Reklama

Reklama

Pjuščije krov

  • Sovětský svaz Пьющие кровь (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Gotický horor podle novely A. K. Tolstého „Upír“. Odehrává se v prostředí Ruska a Itálie 19. století. Mladý šlechtic Runěvskij se na plese seznamuje s krasavicí Dášou a její babičkou Sugrobinovou. Zasmušilý mladík Rybarenko, který je rovněž na plese přítomen, Runěvského varuje a sděluje mu, že Sugrobinovová a rada Těljajev jsou upíři... (Mariin)

(více)

Recenze (3)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ucházející spracovaní knižní předlohy, ale kostýmovo mi to pripadalo poněkud laciné, přímo až obohacený TV lookem ( hlavne exteriér). Inak ale dôstojná romantičnost s " upyr " námetom no celkový dojem je vskutku pozitívny. Volím preto radšej chabú kolektívnu 4ku, ako silnú 3ku, poňáč pár scén bolo vskutku pôsobivých. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Takřka věrně podle mistrovské novely Alexeje K. Tolstého "Upír" (která u nás vyšla v českém překladu též s názvem "Ďáblův dům") ve stylu gotického hororu. Skvěle vytvořená sentimentální romantická atmosféra 19. století, prostředí ruské šlechty i italské vily. Předpokládám, že tento horor se nebude líbit těm, které uspokojují jen akční dryáčnické filmy, v nichž musí být erotika a každou minutu stříkat krev . Naopak bude se líbit divákům, kteří nestavějí na ději, ale na náladách a účinku hudby, světla a dekorací. V tomto směru je to špičková lahůdka, skvělý hudební akcent skladatele Sergeje Kurechina! Měl bych jen drobounkou výhradu k tomu, že režisér Jevgenij Tatarskij oproti Tolstého novele nevyužil antikizující prvky hrůzné noci v italském "Ďáblově domě"... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Upír je démonický tvor, je to dravec, nekompromisný a drsný. A aspoň podľa polovice týchto aspektov by sa mal chovať. Teda vo filmoch. Nebyť tých dvoch-troch ,,upírskych,, scén, tak by som si myslel, že sledujem nejakú lacnú ,,austenovku,, pre dámy ( kto vidí čo na tom, že sa takmer každá scéna odohráva pri nejakom čajovom dýchanku ). Vizuálna stránka tiež nemá kvalitatívne prednosti, takže pre mňa podpriemerný zárez do žánru. ()

Reklama

Reklama