Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (202)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který má jednoduchou premisu - manželé se musí vyrovnat s tím, že při nehodě přišli o svého malého syna. To téma je tak jednoduché, že tohle mohlo stát na jediném - na hereckých výkonech. A ty byly využity naplno. Neříkám, že téma je jednoduché, ale není vyloženě rozvíjeno, právě herecké výkony činí snímek dobrým. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Film se smutným příběhem, který ve mně ale paradoxně nakonec zanechal příjemný pocit, že i ta největší bolest se časem stane bolestí snesitelnou. Nicole Kidman a Aaron Eckhart mi jako manželský pár neuvěřitelně sedli. 80% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Takový malý velký film o nepříjemných věcech, které se stávají. Zasloužená nominace Nicole Kidman v roli matky, která ztratila během autonehody jediného syna. Výčitky, vina a odpuštění...v roli manžela skvěle sekunduje Aaron Eckhart (kam dali akademici oči) a ve vedlejší roli potěší Sandra Oh. Na filmu je znát, že předlohou byla divadelní hra. Vše je podřízeno dialogům, které umocňuje citlivá režie Johna Camerona Mitchella od kterého po jeho kontroverzním počinu jakým byl film "Shortbus" bych nečekal, že si vybere takové téma svého dalšího filmu. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tak silný a emotivní námět a tak chladné až sterilní zpracování. Škoda, ale opravdu mě to za srdce nechytlo, a to nejsem bezcitný cynik. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno v prosinci 2010) Opět se blíží oscarová sezona a lze vypozorovat, že i tenhle film do ní možná promluví, tudíž jsem nezaváhala a na Rabbit Hole se podívala. Film o ztrátě dítěte není ve světě kinematografie žádnou novinkou, ale tenhle je dělán s citem, připadalo mi, že emoce lacině neždíme za každou cenu. Teda aspoň ze mě je nevyždímal, ale přesto jsem se necítila nějak ochuzena nebo tak. Ústřední herecký pár k sobě ladil a byl příjemný, i na Nicole se dívalo dobře, někdy s ní mívám problémy. Celkem poklidně, příjemně to uteklo, užila jsem si to, ač to je smutný film, smutně se po něm necítím, spíše tak nějak vyrovnaně. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Dobří herci v poměrně chladném filmu o zlých věcech v životě. Ale nejvíc mi bylo líto toho psa. A to psy nemusím. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám věrohodné zobrazení zármutku. Z amerických filmů občas mívám pocit, že když vám někdo umře, stačí nasadit udivený výraz, trochu si pobrečet a za pár dní je všechno při starém. Jenže ono není. Super komorní drama stojící na kvalitním scénáři a dokonalé Nicole Kidman a Aaronu Ekchartovi. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl nejlepší výběr pro mou zdrchanou hlavinku...ta beznaděj a bolest z toho totiž tolik čiší, že teď nebudu moc spát, budu nenávidět klasiky a přemítat, zda bych něco takového byla vůbec schopná někdy pochopit racionálně a zvládnout emocionálně. Po dlouhé, ale opravdu dlouhé době, mě nadchl scénář takovým způsobem, že už jsem nepotřebovala vůbec nic. Smekám a zbytek je mi z celého mého srdce fuk. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Napsat o Rabbit Hole, že je to jen další příběh rodičů, kteří se snaží vyrovnat se smrtí svého dítěte, a tudíž že nepřináší nic nového, je velmi nefér a zní to podobně hloupě, jako napsat o Hodinách, že je to film o ženské, co si jednoho dne nacpe do kapes kameny a jde si zaplavat do řeky. Rabbit Hole je smutný film o tragických věcech. Jeho pozitivum ovšem tkví v tom (kromě svělého obsazení, krásné, "polaroidové" kamery a taky velmi klidného, tichého ladění filmu), že je upřímný. Neuchlácholí vás na závěr, a nedá vám za odměnu happy end, jaké ve snímcích podobného žánru vídáváme. Jen prostě ukáže, že něco tak tragického se prostě vymazat nedá, a že životy Beccy, Howieho, Jasona a všech ostatních, kterých se smrt malého Dannyho nějak dotkla, bude už navždy jiný. Ale ta bolest se stane snesitelnou. Takže podle mě jde o pořádně silný, ale pozitivní filmový zážitek. P.S.:Obsazovat Nicole Kidman do komických, neřkuli pouze dekorativních rolí, je naprosté mrhání talentem. V roli Beccy podle mě předvádí fenomenální výkon. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i přes závažnost tématu v součtu spíše sterilní a místy nudné drama,které ani zdaleka nevyvolává takové emoce,jaké by chtělo/mělo.Nicole Kidman slušná,ale tentokrát ji Aaron Eckhart strká po emoční stránce do kapsy.Nevyužitá šance... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Táto psychologická dráma mala naozaj skvelú atmosféru, len škoda, že dejovo dosť pokrivkávala a potenciál vôbec nebol využitý tak obsiahlo ako by sa žiadalo. Najviac zo všetkého ma brali tie rozhovory medzi Beccou a Jasonom, prišlo mi to akoby Becca bola jedine pred ním rozprávať o svojej traume. Chcel by som vidieť ten Jasonov komiks celý, vyzeralo to nesmierne zaujímavo. Ale celkovo, dialógy tento film držali nad hladinou po celý čas, keďže dejovo to nebolo nič extra. A musím uznať, že Miles Teller sa mi omnoho viac pozdával v takejto dramatickej roli ako v tých kadejakých teenage komédiach plných alkoholu a neviazanej zábavy. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Dráma o rodičoch vyrovnávajúcich sa zo zbytočnou smrťou svojho syna.Ja som sa zase nemohla vyrovnať zo smutným faktom,že vybotoxovaná tvár NICOL KIDMAN na nás ,,kričí" z každého rohu ťažko-dramatickej snímky.Niekto bude mať možno s týmto menší-väčší problém.Je to,ale vec názoru a vkusu.No i nadalej i napriek tomuto ,,hendikepu" zostáva v mojich očiach skvelou herečkou a na svoje kvality tu patrične upozorňuje.Je mi ľúto,ale tento snímok sa o mňa len ľahko obšuchol nezanechávajúc vo mne žiadne emocie.Toto sa dá pozrieť s ťažkosťou len raz.MILLES TELLER tak na tohto chlapca si posvietim.O ňom budeme ešte veľa počuť... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný drama o těžkém životním traumatu. Celkově snímek ukazuje, jak těžký život dokáže být a co kolik klacků vám života dokáže nahodit pod nohy. Hlavní protagonisté se tím snaží prokousat a přeskákat a je to pro ně těžké. Skvělé herecké obsazení - Nicole, Aaron, Dianne. Všichni si hrají to své, ale společně jim to nefunguje, to je největší kámen úrazu filmu. I když to má být srdceryvný příběh, nijak mě to nedojalo, nijak to nezacloumalo s mými emocemi a to je u takového typu filmu špatně. A já jsem zrovna ten typ diváka, který brečí u všeho, tohle ve mě ale nic nevyvolalo. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Příjemné a pomíjivé. Už to tu bylo snad tisíckrát, a kdyby v tom nehrála Kidmanová, tak se na to asi ani nekouknu. Ale něco se tomu přece jen musí nechat, nejedná se o vtíravou záležitost, není to nikterak emocionálně vydíravý film. Je jen na Vás, jestli se onomu tíživému pocitu plně poddáte nebo zůstanete lhostejní, v tom spatřuji veliké a snad doknce i největší plus, jinak neoriginílního filmu. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

KOncentrovana deprese, ale na me kupodivu zapusobila. Jiste, hlavne herecky, protoze trojuhelnik Kidman - Eckhart - Wiest je komplexni a bezezbytku vycerpava celou emocionalni skalu... ale hlavne asi prave tou komornosti. A asi i faktem, ze i pres absenci vyraznejsi gradace dokaze udrzet soustredenou pozornost. Navic, po takovy nalozi, jsem asi rad i za ten konec, kterej by me jinak jezil. Samotny tema samozrejme svadi k predpokladu, ze bylo umyslne vybrany pro tvobu srdcervouciho struhadla, ale... podle myho nazoru to dopadlo jinak. Nemaje s podobnou zivotni situaci zkusenos (klep, klep), mozna by to takhle nejak mohlo vypadat. Na kazdyho proste plati neco jinyho... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Je to takové pomalé, ponuré až depresivní. Hlavně během první poloviny to na mě hrálo jedinou myšlenku - usni. Nikdy jsem nic takového neprožil a doufám, že ani neprožiju. A ač mi přišlo, že takhle nějak se ty postavy mají chovat, tak mi vadilo jak se Nicole chovala kravkovsky a i Aaron měl slabší chvilku. Já se těšil hlavně hodně na paralelní vesmíry, ale těch jsem se nedočkal. Tak holt snad jindy. Lehký podprůměr ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Smútok môže byť témou, ktorou sa zaoberáme, ale humor je prenikavý, všímavý a vrúcny a je nástrojom, s ktorým je rozobraný v ,,Králičej nore" osviežujúco pozitívne naladenom pohľade na to najdolnejšie z kinematografie: prekonanie smrti dieťaťa. 6/10 ()

Reklama

Reklama