Reklama

Reklama

Jarek Nohavica - V Lucerně

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2009

Další koncert Jarka Nohavici na DVD. A pro tentokrát Jarka doprovodí v některých skladbách i klavír, flétna, soprán saxofon a hip-hopová skupina PIO SQUAD. Těšit se můžeme na nové písně jako Noe nebo Mám jizvu na rtu, ale i na starší, např. Mávátka nebo Dál se háže kamením. A to vše v kouzelném prostředí Lucerny. (predatorjf)

Recenze (11)

HArna 

všechny recenze uživatele

Tento koncert jsem bohužel neviděl naživo,s porovnáním ze záznamen z Ostravy je asi o trochu slabší.Nohavicovi se podařilo unikátní věc a to ta,že na tomto koncertu nezahrál ani jednu píseň,která zazněla na DVD Doma,to je obdivuhodné! Koncert tím dostává trochu jinou atmosféru.Záznam Jarkova koncertu se natáčel rok po vydání jeho live-solovoky Ikarus a na koncert měl Ikarus rozhodně největší vliv.Uslyšíme hned 11 písní z tohoto CD doplněným skvělým výběrem jeho předchozí tvorby.Koncert začíná pianem a taktéž končí.Možná dvě nejlepe zahrane písně na DVD-dlouhá tenká truna.Velmi smutná píseň,dalo by se říct šanson s braburním nástupem piana v refrénu a taky poslední mám jizvu na rtu,také výjimečná skladba.Za zmínku stojí písně jako Ikarus,Velká voda,Ostavian Pie,Do dne a do roka,Já si to pamatuju a samozřejmně Potulní kejklíři. ()

ivamka

všechny recenze uživatele

Nohavica před volbami na svém koncertě vyzýval lidi aby volili pravici. Je to jeho věc., ale on ty naše životy nežije. Vzkaz pro pana Nohavicu- Jarku v momentě, kdy člověk začne říkat druhým, koho mají volit přestává být člověkem a stává se SVINÍ. Zjistěte si kolik berou prodavači a dělníci co vstávají do práce o sobotách nedělích. Na jejich platy si těžko někdo kdy půjčoval, to je jak byste radil žebrákovi, že si má koupit auto. Nebo slepému at si koupí brýle. O tom písničku nenapíšete, že? To nám chcete za každou cenu dokázat, že jste poplatný režimu, za jaký zpíváte? Od této chvíle si můžete složit jaký hit chcete, mně už nezajímate, pane NOHAVICO radil jste lidem to, co vyhovuje jen vám a těm pánům tam nahoře. Pánové nahoře, já píšu vám dnes psaní..pro mně už Nohavica není ()

Reklama

Brandon 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí se koncertu v Lucerně účastnit. Jarek byl evidentně z natáčení DVD nervózní, možná prostředí komorní Lucerny nebylo tou nejvhodnější volbou. Každopádně záznam se mimořádně povedl. Krásně barevné jsou tentokrát nejen Nohavicovy písničky, ale v podstatě celý film. Moje topka: Ona je na mě zlá, Potulní kejklíři, Ježíšek a především Mám jizvu na rtu. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb: 1.Dlouhá tenká struna 2.Mávátka 3.Na jedné lodi plujem 4.Ostravian Pie 5.Ty ptáš se mě 6.Noe 7.Samuraj 8.Potulní kejklíři 9.Jeruzalém 10.Ježíšek 11.Ona je na mě zlá 12.Plebs blues 13.Hvězda 14.Prošel jsem hlubokým lesem 15.Do dne a do roka 16.Já tam byl 17.Jako jelen, když vodu chce pít 18.Velká voda 19.Pro Martinu 20.Ikarus 21.Dál se háže kamením a píská 22.Já si to pamatuju 23.Sloní hřbitovy 24.Mám jizvu na rtu ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Musím opakovat větu, kterou řekl Jarek Nohavica v tomto pořadu před jednou svojí písní - "skláním se před českými básníky". Pane Nohavica, já se skláním před Vámi, a považuji Vás za jednoho z posledních našich básníků, kteří se nebojí říci veřejně svůj názor a stavím Vás vedle K.Kryla. Proč jsem nedal 5* ? Nebyla to chyba písniček, ani Vaše interpretace, pouze jsem necítil odezvu sálu na Vaše písničky. Jsem si vědom, že to nebylo písněmi ... . ()

Zajímavosti (3)

  • Tento záznam vznikl jako kombinace tří koncertů z pražské Lucerny, které probíhaly mezi 14. - 16. 4. 2009. (HawkeyeSaw)
  • Klavírní doprovod k písním ,,Dlouhá tenká struna" a ,,Mám jizvu na rtu" zajišťuje Dalibor Cidlinský jr., na flétnu a soprán saxofon hraje Michal Žáček. (HawkeyeSaw)
  • Přibližně stovka lidí, která měla zakoupené lístky za 290 Kč, se na tento koncert nedostala; jednalo se o ty, kteří získali padělané vstupenky z internetového bazaru. Oficiální prodej neprobíhal přes internet. (HawkeyeSaw)

Reklama

Reklama