Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (202)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nebylo lehké se na jejich smutek dívat, ale celou dobu jsem se nemohla zbavit dojmu, že je to emocionálně hrozně povrchní a že o ztrátě dítěte byly natočeny už mnohem lepší filmy. Neseděl mi tam herec, co hrál mladíka Jasona, naopak příjemně překvapil Aaron Eckart. Nicole Kidman zahrála její tiše trpící postavu parádně, ale nevzbudila ve mně žádné sympatie. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Téma patří k těm nejbolestnějším, takže na žádný film s tímto tématem se nemůže nikomu dívat lehce. A proto je zásadní nakolik citlivě režisér téma uchopí a jakým hercům svěří hlavní role. John Cameron Mitchell mě příjemně překvapil - od Shortbusu ke Králičí noře urazil obrovský kus cesty. Nicole Kidman si rozhodně oscarovou nominaci zasloužila, Aaron Eckhart jí zdatně sekunduje. Dokážu si vše představit i jako divadelní hru, z níž pravděpodobně film vychází. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Dva vynikající herecké výkony (Kidman & Eckhart ) bohužel ztracené ve fádní šedi. Králičí nora mohla být zajímavá tak před 15 lety. Na podobná témata už bylo natočeno hodně filmů a musím přiznat, že mnohem zajímavějších. Nejde o špatný film, ale chyběla tomu nějaká hlubší myšlenka, nějaká snaha lepší práce, snaha to celé více promyslet a promakat. Příběh o rodině, která se snaží vyrovnat se smrtí svého malého syna, kde manželé touží každý o jiném stylu osvobození od tíživých vzpomínek. Vzpomínat nebo zapomenout, snažit se vymazat nebo oživovat stíny minulosti. To je otázka, kterou si kladete spolu s filmovým párem. Bohužel to je celé, vše o co tu jde. Jediné trochu vybočující z této ve filmu zavedené linie je postava mladého studenta, který nechtěnou náhodou autem srazí a zabije jejich malého chlapce. Odpuštěním matky a studenta se stávají jejich společná tajná setkání. Dojemné, dobře zahrané, ale bohužel omleté a jednoduché. Logická pointa, žádné kličky, jen rovná linie smutku rodičů, která končí jejich vyrovnáním se s osudem a smířením se s životem takovým, jaký je. Vidět film o několik let dříve, dal bych hvězdy 3, možná i 4, ale v dnešních časech je to prostě málo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srážka dvou stylů truchlení, které se navzájem vylučují. Na jedné straně je tu takžka nekonečná pieta v podání muže a na té druhé radikální řez za minulostí u ženy. Skloubit oba pohledy ve znovu fungující vztah se zdá být nemožné. Vzdor titulu a textu distributora mi nepřipadalo, že by byl komiks s tématem paralelních vesmírů nějakým zásadním prvkem, který by vyřešil krizi hlavní hrdinky. Tou bylo spíše samotné setkávání se s Jasonem, kdy potřebovala najít jiný svět, než je ten plný terapií a manžela či rodiny, kteří chtějí být až protivně nápomocni. Víceméně by mohli probírat život mravenců nebo desky Iron Maiden a vyšlo by to na stejno. Ale to nic nemění na kvalitě filmu, který se mohl opřít o výborné výkony Kidman a Milese Tellera, který dostal až trestuhodně malý prostor. A nakonec jsem vzal na milost i toho Eckharta. Rabbit Hole sice hraje na city, ale není to klasická vydíračka a hlavně je uvěřitelný, což u podobně laděných snímků oceňuji. 85% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ač se jedná o smutný film, tak se více méně obešel bez sentimentu a nese se v pomalém tempu. Nemám mu vlastně ani moc co vytknout, spíš naopak. Nicole Kidman i Aaron Eckhart hráli opravdu dobře. Snad jen možná kdyby byla lepší režie, film mohl dopadnout ještě lépe. 70%. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Mitchell přestal být kontroverzní, což sebou pohříchu přineslo nedostatek osobitosti a pocitu čehosi "výjimečného". V podání elementárních lidských emocí zůstává stále jistý, ovšem už se moc neliší a nebýt výkonu Kidmanové, jeho snímek by byl jen jedním z řady těch sice dobrých, ale nijak zvlášť pamětihodných. Což je u režiséra, v jehož druhém snímku si týpek polykal vlastní semeno, trochu škoda. 70% ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Králičí nora je co do stopáže poměrně krátký film (asi hodinu a půl), nicméně má natolik pomalé tempo, že je vlastně velice dlouhý. Ale myslím tím v tom dobrém smyslu dlouhý, nikoliv zdlouhavý. Zaobírá se mnoha detaily ze všedního života ústřední dvojice a postupně tak skládá mistrovskou mozaiku komorního dramatu, který dnešní hollywoodští filmaři už skoro neznají. Je to škoda, neboť přesně tohle herci potřebují, aby dokázali, jak jsou dobří nebo špatní. A věřte, že Nicole Kidman a Aaron Eckhart k té druhé skupině rozhodně nepatří. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Příběhově ne tak znamenité jako herecké výkony, které jsou vážně výborné. Škoda, že mě celek tolik nechytil, ale i tak se mi snímek líbil. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší nálož, bohužel film působí poněkud povrchně a bez emocí. Na pomezí tří a čtyř hvězdiček s hodnocením nahoru díky hereckým výkonům obou hlavních představitelů, přičemž Aaron Eckhart mě zaujal mnohem víc než Nicole. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Králičí nora je příběh manželu Beccy a Howieho,kteří ztratí svého čtyřletého synka při tom co ho srazí autem mladý student Jason.Film je o tom jak se s celou bolestivou událostí oba vyrovnávají...Jelikož mam sám dětí a jedno v tom samém věku tak už tyto filmy nějak nedávám...Nejedna slza ukápla.Za mě 90 % a pět hvězd. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Rabbit Hole je psychologické drama, které je stejně uzavřené jako její hlavní představitelé ( přesná Nicol Kidman, ale především Aaron Eckhart, který mě vážně překvapil). Během pomalejší první poloviny jsou vykresleny ústřední postavy, jejich frustrace a zármutek. Funguje to především díky kvalitnímu scénáři. Celkově jsou emoce ve filmu reflektovány skrze dobré dialogy, již zminované herecké výkony ústředního dua a v neposlední řadě také díky podmanivé hudbě v pozadí. Na filmu mě nejvíce zaujal vztah matky zesnulého dítěte s chlapcem, který automobilovou nehodu způsobil. Paradoxně ji právě on pomohl najít aspon částečnou útěchu, kterou tak dlouho hledala... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman se svou novou plastikou vypada ponekud.. plasticky. Dalsi z rady hezkych zen, ktere pocitily potrebu ze sebe udelat umelou voskovou figuru. Hrat umi ale stale skvele a ta plastika z toho dela zvlastnim zpusobem bizarni zazitek. Cely film je v podstate pripravene podium pro jeji hereckou show, ktere schopne asistuje Aaron Eckhart, nic jineho na me z Rabbit Hole nevykouklo. 4/10 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Brilantní film, ze kterého sálají emoce a atmosféra zmařeného života, kdy vidina něčeho lepšího je opravdu na míle vzdálená. Nutno zmínit, že v hlavních rolích se představují dva z mých nejoblíbenějších herců, přičemž oba zvládají role na výbornou. Komorní konverzační drama té nejvyšší kvality s brilantní režií, scénářem a hudbou. Nečekel jsem od toho příliš a dostal silný zážitek, který v hlavě už zůstane. Bravo! 10/10! ()

numi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ploché, postavené na dialozích a emocích z umakartu. Snad záměrně, jako paralela k umělému životu a citu, které ústřední dvojice "musí" přijmout za své po ztrátě syna. Ale pořád především rutinní drama, které z nebetyčné rutiny vytrhuje jedna jediná věta Nicole Kidman - odpověď na otázku Why you didn't tell me? Po herecké stránce nadchne více Eckhart, možná i proto, že podobných rolích má za sebou méně a dokáže tak překvapit. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Těžko komentovat tak obyčejné nevýrazné drama jako je Rabbit Hole, jakkoli je výborně řemeslně odvedené. Přes zajímavou zápletku ve mě film nic nezanechal, nijak si nerýpnul do svědomí ani nic podobného, zároveň však díky tomu není ani zbytečně moralizující a patetický. Ve výsledku mi tak připadá jako pouhý herecký koncert (nejen) ústřední dvojice bez jakékoli přidané hodnoty; upřímný, nijak zvlášť náročný, ale nádherný herecký koncert! ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné čo sa týka príbehu, film by sa dal nazvať až zbytočným. No opäť raz výkon par excellence od Nicole. Nie je však na to sama a výborne jej sekunduje Eckhart. Najmä vďaka nim dostali životom bičujúce postavy ešte väčší náboj a emócie. "A potom čo?" - "Neviem, ale niečo bude..." ()

Reklama

Reklama