Reklama

Reklama

Vo Francúzsku prebieha nemilosrdná vojna medzi tajnými službami a islamistickými teroristami. V mene radikálne odlišných ideológií však jedni i druhí často používajú podobné metódy a zbrane, medzi ktorými nechýbajú ani ľudské bytosti. Patria medzi nich ich aj Diane, študentka, ktorá sa nechala naverbovať tajnou službou, a Pierre, mladík, ktorý verí, že radikálny islam mu pomôže nájsť riešenie jeho problémov. Vytrénovaní a pripravení na svoje "misie" sa čoskoro obaja ocitnú vo víre udalostí, z ktorých niet úniku... (RTVS)

(více)

Recenze (65)

Fr 

všechny recenze uživatele

Dokud neprodáš svoji duši ďáblu, nepřestane se snažit ji koupit…. Sýrie, Damašek. Francie jako příčina utrpení ,,bratrů“. Kolonizovala jejich země a jedinou obhajobou je, že mají Zidaneho. Salafisté, bratrem může být kdokoliv. Francouzský agent v Damašku, muslimové ve Francii. AGENT NENÍ ČLOVĚK, JE TO ZBRAŇ! Film s politickým kontextem věrohodně zobrazuje možné osudy, přípravu agentů a praktiky obou stran. Každý má své důvody. Každý se snaží získat informace. Jedni se chtějí mstít, druzí…. Alespoň tak je nám to předkládáno. DNES JSEM SELHAL. ZÍTRA USPĚJÍ JINÍ. BŮH JE VELKORYSÝ. Film věnovaný lidem, jenž jsou nuceni činit rozhodnutí. KONEČNÁ. Od 11.9. 2001 zneškodnily Francouzské tajné služby více než 15 bombových spiknutí. A o tom je tento film! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být tajným agentem je skvělé a perspektivní zaměstnání. Koho by nebavilo být celoživotně jednou nohou v průšvihu a druhou mít našlápnuto do hrobu, neboť je pouze otázkou času, kdy ho milovaná vlast zatratí v rámci zajištění vyšších cílů. Francouzi mají s obětováním vlastenců letité zkušenosti, takže jsem tajně doufal v parádní podívanou, ale tentokrát se stát uchránil bez výraznějšího zvýšení hladiny adrenalinu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je z kategorie teď, kde platí nepřímá úměra - čím méně jsi ochoten přemýšlet nad logikou dění a myšlenkovými pochody hrdinů, tím víc se ti to bude líbit. Vizuální stránka a režijní zpracování, zvládnutí akčních scén a vedení herců je totiž opravdu na úrovni. Casting zafungoval skvěle, takže po téhle stránce nemám výhrad. Na druhé straně scénář patří mezi ty, kde scénárista tak dlouho hledal efektní zvraty, až se v těch intrikách špionážní služby a jejich protihráčů úplně ztratil. Ochrana státu tématicky trochu připomíná někdejší Bessonovu Nikitu, kdy se z dívky stane válečný stroj a z vysokoškolačky, která měla úplně jinou představu o životě, je najednou člověk bez minulosti a žijící hned několik životů. Mimochodem, Vahina Giocante se mi líbila víc než kdysi Anne Parillaud. Celkový dojem: 60 %. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Francouzský thriller i přesto kvalitní. Jak výborné herecký výkony, tak dobrý příběh i vynikající děj. Secrets of State se odehrává ve Francii, kde se na ní chystá atentát. Snímek je založený dle skutečné události.. 6/10 = 68% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Drsný thriller z prostredia tajných služieb, ktorý smeruje vzhľadom na klišé žánru k dosť predvídateľným zisteniam. To ale neznamená, že by zobrazené nemohla byť pravda. Haim ukazuje tento svet ako veľmi tvrdú záležitosť, kde musia ísť bokom rodinný život, milostný život v zmysle, v akom ho chápeme my civilisti a "vyvolený" sa musí bezpodmiečene riadiť pokynmi zhora. To aj v prípade, že stratí niečo ako ľudskú dôstojnosť. Prostredia sa striedajú niekedy po pár sekundách, Ochrana štátu ale aj tak nie je natoľko divácky príťažlivá, ako sľubuje scenár. Proste kvalitná francúzska produkcia, ktorá nesklame, ale ani výnimočne neohúri. 70% a možno po rozležaní v hlave zvýšim hodnotenie. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný film. Některé věci mi teda přišli přitažené za vlasy. Proč vůbec každý Arab, muslim, musí být hned terorista? Odpověď je jednoduchá, protože to z nich tenhle Svět dělá. Že USA a Velká Británie, nebo respektive jejich vlády vidí za vším terorismus, je věcí známou. Ale že už i Francie...? Ta vymejvárná hlav je vskutku udivující. Buďte zalezlí doma, nikam nejezděte, nebo všude na Vás číhá nebezpečí v podobně fanatického muslima. To jsou kokotiny. Ale srandovní na tom je, že zrovna Francie si ty muslimy do své země pozvala sama, vítala je s otevřenou náručí. Tenhle svět nechápu. Ale okej. Film byl prostě úplně obyčejnej. Škoda jen té herečky. Pěkná holka, jen spíše než agentka, to byla štětka. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další milé překvapení z Francie. Ostatně z této země se s nimi roztrhl pytel. Což je jedině dobře, protože díky konkurenci můžou vznikat podobné kousky jako právě tento z prostředí francouzské tajné služby. Některá jednání sice nejsou uplně košér, ale rád jsem se pohledem zúčastnil dalšího boje proti terorismu. Navíc v zastoupení sympatické Vahiny Giocante. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších filmov o protiteroristickej jendnotke so zaujímavou zápletkou. Film vyšiel už pred viacerými rokmi a Francúzi možno ešte netušili v akom stave sa budú nachádzať dnes. V súčasnosti by mohli takýto film točiť každý deň. Chválim aj kvalitné herecké výkony. Tomu hovorím typicky kvalitný francúzsky akčný film. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s uživatelem krusty2. Secret défense mě mnohem víc chytla než celosvětové honičky Jasona Bourna. Liboval jsem si především ve výborném obsazením, symapatický a charismatický Gérard Lanvin, všestranný Simon Abkarian, směšný Nicholas DuVauchelle a když někde vidím Vahinu-vaginu, tak se směju. Jen mi chybělo to, co předvedla už ve dvou filmech - masáž nohou, tentokrát zašla s tou masáží ještě dál :-) Přeji jí konečně nějakou pořádnou roli. Největší klad spočívá v hlavní myšlence celého snímku - tajné služby ve svých metodách a využívání lidí nejsou o nic lepší než teroristé. Zkrátka vysoce kvalitní a zajímavý akční thriller. ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Ale tak to tedy ano! Po určité době francouzský film, který mě dost zaujal. Zajímavé téma, které je velmi precizně zpracováno. Já mám prostě na tajný agenty slabost :-) Obvzlášť, když je do toho zamotanej islámskej problém. Čtyři hvězdičky tlustě podtržený. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Sakramentsky dobrá špionážna dráma, po francúzsky strohá, nekompromisná. Nebyť prehnaného záveru, ktorý akoby zo zošitových príbehov vypadol, tak aj celkom úspešne budí dojem reality. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mal som sňpocit, ze som videl 234. epizodu z nekonecneho serialu o boji tajnych sluzieb vo Francuzsku s teroristami. Bohuzial styl filmu je pre mna strasne nezazivny. Sledujeme rekrutovanie jedneho clena na strane agentov a zaroven u dzihadistov a ich postupny vyvoj, ale postavy ma napriek tomu prilis nezaujali a film mi pripada priemerny. Hodnotenie zaokruhlujem smerom dole za hnusnu scenu s udusenim psa. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pokud jsi svou duši ještě nezaprodal Ďáblu, bude so On snažit ji od tebe koupit......... Film o špionáži a ženě, která se stal špionem a ani pořádně nevěděla jak. A ono ji to začalo bavit. CITÁT - Agent není lidská bytost, je to jen zbraň.......... Zajímavý špionážní dramatický snímek o brilantních taktikách špionů i teroristů. Potvrzená hrozba se nazývá atentát........ ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, válka s terorismem je svinstvo, ať to vezmete z pohledu útočníků nebo tajných služeb, to už vyjde skoro na stejno. To si pak obě strany vyberou nějakého slabého nebo frustrovaného jedince z řad civilistů a přetvoří ho k obrazu svému. První polovinu filmu jsem se sice malinko ztrácela, než mi pomalu docházely všechny souvislosti, ale to je u podobného typu filmů celkem obvyklé a tak není divu, že jsem si více užila spíš tu druhou, to jsem byla párkrát i napnutá a rozhodně to byla dobrá podívaná, u které jsem ocenila především výkon Gérarda Lanvina, jako ostříleného agenta bez skurpulí. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Francouzi filmy na tahle témata prostě umí a podávají je bez příkras, o to víc, pokud vychází ze skutečných událostí. Věčný boj mezi islamisty a zbytkem světa. Dokážeme pochopit islám? Svým způsobem ano, tak mnoho má přejato z křesťanství.Dokážeme pochopit fanatismus, který je kolébkou terorismu? Ne, proč taky.A tak se dva muži stejně tvrdého a nemilosrdného ražení střetávají na opačném konci barikády a každý pro své záměry využívá své lidi, at jsou to agenti tajných služeb či vycvičení bojovníci k provádění sebevražedných atentátů, zde cvičených v okolí Bejrútu.Zavede nás do prostředí tajných služeb, vězení i mise v terénu, které zvlášť pro ženy nejsou lehké,ale......od roku 2001 Francie zabránila 15 bombovým spiknutím. A tak určitě stojí tenhle film za shlédnutí a Gerard Lanvin je pořád charismatický jako před 20 lety. Zinedin Zidan, kvůli němuž by možná byli Arabové schopni přestat trošku blbnout, tam bohužel nebyl a tomu já říkám velká škoda:-) Shrnuto a podtrženo, slušné čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama