Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krásně odlehčené, sociálně zaměřené oldies - to je moje, a po anglicku zpracováno - dvojnásob! V zapadlém Cemetery Junction se s humorným nadhledem odehrává mladická rebelie za životní sny, za asistence pestrého spektra odstrašujících případů. V obojím se s lehkými odchylkami může poznat každý z nás, jen už nám to nepřipadne tolik vtipné... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Šakalí léta, či Pelíšky? Hodněkrát jsem si vzpomněl na Hřebejka. Skoro mi přišlo, že jsme filmů podobného typu u nás už trošku přežraní. O to víc si vážím toho, že Cemetery Junction jsem spolkl poměrně lehce a chutnalo. Původně jsem totiž čekal komedii trošku jinou a nástin tématu mě spíše zarazil, ale jsem rád, že jsem se spletl. Gervaisova "prvotina" zapůsobila. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když je na filmu vidět, že se jeho tvůrci s až křečovitou, i když třeba upřímnou snahou pokoušejí překonat sami sebe, většinou se paradoxně právě tomu vzdalují. Je to i případ Cemetery Junction. Gervaisův a Merchantův talent na cynický a skrz naskrz zlý humor tu ale funguje i mimo žánr komedie, což je zásadní. Samotný příběh o vzpouře slušńáka a zklidnění rebela je možná trochu jednoduchý, ale skýtá potřebné emoce. Proč ne. Přinejmenším je pozitivní, že si režisérské duo vychutnává možnost pomalého vyprávění a odmítá pouze na celovečerní stopáži uspokojovat fanoušky. 3 a 1/2 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Smutno-láskavý film s čiastočne optimistickým záverom, aké vedia majstrovsky točiť práve Briti (viď napr. Billy Elliot). Merchant s Gervaisom opäť ukázali, že za ich komediálnym nadaním sa skrýva viac, než len vtipné scénky založené na životných trapasoch. Ak Rickyho Gervaisa poznáte iba z legendárneho Office, rozhodne vyskúšajte aj seriálik Komparz, potom Cemetery Junction - a radšej sa úplne vykašlite na The Invention of Lying. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi som musela rozmýšľať nad hodnotením. Predsa len 5 hviezd nedostane len tak niečo. Ale hneď po dopozeraní musím povedať, že to bol film s kvalitným scenárom, pôsobivým hereckým obsadením a i veľmi dobrým príbehom, ktorý nám dáva zo seba to dôležité. Je to film o osudoch 3 priateľov, ktorí majú určitý životný sen ale neskôr zistia, že to čo hľadajú je v podstate niekde inde. Chválim všetkých troch hlavných hrdinov, môj osobný vyvolený je Tom Hughes, chválim Felicity Jones, ktorá je príjemná neafektovaná herečka a pravdaže všetkých ostatných. Ale moja osobná hviezda vďaka a obdiv patrí herečke Emily Watson, ktorá viac ako pol filmu nepreriekla ani slovo, ale jej oči a pohyby hrali za slová.Film s dobre vybratou hudbou aj exteriérmi. 100% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Podle tvůrců snímku Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta vznikl námět snímku podle skladby „Thunder Road“ od Bruce Springsteena. (ČSFD)
  • Speciálně pro natáčení si Ricky Gervais najmul fotografa, který měl za úkol fotit (a znechucovat tím) všechny paparazzi, kteří se pohybovali v blízkosti štábu. (don corleone)
  • Pracovní verze filmu měla název "The Men at the Pru". Na "Cemetery Junction" ho změnil Ricky Gervais až před samotným natáčením podle výběru lokace. (don corleone)

Reklama

Reklama