Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Tosim 

všechny recenze uživatele

JAK MÁM V TÝHLETÝ DOBĚ DĚLAT ZÁZRAKY, KDYŽ NIKDO NIČEMU NEVĚŘÍ? Těžko, Karle a Marku :o) První díl vytvořil atmosféru a svět (železničářský byt), který mě rozesmával i dojímal, ale další pokračování nepředvedla nic navíc, seriál se ve svém hnízdě pěkně zabydlel, tvůrci se měli víc odvázat. A záverečný díl, ten uspěchaný kolotoč, aby všichni svému cíli došli, byl opravdu zbytečně hektický. Jen bych se chtěl přimluvit za více hereckých příležitostí pro Libuši Šafránkovou, noblesnější hereckou osobnost u nás asi nemáme. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy ne...za tenhle seriálový product placement Česká pošta vyhodila peníze úplně zbytečně... A já se ptám: Kde zůstal humor, pane Smyczek? PS: Díl s přepadením pošty byl snad tím nejamatérštějším počinem v dějinách České televize... Hvězdičku lze udělit snad jen za hudbu a texty Marka Ebena. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu zatím nemastné, neslané, ale neurazí to, není to příliš vulgární ani vulgarizující a čas od času se objeví docela milý fórek. Nevím zatím, jestl je vina na straně scenáristy, nebo režiséra. Uvidíme časem... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Založit dílo na tom, že hlavní hrdina je plachý a nevýrazný, může být skvělá zbraň (ať žijí outsideři! - napadá mě třeba Harold a Maude), nicméně ten samý hrdina u toho nesmí být také nudný a nezajímavý. To se potom všichni ostatní můžou třeba přetrhnout a víc z toho nevykřešou. Jo a ještě bych taky tloukla kladívkem do hlavičky za to naprosto otřesné schéma, kdy dva obyčejní lidé se do sebe zamilují, jeden druhého uvidí, jak se ten druhý objímá, případně pouze baví s nějakou proklatě atraktivní vyšší bytostí, urazí se a ten druhý za ním musí dolízat a vysvětlovat, že "to nebylo tak, jak si myslíš". ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Čím si Ondra Pšenička zasloužil vlastní seriál již nyní? Dnes tedy stačí průprava v Ordinaci? A nemají ty nekonečné seriály pouze připravovat herecký dorost, který po té bude nabírat další zkušenosti...? Očividně to nutné není a existuje i určitá zkratka. Jen aby to celé nebyla náhoda jako kariéra Valentiny Thielové, žel na úkor kariér jiných a lepších, kteří se svého seriálu nedočkali nikdy. Výsledný celek Rendíl & Hopík zkrátka není. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ze všeho byl rap Marka Ebena. Tak originlní stručný obsah se jen tak neslyší! :o) Dětem (5 a 7 let) se to moc líbilo. Zřejmě cílová skupina ...? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No coby listovní doručovatel z povolání musím mít prostě k tomuto seriálu výhrady. Kromě toho, že to není bůhvíjak vtipný mám i docela problém s tím jak je tu pošta vyobrazena. Já vím, že je to fikce, ale to si pak každej laik řekne, že ti pošťáci asi mají hovno na práci a tak to fakt není, Takže já jsem se paradoxně zasmál spíš tomu co běžnému divákovi neznalému poštovního provozu unikne a tudíž mu to vtipné nepřijde. Každopádně jako komedie slabý. Spíš výsměch těm co tu práci dělají, ale občas to i šlo no flákneme tam nakonec 35% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá milá česká komedie o lásce, prvních začátcích dospělosti a duchovi, který musí pochopit, proč je stále ještě na světě.? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Prostředí 3/10/// +Ondřej Pšenička, Jana Pidrmanová, fantasy prvek, některé scény (přepadení pošty, strašení zloděje), chytlavá hlavní písnička -protivná Libuše Šafránková, celkově o ničem, nijak zvlášť nevyužité prostředí pošty, krátké, jednoduché, možná i zbytečné, námět se dal využít o dost líp/// Spíš seriálová jednohubka. Netvrdím, že mě to nechytlo. Jakýkoliv fantasy nebo mysteriózní prvek je vítaný. A třebas část s přepadením pošty, tak tu jsem si vyloženě úžíval. Stejně tak třebas romantickou linku hlavní postavy. Jinak to ale nic světoborného není. Postavy se nechovají, tak jak by měli, děj je jako desetkrát vyluhovaný čajíček a vlastně docela i chápu zdejší nízká hodnocení. Co naplat, zkusil jsem to./// Celkem 44%/// ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Je na tom sice (pozitivně) cítit Epsteinův rukopis, ale z dané zápletky by se dalo vytáhnout určitě více. Hlavní hrdina navíc po herecké stránce není žádné terno. Osvědčení herci však seriál statečně drží nad vodou. Uvidíme, jak to celé dopadne... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Poste restante představuje poměrně svěží vítr mezi českými televizními seriály. Samozřejmě, žádná sláva to není, ale relativně vzato to nebylo až tak špatné, hlavně Navrátil mne pravidelně rozesmíval svými buranskými prupovídkami a glosami... 60% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jana Štěpánková má po pracovní stránce pěkný seniorský věk. Je jí letos 76 let, a dožila se doby, kdy ji vozí ze seriálu do seriálu, a práce ji baví víc než cokoli jiného. Jano, pevné zdraví a hodně seriálů!(7.3.2011). ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jestliže mi po půlhodince sledování naběhne srovnání s nováckou produkcí a potvrzuje se další tři díly , pak můžu s klidem hodnotit tuto papundeklovou poštu po polovině. Už úvodní přepadení bylo tak nevěrohodně zinscenované, že se snaha respektovat atraktivně inzerovaný seriál (písničkou Marka Ebena) odporoučela… Trapné kontraproduktivní množství rádobyvtipů (kolik stojí BMW?); amatérsky zinscenovaná představa mrtvé ve skleníku díky červené louži - barvu by odhalilo i nemluvně, ale duch ne…A farář, který na problém se smilstvem reaguje "ne bohužel, tedy bohudík"… Postava ducha, ani prostředí pošty nevyužito. Nezachrání to ani Šafránková nebo Navrátil. A překvapí někoho, že si nakonec Ondřej najde cestu k zahradnici Lídě??? Po 5. díle - Přepadení na poště - zasloužený odpad. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Smyczkova poetika byla na mnoha místech znát, ačkoliv se bohužel mezi ni vkrádaly i dost trapné výjevy či postavy. Mně osobně se seriál dost líbil, připadalo mi, že s každým dalším dílem roste kvalita. Vladimír Javorský a jeho neustálé zvolání kluku mě bavilo nejvíc. Není to zdaleka tak dobré jako Bylo nás pět, ale proč by se taky jednou nemohl natočit seriál z prostředí pošty, když o lékařích a sestrách už snad byl natočen seriál z každého oddělení? ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech zatím 3*, dá se na to koukat, i když žádná pecka to nebude, uvidíme jak to bude pokračovat! ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak, že pokud ten seriál někdo neviděl, nic nezmeškal. Určitě nebude zapsán v dějinách České televize jako převratné nebo nějak zásadní dílo. Byla to čistě oddechová záležitost. Stoprocentní relax. A kdo se chtěl po sedm večerů nechat na padesát minut příjemně pobavit - myslím tím skutečně vypnout a zcela nepředpojatě se nechat pobavit - ten mohl být spokojen. Bylo to milé, pohodové a nebylo to zbytečně dlouhé. ()

sta odpad!

všechny recenze uživatele

markové epsteine a ebene, proč?! (na základě prvních tří epizod, které jsem musel, víc už nikdy) ()

Reklama

Reklama