Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o rodině z města, která neplánovaně tráví prázdniny na vesnici... Komedie režiséra Stanislava Strnada z roku 1984 se satirickou nadsázkou konfrontuje životní postoje, myšlení a názory typické pro městský živel s názory a postoji lidí z venkova. Docent Čuhel se s manželkou, synem a babičkou chystá na dovolenou. K manželčině zklamání nikoli k moři, ale jen do Tater. V noci jej však přemůže za volantem mikrospánek a sjede s autem do vody. Rodina tedy musí zatím zůstat v chalupě ochotného pana Dorňáka, než se auto opraví. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Milá letní zastávka na cestě na dovolenou. Řehoř byl snad nejmilejší a nejpřátelštější herec, nepamatuju si, že by někdy hrál záporáka. Na rozdíl od kolegů se mi výkon Ondry Malého moc zamlouval, stejně jako letní atmosféra (ale aspoň nějakou scénu mohli natáčet, když svítilo sluníčko, je to takové zamračené). Pyško nevadí, Trněná aspoň ukáže vnady. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Oddychová záležitost, která naštěstí není zbytečně natahovaná. Slušné herecké výkony. V polovině 80. let bylo populární v česk(oslovensk)ých filmech při dojení krav zpívat nebo jim pouštět hudbu:-) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučký příběh se zápletkou tak triviální, až člověk žasne, za co se dá pobrat scenáristický honorář. Ale v druhý půlce se rozjede docela solidní gejzír vtipných dialogů. Navíc, Alenu Vránovou v tomhle jejím období mám moc rád. Malinko ovšem ruší synek (Ondřej Malý) s těžko stravitelnou spisovnou češtinou. Jako celek přijatelné a snesitelné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak v to doufám taky, když se někam chystám vyrazit, že ta dovolená dopadne a bude na úrovni a já nebudu něčím nemile překvapená. Se Zdeňkem Řehořem bych nechtěla sedět v autě a k tomu poslouchat ty chytristiky jeho jediné ratolesti, která ze své lajny neslezla ani potom. Alespoň to pro tu rodinku byla životní zkušenost, na kterou budou velmi rádi vzpomínat. Jednoduchoučký příběh. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Tuto stupidnost se snažilo držet trio Řehoř - Vránová - Fabiánová nad vodou zuby nehty, leč marně. K nezáživně vyprávěnému příběhu se přidali rádoby herci Malý - Pyško a Šputová, kteří veškerou snahu dokonale pohřbili. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemná povídka o tom, že improvizovaná dovolená může předčit i sebelepší plány. 1) 52letá Alena Vránová vyjímečně nehraje megeru._____ 2) Z pěkných kluků je tu zajímavý 18letý zatím vlasatý Ondřej Malý (syn) a přitažlivě štíhlý 28letý Alexej Pyško (policista). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Soudruh docent a jeho rodina jedou na dovolenou, ale skončí předčasně v horách asi u Rožnova (podle písně a jídelního lístku s vtipným názvem vepřo - knedlo - zela)). Je tam krásně, taková agroturistika. Každý si tam najde to své, kromě manželky, kterou si najde zase bodrý místní chlapík. Spíše než o film se jedná o sled scének, kde lidé porovnávají život na vsi a ve městě. Někdy trochu vtipu, jindy rychlé nic, konec bez pointy. Alespoň, že se dalo dívat na obě venkovanky "krev a mléko". ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná věc , kde autor není schopen udržet myšlenku. Jediné co mě zaujalo je,  že hlavní dívčí postava chodila bez podprdi, což v r.1984 se fakt v ČT moc nevidělo :)...A taky že hudbu složil pan Wykrent, pročež jsem ho musel do databáze přidat... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, že ani hvězda typu Aleny Vránové nemůže zachránit všechno. Což jako komentář není žádná hitparáda, ale to tenhle film taky ne. Je to prostě slabota. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Bylo by laciné konstatovat, že by se pan režisér měl vrátit k ptačímu zobu a pověsit filmařinu na hřebík. Bylo by to hlavně nesprávné, neboť určitý talent prokázal. Když už děj je nudný a dialogy patrně psala tehdejší AI (powered by IQ151), tak do toho vrazím co? Ano správně, kapku erotiky. Minimálně mé smysly zbystřily, když se na scéně objevila Šputová, jejíž rodiče byli tak chudí, že si ani nemohli dovolit koupit jí spodní prádlo. A na její postavě byla taky názorně ilustrována tragédie života na vesnici, neboť na své vnady nalákala místní nápadnickou honoraci, skládající se z pouhých dvou členů - z připitomělého Řehořova syna a neméně méně inteligentního vesnického policajta. A propó, Řehoř... škoda, že nebyl mým tátou. Mně někdo varovat "na ty vesnické holky krev a mlíko si dávej pozor, o ty se otřeš a jsi v maléru!", tak jsem si dnes mohl žít všelijak, ale rozhodně ne tak, jak žiju. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Presne jak to naznacuje jeden z kolegu, i ja jsem presvedcen, ze michat herce a neherce je napad, ktery taky muze dopadnout spatne... Takovych pripadu zname mnoho, a toto je opet jeden z nich. Skoda. Jinak je to celkem rozumna a hodne odpocinkova televizni podivana. Vranova opet skvela ve sve ironicko sarkasticke poloze (zdravime Gabi Smolikovou). :-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, jedná se o standardní socialistický příběh se všemi svými vlastnostmi a prázdninových klišé. Humoru pramálo, nějaká zábavnost už teprve ne. Tohle zkrátka z hlavy vyšumí tak rychle, že si na druhý den málokdo vzpomene, že nějaký takový televizní filmík vůbec existuje. Kdyby to však autor scénáře Jiří Křenek dělající to podle vlastní knihy rozpracoval do celovečerní stopáže a přidal do toho více humoru, mohlo by to být snad daleko lepší. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Letní komedie, která asi pobaví každého. Přidám plusy za velmi odvážné „triko“ Martinino. Trošku mi chyběl slovní humor. A chtělo to osvěžit nějakou akcí, nebo tempem všeobecně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mám-li porovnat tuhle komedii a Na samotě u lesa, neboť obě popisují zhruba totéž, druhá jmenovaná si více vyhrála s paradoxy městský člověk vs. vesnice. Tady byly některé věci jen naznačeny, ale nedotaženy. Ať už se jednalo o sečení trávy nebo dojení krávy. Na maximum se tvůrci dostali, když Ondřej Malý dostal pokutu nebo Alena Vránová se ožrala na seně. Zdeněk Řehoř a jeho nadšení a Alena Vránová stojí vcelku za to. Člověk stráví jednapadesát minut při letní komedii, kdy se sem tam pousměje. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Alexeji Pyškovi asi zůstala uniforma z filmu Vrchní prchni. Mám dojem, že i hodnost je možná stejná. No jinak nic moc. Průměr. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Film skutečně na úrovni. Ročníkové práce studenta druhého járu. Řehoř na tom musel být finančně asi dost špatně v době, kdy přijímal roli v takové hovadině. Nedodíváno. Ztráta času. ()

Reklama

Reklama