Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Morien 

všechny recenze uživatele

Založit dílo na tom, že hlavní hrdina je plachý a nevýrazný, může být skvělá zbraň (ať žijí outsideři! - napadá mě třeba Harold a Maude), nicméně ten samý hrdina u toho nesmí být také nudný a nezajímavý. To se potom všichni ostatní můžou třeba přetrhnout a víc z toho nevykřešou. Jo a ještě bych taky tloukla kladívkem do hlavičky za to naprosto otřesné schéma, kdy dva obyčejní lidé se do sebe zamilují, jeden druhého uvidí, jak se ten druhý objímá, případně pouze baví s nějakou proklatě atraktivní vyšší bytostí, urazí se a ten druhý za ním musí dolízat a vysvětlovat, že "to nebylo tak, jak si myslíš". ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Čím si Ondra Pšenička zasloužil vlastní seriál již nyní? Dnes tedy stačí průprava v Ordinaci? A nemají ty nekonečné seriály pouze připravovat herecký dorost, který po té bude nabírat další zkušenosti...? Očividně to nutné není a existuje i určitá zkratka. Jen aby to celé nebyla náhoda jako kariéra Valentiny Thielové, žel na úkor kariér jiných a lepších, kteří se svého seriálu nedočkali nikdy. Výsledný celek Rendíl & Hopík zkrátka není. ()

Reklama

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body A to my si troufneme hodnotit po druhém díle, my si klidně troufneme hodnotit i po prvním díle a když na to přijde, tak ohodnotíme i po 10 minutách. Protože hodnocení vyjadřuje náš názor na věc a ten si uděláme hned. Nepíšu, že je ten názor neměnný, že je správný, ale je to názor a ten se zde vyjadřuje počtem bodů. (To jen pro ty nekonečné komentáře jak může někdo hodnotit po prvním díle a ne až skončí 8. série o 52 dílech. [X] Minus 1* bod A nyní k odebírání, ty postavy josu vážně divné :-) [X] Minus 1* bod První díl nám přišel zajímavější, scénka u doktora byla slabší a stejně tak celý druhý díl. Obáváme se, že toto tempo bude postupovat. [X] Ale moc se nám líbí znělka a shrnutí děje, to je bomba :-) Máme rádi Ebeni. Ebeni se mi líbí víc než Ebeny :-) [X] EDIT: Z původních 3*** bodů na jeden.. tak hloupě dělané efekty s tak hloupým zvukovým doprovodem... a děj jde tak nějak rapidně do kytek.. prostě ne e ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Zatím z toho mám vcelku dobrý dojem. Je to takové celkem pohodové, jsou zde dobří herci, hlavně Vladimír "Kyslík" Javorský podává dobrý výkon. Zatím mě to bavilo a občas i pobavilo. Moc hezky udělané jsou i úvodní znělky s Markem Ebenem, mají nápad. Příjemný je i hudební doprovod. Momentálně je to na pomezí mezi 3 a 4 * ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

JAK MÁM V TÝHLETÝ DOBĚ DĚLAT ZÁZRAKY, KDYŽ NIKDO NIČEMU NEVĚŘÍ? Těžko, Karle a Marku :o) První díl vytvořil atmosféru a svět (železničářský byt), který mě rozesmával i dojímal, ale další pokračování nepředvedla nic navíc, seriál se ve svém hnízdě pěkně zabydlel, tvůrci se měli víc odvázat. A záverečný díl, ten uspěchaný kolotoč, aby všichni svému cíli došli, byl opravdu zbytečně hektický. Jen bych se chtěl přimluvit za více hereckých příležitostí pro Libuši Šafránkovou, noblesnější hereckou osobnost u nás asi nemáme. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Scéna s rozstříleným nádobím je natáčena v 3D. (zdeny99)
  • Scéna, při které se vznáší farář v kostele, byla natočena ve vesnici Obříství u Mělníka. Obříství bylo až několikátou variantou, protože velké množství kostelů nepovolilo točit tuto scénu kvůli vznášejícímu se faráři. (zdeny99)
  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, plné mnoha technicky komplikovaných trikových efektů. Nejobtížnější byly scény, v nichž se objevuje duch pana Kercla, jenž není ani mrtvý, ani živý a je viditelný pouze pro Jarouška. (ČSFD)

Reklama

Reklama