Reklama

Reklama

Michael Jackson Live in Bucharest: The Dangerous Tour

(koncert)
všechny plakáty
Hudební
Rumunsko, 1992, 122 min

Koncert, který se uskutečnil 1. 10. 1992 na vyprodaném Lia Manoliu stadionu v rumunské Bukurešti za účasti 70 000 fanoušků. Koncert se odehrál v první části turné ke stejnojmennému albu.

Seznam skladeb:
1. Jam
2. Wanna Be Startin' Somethin'
3. Human Nature
4. Smooth Criminal
5. I Just Can't Stop Loving You with Siedah Garrett
6. She's Out of My Life
7. I Want You Back, The Love You Save
8. I'll Be There
9. Thriller
10. Billie Jean
11. Workin' Day and Night
12. Beat It
13. Will You Be There
14. Black or White
15. Heal the World
16. Man in the Mirror (Spidey3)

(více)

Recenze (23)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Opravdová Show! Začátek trošičku vlažnější, ale ke konci už Michael sázel jen ty největší pecky a kurevsky to šlapalo. Ovšem vrcholným zážitkem byl pro mě Thriller, následovaný Billie Jean s fantastickým moonwalkem. Závěrečné Jacksonovo opuštění pódia bylo nefalšovanou třešničkou na dortu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Z pohledu hudebního fanouška, který se rád baví, jde bokem všechno vedlejší, tento záznam koncertu, je mega, bomba, totální show. Pokud zohledníme i fakt, že se udál v roce 1992 v Bukurešti, musel to být pro sedmdesát tisíc diváku strhující, dost možná i životní zážitek, který (přes mírně pomalejší rozjezd) dokáže pobavit i dnešního diváka u blbé telky. A nemusí to být ani Michaelův skalní fanda. Tady je ve vrcholné formě, jede bomby, v čem zrovna fičel těžko říct, každopádně je jeho výkon z jiné galaxie. Rádo se na něj plive a ne, nepatřím k jeho nekritickým obdivovatelům, ale příčí se mi, jakým způsobem ho osobní, ne zcela úplně vyjasněné prohřešky (?) smetly, po jeho smrti, z hudebního nebe. Podle mého, dokázal ohromit muzikanty napříč veškerým hudebním spektrem a to se prostě počítá. ...král je mrtev, ať žije král! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že byl Michael Jackson skvělý zpěvák a tanečník, což tenhle film (záznam z koncertu) velmi dobře zachycuje, ještě bych vyzvedl skutečnost, že je to vlastně i dobové zachycení šílenství, kdy nejen při Beatles ženy a dívky umdlévaly. Ty písně mají pořád sílu a jsou pořád skvělé, navíc film dobře zachycuje neskutečný dav a jeho chování. ()

Loki81 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne jedna z nejnadupanejsich live zalezitosti co jsem kdy videl. Dvouhodinovy adrenalinovy narez lemovany nekonecnym poctem polomrtvych kolabujicich hysterickych fanynek/fanousku. Naprosto mistrovska a maximalne precizne odvedena prace... Skoda jen formatu 4:3 a pouheho sterea. Rating 100%??? Opravdu nejde nodnotit jinak a to nejsem zadny Jacksonuv fanda... Majkl FOREVER!!! ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Michaela Jacksona, ale uznávám, že byl neskutečně talentovaný a dokázal neuvěřitelné věci. Jedná se o jediné vystoupení, které jsem viděl a bylo to fakt neskutečné. Vyniklo zde, jak byl fanaticky milován (nezávidím záchranářům na nejen tomto koncertu), jak uměl propracovat show a u Heal the world mi šel mráz po zádech. Čest Tvé památce, Michaele! ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento koncert mne naprosto dostal. Michael Jackson dovedl svůj hudební a taneční talent k dokonalosti. Hudba byla pro mne vždy převážně poslechová záležitost. On ji dal jakýsi další vizuální rozměr, dokázal hudbu rozpohybovat. Jeho koncert nestačí jen slyšet, ten je třeba i vidět. ()

immortalis 

všechny recenze uživatele

Nejlepší live DVD, které jsem měl kdy možnost vidět. Neuvěřitelný výkon samotného krále Popu. Výborný setlist a skvělá atmosféra. Skvělý hudební zážitek. Michael Jackson 4ever!!! Navždy v našich srdcích. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Tohle turné bylo opravdu nebezpečné pro některé fanoušky, zejména nepřipravené rumunské. Tenhle záznam jasně dokazuje jak byl Michael Jackson fanaticky zbožňován. Tímhle je právě tento koncertní film úchvatný. Jeho nejlepší turné v plné síle s nejlepšími skladbami a až nadpozemsky (Měsíčně?) působícím tancem. ()

Germanotta 

všechny recenze uživatele

Michael spravil show a postaral sa o najkrajší zážitok v živote pre 3 milionov fanúšikov. Michael je showman ako sa patrí, do poslednej bodky prepracovaná Show. Neskutočne sa mi páčilo ako dal do tanca všetko, ako prežíval svoje pesničky najmä Man in the mirror. Myslím si že tam minimálne polovica žien prežila 5 orgazmov, 300 ludí omdlelo ked Michael odhalil hrud a neprekvapilo by ma keby tam niekto aj zomrel na následok prílišného nadšenia. Doteraz nechápem ako odletel stým raketovým batohom. Neskutošne nadčasový koncert, Michael je jednoducho génius. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Michael Jackson ve své vrcholné formě. Ten koncert je skoro dvacet let starý, ale neztrácí nic ze své působivosti. Poslední turné (nebo alespoň jeho první polovina), kdy mohl Majkl věnovat všechny své kreativní síly a schopnosti jen umění. ()

MAJkLSON 

všechny recenze uživatele

BOMBA! Prevelika skoda, ze neni takovychhle celokoncertnich zaznamu vice. Tomu by se vyrovnalo jen This Is It - koncert, ne nacvik! Kral ve skvele forme a pokazde kdyz si tehle zaznam poustim, tak mi vhrnknou slzy do oci. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Môže si každý myslieť o M.J. čo chce, no len ignorant môže podľa mňa tvrdiť, že tento koncertný záznam nie je dokonalou ukážkovou show s veľkým S. Hudbou začínajúc, tancom, svetlami pokračujúc a odpadávajúcimi fanynkami napríklad končiac. A predsa aj keď je to bambastické nie je to vonkoncom prehnané. Efektné v každom detaile. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Dílo své doby, dnes by kvůli různým aktivistickým sráčům něco podobného vzniknout nemohlo. Kdo pamatuje devadesátky, tak si zavzpomíná co tehdy bylo běžné. Ať si o tom myslí kdo chce, co chce, tak se nedá popřít, že to byla show, kde se pro diváky udělalo maximum. ()

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Jako dětský divák jsem žasla nad tím: jak se Michael dostal na to pódium?, jak provedl kouzelnický trik? Obdivovala jsem taneční kreace, ztvárnění a skvělou hudbu, která celý koncert poháněla dál a dál, až do odletu Michaela nad hlavami diváků. Rok se s rokem sešel. Když už nějaký pátek patřím mezi "dospěláky", zjišťuju že dítě dokáže žasnout nad ledasčím, ale spousta toho má později na sobě zub času. Málo co potom připadá zpětně tak dechberoucí, úžasné. Ikdyž už vím, že Michael nikam neletěl, řadový koncert Dangerous tour v Bukurešti nic za ta léta neztratil. Koncert se odehrává na druhém sólovém turné ještě v době, kdy neměl starosti, které ho později na tour v roce 93 zachytily. Pod vlivem okolností byl nucen turné ukončit. Záznam na DVD při písni She´s out my live, je prostřižen dívkou z jiného koncertu. Výdělek z Dangerous world tour byl věnován na charitativní účely. Koncert mu pomohl zrežírovat Kenny Ortega. O choreografii se postaral se svým tanečníkem Smithem. ()

prochy10 

všechny recenze uživatele

neskutečný zážitek......jak lidi kolabovali ještě než vstoupil na podium to bylo hustý.......a závěr?.....absolutní špica jak se vypařil s Jetpackem prostě BOMBA a dal bych tomu tak 1000% a ********** hvězd. ()

inmax 

všechny recenze uživatele

Při notoricky známých vypalovačkách má člověk chuť zpívat a tančit, při ploužácích se derou slzy do očí. Když si Michael pozval na pódium fanynku a zpíval s ní v náruči. Nesmál jsem se jí, jak vyšilovala.. chápal jsem ji. Dokonalý koncert Krále popu. ()

Sintiroma 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert,jeden z nejlepších který jsem od Michaela viděl,do žánru bych přidal i katastrofický jelikož ty fanynky jak odpadávaly jen když začal Jackson zpívat to vypadalo děsivě. ()

GASTON73

všechny recenze uživatele

Skladby: 1.Main Title 2.Jam 3.Wanna Be Startin' Something 4.Human Nature 5.Smooth Criminal 6.I Just Can't Stop Loving You 7.She's Out Of My Life 8.I Want You Back / The Love You Save 9.I'll Be There 10.Thriller 11.Billie Jean 12.Working Day And Night 13.Beat It 14.Will You Be There 15.Black Or White 16.Heal The World 17.Man In The Mirror 18.Credits ()

Reklama

Reklama