Reklama

Reklama

Vo Francúzsku prebieha nemilosrdná vojna medzi tajnými službami a islamistickými teroristami. V mene radikálne odlišných ideológií však jedni i druhí často používajú podobné metódy a zbrane, medzi ktorými nechýbajú ani ľudské bytosti. Patria medzi nich ich aj Diane, študentka, ktorá sa nechala naverbovať tajnou službou, a Pierre, mladík, ktorý verí, že radikálny islam mu pomôže nájsť riešenie jeho problémov. Vytrénovaní a pripravení na svoje "misie" sa čoskoro obaja ocitnú vo víre udalostí, z ktorých niet úniku... (RTVS)

(více)

Recenze (65)

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** body Hezké, ale nezanechalo stopu. Prostě to tak prošlo kolem nás. [X] Minus 1* bod Tak trochu brutální Nikita. Ale Nikitka je jen jedna.. (ne ta seriálová) [X] Minus 1* bod (ten druhý) To nevím za co odebíráme. Někdy prostě všechno nemá smysl, takže tenhle bod je trochu nesmysl, aby to dávalo aspoň nějaký smysl. [X] Se divím, že ještě nepřišel špionážní kreslený film.. nebo jo? Užasňákovi.. na ty jsem zapomněl. To je fuk, další.. a modelínu taky!! A Tim Burton!! A další díly.. sorry, jsem unaven ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Drsný thriller z prostredia tajných služieb, ktorý smeruje vzhľadom na klišé žánru k dosť predvídateľným zisteniam. To ale neznamená, že by zobrazené nemohla byť pravda. Haim ukazuje tento svet ako veľmi tvrdú záležitosť, kde musia ísť bokom rodinný život, milostný život v zmysle, v akom ho chápeme my civilisti a "vyvolený" sa musí bezpodmiečene riadiť pokynmi zhora. To aj v prípade, že stratí niečo ako ľudskú dôstojnosť. Prostredia sa striedajú niekedy po pár sekundách, Ochrana štátu ale aj tak nie je natoľko divácky príťažlivá, ako sľubuje scenár. Proste kvalitná francúzska produkcia, ktorá nesklame, ale ani výnimočne neohúri. 70% a možno po rozležaní v hlave zvýšim hodnotenie. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Thriller o boji proti terorismu, kterej nepůsobí prvoplánovitě, zběsile akčně, ale naopak rozvážně, přestože akce nechybí. Francouzům se podařilo s určitým citem přistoupit k téhle tematice a vypustili tak do světa velice schopnej snímek, kde je povedenej příběh, casting i způsob natočení. Jo jo, najdou se nějaký ty dírečky ve scénáři nebo v občasným podivným chování postav, ale není toho zase tak moc, to vůbec. Ve srovnání s tímhle by se našly mnohem větší hrůzy. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel tak strhujúci, akčný film. Rýchle, akčné premyslené, výborne zostrihané, so správne načasovanými flashbackmi, krásnou kamerou a príjemnou hudbou. Nasnímať poloobnaženú ženu v posteli je úplne tuctové, ale nasnímať ju v tak nádhernom zábere je výnimočné. Filmový spád je podobný ako vo filme 96 hodín, ale tu sa jedná o prácu agentov Francúzska. A mimochodom skúste si na konci filmu zodpovedať otázku, : Kto je vlastne obeť? Doporučujem pozrieť si i film Unthinkable /2010/ a trochu to rozobrať zo všetkých strán. Vtiahnutie do deja: ***** Akcia: **** Napätie: **** Realita: *** Hudba: **** Kamera: **** Erotika: *** ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem se na tenhle film podíval jen kvůli téhle scéně (bohužel na YT dohledáno jen turecky), nicméně se jednalo o příjemné překvapení a byl jsem poměrně navnazen, jak to dopadne. Představa, že se může téměř každý stát figurkou ve hře je tak fantasticky fatalistická, že to všechno stojí za zamyšlení. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Viaceré z tréningových metód, vykreslených vo filme, pochádzajú z kontroverznej knihy bývalého dôstojníka Mosadu Victora Ostrovského "By Way of Deception" (vyšla v českom preklade pod názvom "Lstí a klamem"). (Pembroke)

Reklama

Reklama