Reklama

Reklama

Jižní Pacifik

(seriál)
  • Velká Británie South Pacific

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jeden oceán. 20 000 ostrovů. Čtvrtina světového vodstva. Výjimečná divoká příroda, kultura i historie fascinujícího oceánu a jeho tisíců ostrovů se odhaluje v tomto jedinečném dokumentu. Díky svým korálovým útesům, lagunám a dramatickým atolům představuje Pacifik cosi jako předobraz ráje. Spousta ostrůvků rozmístěných od Havaje k Velikonočním ostrovům skrývá bizarní překvapení. Region nabízí celou řadu úžasných zážitků: podmořské sopky, vyšperkované tropické útesy a nepřeberné množství rozmanitých živočichů. Vedle nich utvářejí podobu této oblasti také lidé, kteří si udrželi staré zvyky a způsob života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (57)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Vím, že je naše planeta fascinující. Snad více fascinující je téměř vždy to co nevidíme. Jako svět pod vodou. Krásný seriál doplněn výbornou hudbou, se kterou sem se u dokumentárních pořadů ještě nesetkala. Po prvním mnou viděném dílu dávám pět hvězd a nerada předbíhám, ale myslím, že zůstanou v tomhle počtu po všech šesti. ()

subic 

všechny recenze uživatele

BBC aneb jak je to v Pacifiku pod hladinou i na souši. A navíc hooodně modré a sem tam nějaká sopka. Bez Davida, ale i tak velmi slušné. Akorát ty díly o živočiších na souši nejsou tak zajímavé, jako ty o životě v moři. Víte o tom, že dobrovolníci znovu sázejí stromy na Velikonočním ostrově a že ty původní pravděpodobně vymizely, když tam byly zavlečeny krysy, které sežraly úplně všechno vč. semen stromů? Já už to vím. ()

Reklama

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Dva krát som to videl,niekedy si to musím pozrieť znovu.Ja som veľkým milovníkom takéhoto prostredia - nádherné korálové ostrovy,azurova voda do toho pekná hudba...vrátil som sa predstavami k čítaniu Robinsona Crusoea.... Ale takýto dokument som rozhodne eše nevidel!Dúfam že ešte ktosi spracuje túto tematiku a pridajú nové zábery,nové ostrovy..napríklad taký Vianočný ostrov by mohol byť cool (malý 140km2 ostrov) a nakrútiť tam pochodovanie 120 milionov červených vianočných kraboch....A keby sa našiel nejaký fanúšik,ktorý by spravil titulky na Madagascar (David Attenborough, r.2011) by bolo dobré. ()

woody.birch 

všechny recenze uživatele

Tichý oceán je moje láska. Snad právě proto jsem těžce nesl těch několik chybiček ve skoro dokonalém dokumentu. Asi si budu muset pořídit originální verzi, abych se utvrdil v tom, že šlo jen o překladatelskou neobratnost a ne faktické nedostatky. Navíc zamrzí, když některé záběry uvidíte celkem zbytečně ve víc dílech. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Famózní. Na plátně s perfektním zvukem obzvlášť. Nejsem žádná zooložka nebo bioložka, ale i přes to můžu v seriálu obdivovat celou řadu věcí. Rozhodně se na Pacifik podívám znovu a s titulky (viděla jsem pouze v originále), protože záplava rodových a druhových jmen všemožných potvůrek je obrovská. Komentář je zdařilý a netrpí ukecaností, jak tomu bývá u některých jiných dokumentů. Ovšem tento seriál funguje i zcela beze slov. Vidíte keř se zářivě zelenými listy a na něm sedí úplně stejně zářivě zelený ptáček. Já jsem lovila čelist na koberci. Bungee-jumping domorodců na uctění země z přírodně vyrobených provazů. Nikomu se nic nestane. Bolestivé upravování kůže, aby se podobala té krokodýlí. Dokonalé sepětí s přírodou. A poslední díl s rybami - úžasné. Jejich první a poslední let, než se zabijí tvrdým nárazem o palubu lodě je natočen tak excelentně, že v tu chvíli vám srdce zaplesá, věřítě, že ryba lítá. A když jsem viděla, jak se načerno loví tisíce ryb, které pomalu umírají v obří pomalu se stahující síti, což je dobře vidět díky naprosto unikátním pozicím kameramanů, bylo mi úzko. Krutost se mísí s nádherou. Flóra i fauna Jižního Pacifiku jsou těmi nejlepšími herci a herečkami, kamerami BBC těmi nejkvalitnějšími zprostředkovateli. A hudba je božská. Teď už zbývá se dostat na některý z těch úchvatným míst a můžu (tam) v klidu umřít:). [Zhlédnuto komplet] ()

Zajímavosti (1)

  • Na začiatku každej epizódy znie pieseň “Somewhere over the Rainbow“ od Israel "IZ" Kamakawiwoʻole. (SeanBean)

Reklama

Reklama