Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi som musela rozmýšľať nad hodnotením. Predsa len 5 hviezd nedostane len tak niečo. Ale hneď po dopozeraní musím povedať, že to bol film s kvalitným scenárom, pôsobivým hereckým obsadením a i veľmi dobrým príbehom, ktorý nám dáva zo seba to dôležité. Je to film o osudoch 3 priateľov, ktorí majú určitý životný sen ale neskôr zistia, že to čo hľadajú je v podstate niekde inde. Chválim všetkých troch hlavných hrdinov, môj osobný vyvolený je Tom Hughes, chválim Felicity Jones, ktorá je príjemná neafektovaná herečka a pravdaže všetkých ostatných. Ale moja osobná hviezda vďaka a obdiv patrí herečke Emily Watson, ktorá viac ako pol filmu nepreriekla ani slovo, ale jej oči a pohyby hrali za slová.Film s dobre vybratou hudbou aj exteriérmi. 100% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hřebejk na britský spôsob? Áno, pokiaľ si namiesto láskavého humoru dosadíte smutnú, miestami krutú, a dosť často hrubo nekorektnú "srandu". Ale hoci sú tam naozaj veľmi vtipné scény a repliky ("Vypni už tú buzerantskú hudbu a zapni Eltona Johna!"), nie je to komédia, skôr coming-of-age dráma. Precízne vystavaná, bez výnimky famózne zahraná (Ralph Fiennes a Emily Watson vládnu) a prekvapivo dobre natočená. Ten Led Zeppelin na konci je boľavá, veru boľavá katarzia. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bomba. Aneb jak se stal z rebela bez příčiny usedlík a z usedlíka rebel s příčinou. Cemetery Junction není žádná třeskutě vtipná komedie, v několika chvílích je to vlastně velmi smutný film, u něhož mi bylo až teskno, v závěru jsem z něj měl strašně fajn pocit, což už se mi dlouho nestalo. Zkrátka super překvapení a velmi příjemný film. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tvarohový sejrec a jeho pokus o nostalgickou komedii. Nejsem s to posoudit, zda film na pozvolna stárnoucí Angliky působí tak, jako kupříkladu Občanský průkaz na mě, naše kulturní okruhy se tenkrát dosti lišily. Přesto jde o spokojeně sledovatelnou záležitost. Á, už vím. Lehkost. Trošku tomu chybí lehkost. Těžko vysvětlit, prostě když autoři odstoupí od legrácek a přejdou na vážnější notu (obzvláště u vztahu podnikatel - panička ze zlaté klícky), malinko to drhne. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tenhle film Rickyho Gervaise se mi nad očekávání hodně líbil, možná i díky tomu, že si zde samotný Gervais před kamerou nadělil rozsahově epizodní roli, tedy netlemí se každou chvíli do kamery, pouze jednou si na uvítanou říhne... No ano, i ten humor kolem hlavních postav tří mladíků není vždy bůhvíjak důmyslný, jsou to často pubertální žvanění a výstřelky na téma sexu, ale ta mladicky uvolněná atmosféra se mi od počátku líbila. Spolu s hudebním doprovodem vytvářela nečekaně příjemnou a osvěžující záležitost, že jsem se zvláštním způsobem brzy naladil a dost bavil. Kouzelně zvládnutou atmosférou 70. let s postavami dospívajících tínedžerů mi Cemetery Junction připomněl nedávné Zimní prázdniny, které z případného srovnání u mě vítězí, ale i mladické eskapády tří Angličanů jsou prodchnuté podmanivým, nenáročným dramatem postav, které mi nakonec byly sympatické a více myšlenkových úvah třeba nad skutečným (ne)smyslem standardních mládežnických vzpour či správného výběru dalších životních cest mně i pořád blízkých... a nejtlustší z party, svérázný Snork, mě vyloženě bavil, obzvlášť jak to rozjel živě s kapelou na jevišti! :o) [80%] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Oba režiséři si ve snímku i zahráli. Gervais ztvárnil otce hlavního hrdiny, Merchant se objevil jako hubený, vysoký, osobitý pojištovací agent. (don corleone)
  • Cemetery Junction je ve skutečnosti reálné místo ve městě Reading, kde se potkávají dvě hlavní silnice s místním hřbitovem. Místo symbolizuje volbu, kterou cestou se člověk v životě vydá, zda ven z města nebo v něm dožije. (don corleone)
  • Takřka katastrofální výdělek v domovských anglických kinech vedl amerického distributora k tomu, že zrušil promítání v USA a vydal snímek rovnou na DVD. (ČSFD)

Reklama

Reklama