Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Strhující drama, inspirované životním příběhem Erika Weihenmayera, začíná v jeho třech letech. Tehdy u něj lékaři diagnostikovali vážnou genetickou poruchu, jejíž vinou pomalu ztrácel zrak až k úplné slepotě, která ho postihla ve třinácti. Podporován úžasnou rodinou naučil se nejen se svým handicapem bojovat, ale také normálně žít. Jeho obětavá matka vynaložila velkou námahu, aby ho udržela v normální škole. Otec ho povzbuzoval, aby se postavil mnoha výzvám, sportoval a v zápasu dokonce reprezentoval střední školu. Když matka nečekaně zemře, Erik a jeho bratři se začnou věnovat horolezecké turistice, aby udrželi rodinu silnou a pohromadě. A jak jde čas, přijímá Erik stále větší výzvy. S pomocí přátel se věnuje horolezectví, dokončí vysokou školu a odstartuje dráhu učitele na základní škole. Tady také potká svou lásku, sympatickou učitelkou Ellie. Se stále s většími úspěchy Erik šplhá po skalách a ledovcích, a když dosáhne několika významných vrcholů, rozhodne se postavit výzvě nejvyšší - stanout na Mount Everestu, skutečném vrcholu světa. S pomocí přátel připraví expedici a s jejich podporou a obětavou pomocí se vydá na cestu, která se zapíše do historie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

sodomex 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh kluka, který oslepne a navíc to nebyla jediná rána. Není to sice na 5 hvězd, jelikož to zpracování si zasloužilo víc, ale sílu to mělo a volba hl. herce vynikající. Každopádně film stojí za shlédnutí a na mě zanechal obrovskou stopu. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Životní příběh Erika Weihenmayera je skutečně velice zajímavý. Je obdivuhodné, jak se dokázal se svým (navíc postupně získaným) handicapem vyrovnat a co všechno s ním dokázal. Film není technicky moc dokonalý a na horolezecký film možná postrádá potřebnou dávku "akce", ale Erikův příběh stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Pragrik 

všechny recenze uživatele

Životopisné drama nám dává nahlédnout do příběhu obyčejného kluka, který ve 13 zcela oslepne. To co posléze i přes tento handicap dokáže, je opravdu neuvěřitelné. Přes výtečný námět, horší zpracování i herecké výkony. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Jelikož miluji hory, tak jsem samozřejmě byla na tento snímek zvědavá.Chlapec, který oslepne a jelikož má rád sport, hledá čemu by se i jako slepý mohl věnovat.A co může být lepšího, než horolezecká turistika ? Takže stěny, skály, ledovce, Everest.Člověk by si možná řekl, že nechat svou přítelkyni a malé dítě doma a vydat se vstříc téhle hoře, může být trochu sobecké, ale o čem by ten život byl, kdybychom neriskovali a hlavně - neplnili si své sny ? Každá druhá žena by svého může zavřela na tisíc západů a se zákazem vycházení tenhle nápad pokořit horu světa zakázala, tady ovšem byla čestná výjimka.:) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • „Výstupom na sedem vrcholov chcem ľuďom ukázať, že to, čo sa zdá také nedosiahnuteľné, v skutočnosti dosiahnuteľné je!" Slová nevidiaceho Američana Erika Weihenmayera ešte pred dosiahnutím svojho cieľa. (MikaelSVK)
  • Američan Erik Weihenmayer (Peter Facinelli) sa stal prvým nevidiacim človekom na svete, ktorý zdolal najvyššie vrchy všetkých siedmich kontinentov. Od roku 1995 postupne zdolal najvyššiu horu Severnej Ameriky - 6 194 metrov vysoký Mount McKinley v Aljaške. O dva roky neskôr stál na vrchole afrického Kilimandžára (5 895 metrov). V roku 1999 nasledovala juhoamerická Aconcagua (6 962 metrov), v roku 2001 antarktický Vinson Massif (4 897 metrov) a strecha sveta Mount Everest (8 848 metrov). V roku 2002 prišiel na rad Elbrus (5 633 metrov) a ako posledná austrálska hora Mount Kosciuszko (2 228 metrov). (MikaelSVK)
  • Film Cesta na vrchol sveta sa natáčal v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama