Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak tady seriálový mág Smyczek totálně selhal.Byl sem celkem zvědavej na nový český seriál,který by postrádal demenci Ulic,Ordinací atd.,ale nedočkal sem se.Titulní postava se maximálně nepovedla (pokud ovšem tvůrci nechtěli mít v hlávní roli otroubeného pitomce) a to jak scénaristicky,tak castingově.Drobné plus si zaslouží snad jen duo Javorský Navrátil,kteří si odehrávají svůj standart... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dost mozna jsem nikdy nevidel lepsi serial s horsi hlavni postavou. Postak Jarousek byl neskutecny idiot, sice je postava spatna, ale herecky projev Ondreje Psenicky taky nicemu nepomohl. Z postav je naopak nejlepsi Oldrich Navratil, dost mozna jeho nejlepsi role (spolecne s Nadenickem, tam ovsem nema tolik prostoru). Potesi i Javorsky, Goldflam, Safrankova, Stepankova (nejak zastavila starnuti) a kocka Petrova. Skutecne zabavna podivana s peknou rezii Karla Smyczka a fenomenalnim rapem Marka Ebena. Jarouskuv zeleznicni byt take bez chyby. Pro me vyborny serial pro celou rodinu, misty jsem si myslel, ze ma v serialu prsty Vorlicek... Nechapu tak spatne hodnoceni. ()

Reklama

matt85 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka která je docela zábavná a milá. Herci jsou docela dobří a efekty na českou seriálovou produkci mnohdy lepší než v leckterých českých filmech. Jen konec zklame který je klasicky tak jak jste to už věděli od začátků. Tedy bez žádného přidaného poselství nebo změny oproti nastavené šabloně. Takže stručně řečeno pobaví, neurazí ale ovšem nenadchne a nepřekvapí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No coby listovní doručovatel z povolání musím mít prostě k tomuto seriálu výhrady. Kromě toho, že to není bůhvíjak vtipný mám i docela problém s tím jak je tu pošta vyobrazena. Já vím, že je to fikce, ale to si pak každej laik řekne, že ti pošťáci asi mají hovno na práci a tak to fakt není, Takže já jsem se paradoxně zasmál spíš tomu co běžnému divákovi neznalému poštovního provozu unikne a tudíž mu to vtipné nepřijde. Každopádně jako komedie slabý. Spíš výsměch těm co tu práci dělají, ale občas to i šlo no flákneme tam nakonec 35% ()

Iviva 

všechny recenze uživatele

Vážení, co byste chtěli? Další nekonečnou "mýdlárnu" kde nic tu nic? Od pátečního večerního programu se očekává nenáročná zábava, při které si člověk po týdenním zápřahu trochu oddychne. A to tenhle seriál prostě je, nic náročného, nemusíte u toho moc přemýšlet, občas se i zasmějete. K hercům se nevyjadřuji, někomu to sedlo, někomu ne, ale celkový dojem to nijak nekazí. Nějaké ty přešlapy a skuliny se najdou, ale jinak je to fajn seriál se zajímavým nápadem. Avšak stačí to vidět jednou a už nikdy více. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Seriál Poste restante je originálním dílem, které nemá v české televizní tvorbě žádného obdobného předchůdce. (ČSFD)
  • Scéna s rozstříleným nádobím je natáčena v 3D. (zdeny99)
  • Scéna, při které se vznáší farář v kostele, byla natočena ve vesnici Obříství u Mělníka. Obříství bylo až několikátou variantou, protože velké množství kostelů nepovolilo točit tuto scénu kvůli vznášejícímu se faráři. (zdeny99)

Reklama

Reklama