Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o rodině z města, která neplánovaně tráví prázdniny na vesnici... Komedie režiséra Stanislava Strnada z roku 1984 se satirickou nadsázkou konfrontuje životní postoje, myšlení a názory typické pro městský živel s názory a postoji lidí z venkova. Docent Čuhel se s manželkou, synem a babičkou chystá na dovolenou. K manželčině zklamání nikoli k moři, ale jen do Tater. V noci jej však přemůže za volantem mikrospánek a sjede s autem do vody. Rodina tedy musí zatím zůstat v chalupě ochotného pana Dorňáka, než se auto opraví. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, jedná se o standardní socialistický příběh se všemi svými vlastnostmi a prázdninových klišé. Humoru pramálo, nějaká zábavnost už teprve ne. Tohle zkrátka z hlavy vyšumí tak rychle, že si na druhý den málokdo vzpomene, že nějaký takový televizní filmík vůbec existuje. Kdyby to však autor scénáře Jiří Křenek dělající to podle vlastní knihy rozpracoval do celovečerní stopáže a přidal do toho více humoru, mohlo by to být snad daleko lepší. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučký příběh se zápletkou tak triviální, až člověk žasne, za co se dá pobrat scenáristický honorář. Ale v druhý půlce se rozjede docela solidní gejzír vtipných dialogů. Navíc, Alenu Vránovou v tomhle jejím období mám moc rád. Malinko ovšem ruší synek (Ondřej Malý) s těžko stravitelnou spisovnou češtinou. Jako celek přijatelné a snesitelné. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Presne jak to naznacuje jeden z kolegu, i ja jsem presvedcen, ze michat herce a neherce je napad, ktery taky muze dopadnout spatne... Takovych pripadu zname mnoho, a toto je opet jeden z nich. Skoda. Jinak je to celkem rozumna a hodne odpocinkova televizni podivana. Vranova opet skvela ve sve ironicko sarkasticke poloze (zdravime Gabi Smolikovou). :-) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Bylo by laciné konstatovat, že by se pan režisér měl vrátit k ptačímu zobu a pověsit filmařinu na hřebík. Bylo by to hlavně nesprávné, neboť určitý talent prokázal. Když už děj je nudný a dialogy patrně psala tehdejší AI (powered by IQ151), tak do toho vrazím co? Ano správně, kapku erotiky. Minimálně mé smysly zbystřily, když se na scéně objevila Šputová, jejíž rodiče byli tak chudí, že si ani nemohli dovolit koupit jí spodní prádlo. A na její postavě byla taky názorně ilustrována tragédie života na vesnici, neboť na své vnady nalákala místní nápadnickou honoraci, skládající se z pouhých dvou členů - z připitomělého Řehořova syna a neméně méně inteligentního vesnického policajta. A propó, Řehoř... škoda, že nebyl mým tátou. Mně někdo varovat "na ty vesnické holky krev a mlíko si dávej pozor, o ty se otřeš a jsi v maléru!", tak jsem si dnes mohl žít všelijak, ale rozhodně ne tak, jak žiju. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Soudruh docent a jeho rodina jedou na dovolenou, ale skončí předčasně v horách asi u Rožnova (podle písně a jídelního lístku s vtipným názvem vepřo - knedlo - zela)). Je tam krásně, taková agroturistika. Každý si tam najde to své, kromě manželky, kterou si najde zase bodrý místní chlapík. Spíše než o film se jedná o sled scének, kde lidé porovnávají život na vsi a ve městě. Někdy trochu vtipu, jindy rychlé nic, konec bez pointy. Alespoň, že se dalo dívat na obě venkovanky "krev a mléko". ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama