Mutations. Mně osobně se tahle kombinace líbila. Že to není až tak moc originální mi nevadí. Zároveň jsem i zavzpomínal i na výše zmiňovaný filmy(ikdyž The Island of Dr. Moreau byl zfilmován vícekrát). Slabší 4hvězdy ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor,kterému nechybí dobré masky,zvláště ten pošuk co má jednu půlku ksichtu nateklou nebo tak nějak,nechybí tu nějací skřítci,černoch s vypoulenejma očima. Film je temný,hnusný a na dnešní dobu na prosto směšný,už hudebním typickým zpracováním,ale mě se líbí i v dnešní době. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tohle bylo zajímavý. Ale neříkejte mi že i v minulé době ty monstra nikomu nepřipadali k smíchu. TY monstra jsou fakt nepovedený a i úvodní titulky jsou děsný, jako kdybych měl LSD.Jinak příběh je standartní a je i standartně blbí. Pleasence se moc nepředvede a nemusím ho zrovna s vousama. Film se vyplatí vidět asi jenom kvůli scénám s mutanty aby jste se zasmály. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý film jistě ocení především fanoušci Donalda Pleasence. Tento výborný herec již mnohokrát dokázal, že mu nedělá žádný problém zahrát padoucha, ale tentokrát se ocitl na nesprávném místě. The Mutations není vyloženě špatný film, ale nepříliš povedené triky a především fakt, že scénář místy nudí, jej mezi špičku tehdejší doby rozhodně nezařadí. Navíc ti co viděli filmy Island of Lost Souls (1932) či Freaks (1932) si nemůžou nevšimnout jisté podobnosti. Právě tyto dva filmy se totiž staly hlavní inspirací scénáristů. I zde máme šíleného (nebo geniálního) vědce, který není spokojený s evolučním vývojem a snaží se jej urychlit. Jen se tentokrát lidi nemění ve zvířata (až na několik výjimek), ale spíše se z nich snaží udělat vylepšenou masožravou kytku s lidskými vlastnostmi. Pro obohacení příběhu je nám nabídnuta i atrakce takzvaných „zrůd“, tedy lidmi, kteří se narodili s nějakou tělesnou deformací či jinou fyzickou poruchou. Osobně při pohledu na tyto postižené lidi vždycky spíše „trpím“, nežli bych se při pohledu na ně nějak bavil. Každopádně i tito jedinci odvedli slušný výkon, který zaslouží uznání. O něco horší už to bylo s vytvořením potřebné atmosféry. Netvrdím, že se tu neobjevilo napětí, ale vždy když se atmosféra začala stupňovat, přišel střih a nějaká slabší pasáž. Tohle tempo mě místy začalo i trochu uspávat. Pro zlepšení nálady, tedy hlavně pro pány tu bylo i několik obnažených slečen, z nichž bych chtěl hlavně vyzdvihnout nejen vzhled, ale i herecký projev Julie Ege. Bývalé norské herečky, modelky a dívky časopisu Penthouse. Je tedy velká škoda, že Vzpoura mutantů nedokázala využít veškerý potenciál, který se tvůrcům nabízel. 60% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

S ohľadom na rok výroby je The Mutations špička. Primárne ide o monster horor so šialeným vedcom v podaní Donalda Pleasencea a kdejakými nehumánnymi experimentami, v ktorého pozadí sa odvíja príbeh komunity zdeformovaných zamestnancov cirukusovej Freak Show, ktorí sú utláčaní obludným Lynchom. Je tu cítiť pre 70. roky typickú umiernenosť, čo sa explicitného násilia týka a na trikoch sa už podpísal zub času, zarytí fajnšmekri však iste dokážu oceniť kvality tohto málo známeho hororu... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film som pozeral len preto, ze som funda Donalda Pleasenc-a, ktory rad a casto hral podivinov a aj zaporakov. Tu sa ale moc netrafil, film - ako pise tron - je akokeby spojenim dvoch scenarov, ktore spolu tvoria mis -mas. plesence sa tiez moc nepredviedol, napriklad dodnes nechapem premenu ludi na masozrave rastliny, pre mna jednoznacne WTF zalezitost. Vzhladom na to, ze v 70. rokoch sa tocili najlepsie horory, je film matny a strasne nevyrazny : 30 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nevím zda to byla zrovna Vzpoura mutantů, ale vzpouru sem měl, když sem to dokoukal. Strašně dlouho se nic neděje - táhlé dialogy a když už, tak toho tam dvakrát moc k vidění není (až na zmutovaného padoucha, ještěrčí ženu a pobýhající masožravou kytku). Každopádně nápad skvělý, kostýmy a masky skvělé a hlavně úžasný Donald Pleasence, který se hlavně proslavil rolí psychiatra Sama Loomise v kultovní sérii Halloween. Škoda, že ten potenciál někdo nedotáhl pořádně do dokonalosti! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy nemám rád, prostředí znetvořených lidí či spíše hříček přírody a k tomu jeden šílenec co chce vytvořit nový druh. Tohle mě nebere a nerad se na to dívám. Přece jenom skutečně znetvoření lidé nejsou ke koukání. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Námet nie je vôbec zlý - excentrický vedec a vysokoškolský profesor sa snaží zmixovať DNA ludí a rastlín, aby vznikol humanoid, využívajúci klady oboch. Za týmto účelom si necháva chytať partiou "cirkusových mutantov" mladé študentky a študentov, aby na ich telách robil prevratné pokusy. Ak sa experimenty nevydaria, končia v cirkuse ako atrakcia. Bohužiaľ spracovanie tohoto scifi snímku je natoľko slabé a hororová atmosféra akosi viazne, že ho nedokáže držať nad vodou ani herecké meno Pleasence. Pritom masky sú celkom ok a koniec sa končí tak, ako sa na horor patrí. Hodnotenie: 45% ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a nedobře natočený horor je spíše komedie bez sebemenšího citu,ale herecky celkem dobře zvládnuté . ()

Reklama

Reklama