Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inga vyšetřuje případ mrtvého muže, kterého vylovili rybáři z moře. Pátrání ji zavede na další loď... Rybářská loď zachytí ve svých sítích mrtvolu muže a komisařka Lürsenová s kolegou Stedefreudem začnou jeho smrt vyšetřovat. Hned zjistí, že jméno mrtvého muže je Radek Jankowski a jedná se o druhého důstojníka na lodi MS Karina, patřící rejdařství Delius. Zatímco Nils Stedefreund hledá Jankowského auto, komisařka Lürsenová se nalodí na MS Karina, kde se k ní všichni chovají velmi nezdvořile a nechtějí s ní hovořit. Lürsenová má opustit loď s lodivodem, ale ten odpluje bez ní a ona je uvězněna na lodi s vrahem...
Navíc se loď dostane do mezinárodních vod, kde Lürsenová nemá žádné pravomoci. Je však odhodlaná zjistit, proč byl Radek Jankowski zavražděn. Stedefreund se snaží získat příkaz k navrácení lodi zpět do přístavu a zajde i do rejdařství Delius. Dcera majitele, Julia Deliusová, mu odmítne pomoci, protože kdyby nebyl náklad dopraven včas, rejdařství by přišlo o velkou částku... Komisařka Lürsenová mezitím najde několik indicií, že Radek Jankowski se snažil získat důkazy proti rejdařství o přetěžování lodí. I Stedenfraund najde materiály ukazující na přetěžování lodí, ale nikdo nehodlá dostat loď MS Karina zpět do přístavu. Lürsenová pátrá i v podpalubí, kde je napadena... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

amirgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje malá exkurze po stopách dnešních Schimanských se započala zde. Oliver Mommsen sice vypadá dobře, ale nevím, jestli mi to bude stačit. Zatím je to setkání podprůměrné. Z úctyhodného seznamu natočených dílů ve všech modifikacích Tatortu je zřejmé, že byli Němci, jako obvykle, velmi produktivní. Německá těžkopádnost se ale nezapře. Nejvíce akce zažijete při pozorování mírného poklusu některého z protagonistů, či při lehce zrychlené jízdě. Za to jsou Němci, alespoň v tomto seriálu, neskutečně užvanění. Vyžvanili si u mne slabší trojku. Po třetím dílu asi raději odzkouším další modifikaci. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama