Reklama

Reklama

Jižní Pacifik

(seriál)
  • Velká Británie South Pacific

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jeden oceán. 20 000 ostrovů. Čtvrtina světového vodstva. Výjimečná divoká příroda, kultura i historie fascinujícího oceánu a jeho tisíců ostrovů se odhaluje v tomto jedinečném dokumentu. Díky svým korálovým útesům, lagunám a dramatickým atolům představuje Pacifik cosi jako předobraz ráje. Spousta ostrůvků rozmístěných od Havaje k Velikonočním ostrovům skrývá bizarní překvapení. Region nabízí celou řadu úžasných zážitků: podmořské sopky, vyšperkované tropické útesy a nepřeberné množství rozmanitých živočichů. Vedle nich utvářejí podobu této oblasti také lidé, kteří si udrželi staré zvyky a způsob života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (57)

Nyanka 

všechny recenze uživatele

Do čtyř let nebude žádnej tuňák a do čtyřiceti nebude spousta jinejch mořskejch ryb? No, jsem na to zvědavá, doufám, že se teda mýlej. Miluju BBC dokumenty a tenhle u mě vede na plný čáře. Člověk z Evropy si ani neuvědomí, čím je ta mořská tichá placka vším nabitá a už vůbec si neuvědomí, jaktože tam v těch ostrůvcích nějakej život je? Dokument poodhalí všechny záhady, vysvětlí téměř všechny otazníky. A co nejvíc - ty dechberoucí záběry vás prostě musej přilepit k obrazovce a nepustit! Doporučuji i zhlédnout Deníky z natáčení. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na tento fascinující dokument v produkci BBC jsem čuměl s otevřenou hubou, jak je to skvěle natočené. Obraz z bluray podmořského světa mě doslova vyrážel dech. Líbí se mi také podtext o Bílé velrybě a přeživších námořnících bloudících po nekonečném oceánu. Skvěle natočené dechberoucí scény nejen z podmořského světa dokáže nejlépe natočit jen BBC. ()

Reklama

loki5 

všechny recenze uživatele

Další dokument na 1. Skvělé záběry a výtečná hudba. Asi nejvíc mě zaujal 4 díl pojednávající o vývoji vulkánů v pacifiku od jejích vzniku až po jejich návrat zpět do hlubin oceánu. Z dokumentů BBC se u mě stala závislost a tento patří k těm nejpovedenějším. Mimochodem původní dabing je dost lepší než ten český. Filmařská práce je provedena s citem a smyslem pro detail. A to celé doplňuje velmi zajímavý komentář se spoustou nových informací. 98% ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

1.díl krab palmový, 300 domorodců žijící na ostrově 5*; 2.díl Nová Guinea, Papuánci, Šalamounovy ostrovy, osídlování 5*; 3.díl plejtvák, plískavice, Nový Zéland, opakování žraloků jak požírají mláďata Albatrose 4*; 4.díl zrod ostrova vlivem činnosti sopky, pavouk, krab a tučňák žijící v jeskyni, kterou protékala kdysi láva 5*; 5.díl spousta zajímavých zvířat: klokan stromový, který vypadá jako medvěd (Nová Guinea), pták co nelétá, plaz, který přešel z hmyzu a listy, papoušek 5kg, který nelétá, ale přesto lozí po stromech za potravou a množí se co 4 roky 5*; 6.díl ; ()

subic 

všechny recenze uživatele

BBC aneb jak je to v Pacifiku pod hladinou i na souši. A navíc hooodně modré a sem tam nějaká sopka. Bez Davida, ale i tak velmi slušné. Akorát ty díly o živočiších na souši nejsou tak zajímavé, jako ty o životě v moři. Víte o tom, že dobrovolníci znovu sázejí stromy na Velikonočním ostrově a že ty původní pravděpodobně vymizely, když tam byly zavlečeny krysy, které sežraly úplně všechno vč. semen stromů? Já už to vím. ()

Zajímavosti (1)

  • Na začiatku každej epizódy znie pieseň “Somewhere over the Rainbow“ od Israel "IZ" Kamakawiwoʻole. (SeanBean)

Reklama

Reklama