Reklama

Reklama

Jižní Pacifik

(seriál)
  • Velká Británie South Pacific

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jeden oceán. 20 000 ostrovů. Čtvrtina světového vodstva. Výjimečná divoká příroda, kultura i historie fascinujícího oceánu a jeho tisíců ostrovů se odhaluje v tomto jedinečném dokumentu. Díky svým korálovým útesům, lagunám a dramatickým atolům představuje Pacifik cosi jako předobraz ráje. Spousta ostrůvků rozmístěných od Havaje k Velikonočním ostrovům skrývá bizarní překvapení. Region nabízí celou řadu úžasných zážitků: podmořské sopky, vyšperkované tropické útesy a nepřeberné množství rozmanitých živočichů. Vedle nich utvářejí podobu této oblasti také lidé, kteří si udrželi staré zvyky a způsob života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (57)

woody.birch 

všechny recenze uživatele

Tichý oceán je moje láska. Snad právě proto jsem těžce nesl těch několik chybiček ve skoro dokonalém dokumentu. Asi si budu muset pořídit originální verzi, abych se utvrdil v tom, že šlo jen o překladatelskou neobratnost a ne faktické nedostatky. Navíc zamrzí, když některé záběry uvidíte celkem zbytečně ve víc dílech. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na tento fascinující dokument v produkci BBC jsem čuměl s otevřenou hubou, jak je to skvěle natočené. Obraz z bluray podmořského světa mě doslova vyrážel dech. Líbí se mi také podtext o Bílé velrybě a přeživších námořnících bloudících po nekonečném oceánu. Skvěle natočené dechberoucí scény nejen z podmořského světa dokáže nejlépe natočit jen BBC. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

BBC aneb jak je to v Pacifiku pod hladinou i na souši. A navíc hooodně modré a sem tam nějaká sopka. Bez Davida, ale i tak velmi slušné. Akorát ty díly o živočiších na souši nejsou tak zajímavé, jako ty o životě v moři. Víte o tom, že dobrovolníci znovu sázejí stromy na Velikonočním ostrově a že ty původní pravděpodobně vymizely, když tam byly zavlečeny krysy, které sežraly úplně všechno vč. semen stromů? Já už to vím. ()

Chosé85 

všechny recenze uživatele

Velice rád sleduji dokumenty a obzvlášť o přírodě a dost dlouho jsem čekal na nějaký, který mě doslova omráčí. A teď to přišlo. Jižní Pacifik. Každý záběr doslova hltám a na každý díl, který přijde, se neuvěřitelně těším. Ostrovy ztracené uprostřed nekonečného Tichého oceánu s jejich živými obyvateli, jako jsou dravé housenky, palmový krab, obrovské kapradiny, pestrobarevní ptáci, krokodýli, kokosové palmy, úhoři (!) a....člověk! Nezapomenu, jak domorodci na Šalamounových ostrovech skáčí originální Bungeee Jumping:-) Skvost a každý týden pravidelných 50 minut pohlazení po duši.... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I mezi mnoha famózními přírodopisnými cykly ze stáje BBC jde o naprostý a neopakovatelný skvost, na kterém má nemalý podíl i Cumberbatchův komentář. A to už je sakra co říct! PS: Nepřehlédněte Deníky z natáčení. Jejich koncept zůstal zachován shodný jako u Planety Země a jsou neméně zajímavé. ()

Zajímavosti (1)

  • Na začiatku každej epizódy znie pieseň “Somewhere over the Rainbow“ od Israel "IZ" Kamakawiwoʻole. (SeanBean)

Reklama

Reklama