Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestřihem sedmi dílů III. série středometrážních filmů, uváděných pouze v televizi, vznikly dva celovečerní filmy Od zítřka nečaruji a Poplach v oblacích uvedené do kin. Tento film byl vytvořený z epizod: Pan Tau - Poplach v oblacích, Pan Tau - Lov na slona a Pan Tau - Noc v safari... Pohádková dětská komedie o tom, co všechno způsobí procházka Pana Tau na křídle letadla a slůně Bimbo, které mu ukradne kouzelný klobouk. Značný rozruch vzbudí mezi cestujícími letadla mířícího do Prahy elegantní muž v buřince, který se s naprostým nezájmem o přírodní zákony prochází po křídle. Někteří ho považují za halucinaci, jiní za trik a III. bezpečnostní inspektor Málek za zašifrovanou zprávu o únosu. Jedině malá Alenka ví, že je to laskavý kouzelník pan Tau. Ten není po přistání letadla samozřejmě k nalezení a zatímco se horlivý Málek ujímá vyšetřování, přijde pan Tau o kouzelnou buřinku, kterou mu ukradne slůně Bimbo, čekající na letišti na převoz do Safari. Aby ji získal zpět musí se ukrýt ve voze a čekat na vhodnou příležitost. Jako by už to nezpůsobilo panu Tau dost potíží, najde buřinku zřízenec Kalous a ještě navíc po krátké zastávce mezi poli ujede, aniž by si všiml, že Bimbo opustil špatně zajištěnou klec. Pan Tau se tak ocitá bez buřinky, zato se slůnětem v patách mezi poli, kde záhy způsobí řádný rozruch. A buřinka je v nedohlednu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Já ti prodám klobou za dvacku chceš? Ale prosim tebe zato jsou čtyři guláše! Pěkný příběh, zajímavé prostředí, pěkné hrecké obsazení a nezapomenutelné slůně Bimbo ale i ostatní zvířata ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nepáčia sa mi detské filmy, v ktorých je ústredným hrdinom nemý čudák s trapnou buřinkou na hlave - Pan Tau. Veď ani to meno nemá poriadne. Nesympatický, retardovaný podivín. Vizerá a správa sa ako nejaký pedofilný úchylák, čo číha na malé deti pred školou a ponúka im sladkosti. Presne tak na mňa pôsobí táto postavička. Nepomohla tomu ani, v dobách socializmu nevšedná, západonemecká koprodukcia, ktorá sa podieľala na vzniku tohto produktu. "Poplach v oblakoch" je celovečerný kinofilm, ktorý vznikol zostrihaním troch epizód pôvodného televízneho seriálu. * ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Teď už je to s hodně odřenou buřinkou, ale jako malý capart jsem tuhle Šimánkovu odyseu hltal měrou vrchovatou. Ono je to v podstatě o ničem a celý ten slepenec jednotlivých epizod nedává moc velký smysl, ale dětskému divákovi je tohle dočista šumák. Tedy, alespoň mně bylo. Vystačil jsem si s nácvikem prstokladu buřinkové etudy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých TOP dětských filmů. Pan Tau, sloník a scénka na křídle. Zkrátka paráda a jako bonus pro malé kluky polach na letišti a výjezd požární a záchranářské techniky..Dnes ti hasiči v modrých montérkách u červených Tatrovek a Avií pravda působí lehce archaicky, ale tenkrát to byli bozi. Nelze také opomenout sestavu hereckých es. * * * * ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tahle Bimbo odysea a vůbec filmy, kde se z magického Pana Tau stává zoufalec pronásledující svou buřinku a pronásledovaný smůlou, mi vždycky připadaly jako dost nešťastné nabourání kouzla, které tuto postavu obklopavalo. A nikdy jsem to Polákovi neodpustil. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Všichni ho známe, ale málokdo ho měl rád. Pan Tau byl možná zbytečně dlouhá pohádka, která kdyby byla lépe sestříhaná (vím, že to byl sestřih seriálu, ale i přes to) , dostala by lepší švih. Příběh fajn, obsazení skvělé, ale nuda... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý dětský film, který si musí pamatovat prostě každý. Několikrát reprízovaný a to je jen a jen dobře pro další generace dětí. Scénka "letícího letadla a Pan Tau na křídle" je nezapomenutelná a řadím ji do klasiky českých děl. Pan Šimánek k roli Pana Tau prostě patří. Jsem rád, že mu v Třešti postavili sochu! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -3* Další z "nezapomenutelných" postav socialistické éry byl Otto Šimánek alias Pan Tau. Bylo tam docela hodně fantazie a kouzel, sem tam říznuté groteskou, ale i tehdy i v mém věku mi to přišlo dost dětinské. Proto jsem ho nikdy  pravidelně nesledoval a ani vzniklé filmy mě nijak zvlášť nechytly. Přesto byl seriál v Německu dost populární. A tak je nostalgicky ohodnotím slabší známkou, ale tím neříkám, že vše s panem Tau bylo špatné – prostě to nebyl můj pravý šálek kakaa ;-).  A tomuto filmu dávám o něco vyšší známku jen proto, že si ho trošku víc pamatuju. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]… A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pan Tau mě nikdy moc nebral ,vadilo mě že nemluví. Přesto to není špatné ,vše zachranuje spousta dobrých herců ,třeba V.Brodský, J.Dvořák,P.Nárožný a jiní. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Laskavé pohlazení dětství, které bylo časem bezstarostným a plným fantazie. Spojením tří ze sedmi dílů poslední třetí série o kouzelném panu Tau (dobrý Otto Šimánek) vzniká dětsky rozkošná podívaná. Až hysterický rozruch v letadle a na letišti, způsobený panem Tau procházkou po křídle letadla. Poprask kolem ztraceného neposedného slůněte Bimba při jeho transportu do Královodvorského safari. A úchvatná honitba na slona v poli, kdy jsou členové myslivecké jednoty poprášené vesnice svoláni na hrdinný lov slona. Mumraj letiště, nepřeberné množství zvířat safari, pan Tau působící zmatek, pozdvižení a po opětovném získání buřinky nastolující nápravu věcí způsobených. Pan Tau, dětská fantazie, vyvolává šok u dospělé populace svojí nelogickou činností. Pouze všechny děti ví, kdo je pan Tau. Z dalších rolí: třetí inspektor bezpečnosti letiště Málek (dobrý Vlastimil Brodský), neúnavně pátrající po panu Tau, zřízenec safari Kalous (Josef Dvořák), který se marně snaží najít ztracené slůně, bláznivý pilot práškovacího letadla (František Husák), na jehož popud se organizuje úchvatný africký lov, vrchní inspektor bezpečnosti letiště (dobrý Josef Bláha), organizující hledání původce provokace na křídle, pilot letadla (Jiří Kodet) zasaženého panikou, řidič safari (Zdeněk Srstka), Alenka (Alena Jirešová), jediná pasažérka letadla nadšená z muže na křídle, Málkův syn Otík (Michael Hofbauer), hledající vajíčka, děti na poli Honzík (Miroslav Vidlák) a Kačenka (Martina Červená), schovávající slůně, a Kalousova dcera Ivanka (Stanislava Coufalová), shánějící peníze jako náhradu za slona. Prvky grotesky, přírodopisné záběry zvěře, technické vybavení letiště, romantika fantazijního dobrodružství dětství, kde všechno končí dobře. Nádherný dětský svět. Kdeže ty časy jsou! ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Škoda toho pochmurného konce, ale chápu, že už se další díly točit nechtěly...i tak toho bylo o panu Tau natočeno mnoho. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pan Tau nikdy nepatril mezi me nejoblibenejsi pohadkove postavy a dodnes jsem k nemu dost skepticky. Tento film je ale jeden z tech lepsich, kdo by si nepamatoval dedka v obleku na kridle leticiho Tupoleva? Dobre herecke obsazeni, kde dominuje duo Brodsky-Blaha. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Skvělý sestřih těch lepších dílu Pana Taua. Jaky malý jsem to zbožňoval. Tau Rulez. A Otto Šimánek hlavně, 4 hvězdy. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem tyhle filmy, ve kterých se objevoval Pan Tau docela hltala. Dnes bych byla zcela jistě kritičtější, takže si nostalgicky poklepu na buřinku a vykouzlím snad spravedlivé tři hvězdičky. ()

Reklama

Reklama