Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Masaki Saburo (Kusanagi Tsuyoshi) je profesorem mořské biologie, žije vcelku stereotypním životem. Jednoho dne mu ovšem vtrhne do života impulsivní adeptka spisovatelství Takami Riko (Rena Tanaka), která se navíc stane sousedkou Sabura. Samozřejmě netrvá dlouho a mezi dvojicí vypuknou rozhořčené spory a hádky. Saburo přesto začíná cítit něco více, než jen počáteční otrávenost a naštvanost z chování Riko. Jenže Asakura Minami (Matsushita Nao) se právě objeví ve stejný čas na univerzitě. Je to Saburova přítelkyně z dětství a nutno říci, že vyrostla nejen do úctyhodné výšky (na poměry japonských žen je 175 cm rarita), ale hlavně do krásy. Saburo se bude muset rozhodnout, komu dá své srdce.
Seriál vychází ze stejnojmenného korejského filmu a samozřejmě komiksové série, jádro příběhu a postavy zůstávají stejné. (Vavča)

(více)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Určitě všichni znáte korejský film My Sassy Girl. Je podle mangy, která tuším stále vychází. No a Japonci se rozhodli, že udělají seriál. Neznám původní mangu, pouze film. Ano vím, remaky jsou většinou bezbožné, patřící do úpadkové činnosti a jen málo je jich dobrých natož vynikajících a ne pouze zbytečných. No tento "remake" patří rozhodně k povedeným. Zápletka zůstává stejná a charaktery postav jsou v zásadě stejné, jen mnoho detailů a okoloností je změněno, jako povolání hlavních postav, jejich věk, jsou trošku starší, než ve filmu. To ovšem nebrání skvělé švandě, která se tu odehrává dojde i na nějaké srdcové a smutné momenty, které nejsou nijak laciné a vyděračské, ale skutečně dojemné. V hlavní roli "kočka" Rena Tanaka, jejího "přítele" hraje Kusanagi Tsuyoshi, který je na rozdíl od filmové předlohy dosti sympatický a příjemný chlapík a není většinu času jako jeho korejský filmový protějšek flegmatický a nerozhodný až je to na pěst, hlavně není tak mamlasovitý(nemyšlen pouze vzhled). Skutečně v této roli září(byl skvělý i v sérii Star No Koi) a držíte jeho snažení palce. Například jak se pokouší naučit hrát na piano z toho jsem ležel smíchy na zemi. Velmi vtipná série, kteoru musíte vidět. Kusanagi Tsuyoshi a Rena Tanaka mají to správné jiskření a chemii mezi sebou, pobaví i vedlejší postavy, v jedné z vedlejších rolí můžete vidět krasavce jakým je Shosuke Tanihara. 11 dílů bylo akorát, aby tomuto seriálu nevyprchalo kouzlo, které má, určitě tomu dejte šanci, pro fanoušky Reny povinnost! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Mnozí znají původní korejský film (případně i komiks) a někteří snad i ne úplně povedený a "sprostě okopírovaný" americký remake. V tomhle případě se ale o svou verzi pokusili Japonci. Remakování obecně nijak nepodporuju, ale je pravda, že oproti Američanům to Japonci nevzali jen tak jednoduše přes kopírák, ale udělali z toho tak trochu svůj příběh, který rozkouskovali do jedenáctidílného seriálu. Příběh má sice základ stejný a našlo se i pár motivů, které se objevily už v původním korejském filmu, ale jinak se děj odvíjí dost jinam, vedlejší postavy jsou taktéž naprosto jiné a asi bych to shrnula tak, že ve výsledku to dělá úplně jiný dojem než původní "My Sassy Girl" - i když nápad zkopírovaný, výsledek je tak nějak čistě japonský. A podívaná je to docela příjemná, i když ne nijak strhující. Některé humorné situace jsem si navíc dost užila. Co mě ale nakonec přesvědčilo zvednout hodnocení aspoň na slabší čtyři hvězdy, byla část příběhu, která se odvíjela kolem sedmého/osmého dílu, kde některé scény byly tak krásně dojemné, že můj smích z předchozích dílů naopak vystřídalo pár slz. A ne všechno dokáže být tak dojemné, aby mě to rozplakalo, takže tohle pro mě bylo takové hezké plus. Škoda jen toho konce, který byl spíš slabší a ne moc zajímavý. ~(3,6)~ ()

Reklama

Reklama