Reklama

Reklama

Vraždy mezi muškáty

(seriál)
  • Německo Mord mit Aussicht
Německo, (2008–2022), 35 h 55 min (Minutáž: 45–50 min)

Tvůrci:

Marie Reiners

Hrají:

Caroline Peters, Bjarne Mädel, Petra Kleinert, Hans Peter Hallwachs, Max Gertsch, Sophie Rois, Christoph Maria Herbst, Friederike Frerichs (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Komisařka Sophie Haasová je z Kolína přeložena na venkov, kde nastupuje jako vedoucí inspekce. Počáteční šok z místních poměrů je značný. A nejen na její straně. Zvlášť když se rozhodne objasnit staré případy. (TV Prima)

Recenze (23)

unclejack 

všechny recenze uživatele

Uhm, Vraždy medzi muškátmi sú skrátka jeden nezameniteľný originál. A hoci ide o kriminálny seriál, tvorcovia nasadili ľahší tón, vidlácku atmosféru a hercov, ktorí vyzerajú, že sa na miesto vraždy dostali viac-menej náhodou. Nechápte ma zle - občas je seriál skutočne vtipný a istá absurdnosť mi nijak nevadí, lenže všetko má svoje hranice a tento seriál dostatočne nesplňa ani jednu z úloh, ktoré si vytýčil - baviť a zaujať. Zaujímavý pokus, ako oddychovka ujde, ale to je všetko. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková ta věc kterou při projíždění programů hned přepnete se slovy: "další německá sračka", ale když tomu člověk dá pár minut šanci, je to překvapivě vtipný (chtěně) a docela poutavý detektivní seroš. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle je na německou současnou tvorbu poměrně solidní kriminálka. Prostředí venkova je poměrně super, herecké výkony nejsou nejhorší, zápletky nejsou nejlepší.... Ale jak říkám, na N poměrně slušné. Dám tedy 70%. ()

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Proč pořád jenom vraždy? V Midsomeru, z Juarezu, v Kaifecku, v Kitzbühelu, v kruhu, v Londýně, v močálech, v muzeu, v Oxfordu, v Radiolandu a já nevím, kde ještě. Proč ne třeba nákupy, zásnuby? Nebo cokoli jiného, pozitivního. Už je to nuda a hlavně trapas. Kriminálky jsou fajn, ale nic se nesmí přehánět. Nemluvě o tom, že pokud někdo pořád sleduje seriály s názvem "Vraždy v *něčem*", tak už se to dá považovat za nějakou prapodivnou úchylku. No, něco k těmto vraždám. Nějak si neumím vysvětlit, proč se tu skoro nemluví. Herci zapomněli text a tvůrci si nemohli dovolit natočit to znovu kvůli nedostatku peněz? Nebo se vracíme do období němých filmů? Nebo to je cílené za vidinou napjatého diváka (jestli jo, nefunguje to)? Dále pokusy o vtip. Eh? "Letí vosa, bum do nosa!" Hahaha. Ne. Tohle pobaví možná tak nějakého velmi velmi velmi nenáročného diváka a nebo člověka, co se opravdu moc rád směje. Jediné plus, které tenhle seroš má, je venkovské prostředí. Němci jsou dobří v kde čem, ale ve filmové tvorbě jim to až tak neklape. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Jedná se o specifické komediálně pojaté krimi. Mě se seriál líbil. Je i zajímavé, že jsem se u tohoto seriálu o proti některým věhlasnějším ani nenudil. Možná je to tím, že tenhle seriál je pozitivně laděný. ()

noelcoward73 odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela výjimečně hodnotím po 1 zhlédnutém dílu. Tohle má být kriminálka? Prostředí venkova je fajn, ale zpracování je zcela otřesné! Herecké výkony nelze hodnotit, protože herci a herečky nemají co hrát. Na vině je scénář - musel jsem dělat „nápovědu“ a „inspici“ jako se dělá v divadle, protože scénář asi více spoléhá na velkou improvizaci herců - jak jinak si vysvětlit, že textu je tak zoufale málo? Herci se bohužel musí řídit striktně scénářem a divák se pak velmi nudí, protože než se dočká nějaké věty, třeba i v naznačeném vtipu, kterou herci mají říct, tak si sám doplní několika způsoby, jak to říct. Já se strašně nudil. Snadno se dalo předvídat, jak to skončí už asi od půlky dílu (viděl jsem 7. díl). Nedočkal jsem se ani výrazného napětí, vše bylo moc rozvleklé a spoustu naznačeného dokončené jen tím nejjednodušším způsobem. Seriál začal být vysílán po poměrně úspěšném seriálu Zločiny v zahradách, i když zdejší hodnocení o ničem moc nevypovídá (50%). ()

Marfab 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezda pouze za konecny stav veci. Jinak cely prubeh veci je katastrofalni. Je to fraska a kdyby jste smichali cerveneho trpaslika a komisare rexe je to presne tenhle pripad ()

subic 

všechny recenze uživatele

Prima to teď opakuje v neděli dopoledne, což je čas, kdy je to shlédnutelné, přesněji dá se to jako zvuková kulisa při žehlení, čištění akvárka, mytí oken a podobných pracech. 50% ()

Fenris 13 

všechny recenze uživatele

Parádní vidle! Tento pokus o kriminálku je v současnosti mým nejoblíbenějším guilty pleasure. Skoro bych nevěřil, že si Němci dokážou dělat srandu sami ze sebe. Samozřejmě na klasiky jako je Poirot či Midsommer se to nechytá ani náhodou, to je úplně jiná liga, ale nedělní dopoledne si bez toho takřka nedovedu představit :-) ()

Logout odpad!

všechny recenze uživatele

Celé to vypadá, jako by to hrála parta ochotníků poté, co jim někdo ukradl scénář. Rozhodně Nic, co bych chtěl vidět ještě jednou. ()

kouBaMW 

všechny recenze uživatele

Pilot díl se mi líbil hlavně tím, že si udžel moji pozornost i bez složitých mord případu, speciálních efektů a jiných nesmyslů dnešních kriminálek.. Třešnička na dortu je vůz komisařky E30 cabrio, sice tam jezdí dva různé typy a s přehazováním SPZ si hlavu nelámali, ale i tak je to radost pohledět :) ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Na súčasnú nemeckú porno produkciu celkom schopná kriminálka. No nič iné ma nenapadá, keď sledujem krimi bez krimi a zúfalý pokus o vtipné scény. ()

black8 

všechny recenze uživatele

Mesto v podobe hlavnej vyšetrovateľky Haasovej naráža na vidiek a tento stret vedie k mnohým vtipným situáciám. Každý diel okrem vyšetrovania vraždy rieši aj malomeštianské zvyklosti obyvateľov tejto na vraždy bohatej vidieckej oblasti. Baví ma to. A okrem pani Haasovej tu tento milý kokteil namiešavajú aj príjemné postavičky Bärbel a Hans. Milý satirický krimi seriál. ()

DanielDall 

všechny recenze uživatele

Nejde o žádný vybroušený severský psychologický klenot , ani o adrenalinovou americkou akční jízdu. Dalo by se říct , že jde o komediální seriál z buranova s policejní zápletkou. Na začátku je úspěšná policistka z velkoměsta uklizena na venkov,kde má vést policejní oddělení zapadlé střediskové obce . Jako měšťák je neustále v kontrastu s místními venkovany. Podobně jako Bárnaby z Midsommeru sebou přinese vražednou nákazu a v tom poklidném místě najednou v každém díle někdo zhyne.A podobně jako v Midsommeru zde najdete tématické vložky v podobě golfového klubu,motorkářů,astronomů,chovatelů apod. Při přebarvení uniforem a služebních aut by mohlo jít klidně o příběh služebny někde na Šumavě. Kdyby alespoň takto vypadaly pokusy české televize o kriminálku... (3 a půl hvězdičky zaokrouhluji na 4) ()

hloupej odpad!

všechny recenze uživatele

Prosím tohle ne! Ještě jsem nedokoukal ani jeden díl, vždy vydržím maximálně půl hodiny než hledám propisku, kterou bych si vrazil do mozku ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál na nedělní rána při kafíčku. Tyhle seriály mám ráda - jako třeba i Big Bena. Je v nich krimi zápletka, soukromé vztahy, ale i humor, kdy si Němci sami ze sebe dokáží dělat srandu - to se u nás moc nevidí. Postavy jsou potom tak nějak "lidštější". Také většinou v atraktivní prostředí (u Big Bena to byla malebná bavorská vesnička). A to kvituji. Takže se u toho náramně bavím v dnešním filmovém "tragisvětě" je to světýlko v tunelu. ()

Reklama

Reklama