Reklama

Reklama

Jižní Pacifik

(seriál)
  • Velká Británie South Pacific

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jeden oceán. 20 000 ostrovů. Čtvrtina světového vodstva. Výjimečná divoká příroda, kultura i historie fascinujícího oceánu a jeho tisíců ostrovů se odhaluje v tomto jedinečném dokumentu. Díky svým korálovým útesům, lagunám a dramatickým atolům představuje Pacifik cosi jako předobraz ráje. Spousta ostrůvků rozmístěných od Havaje k Velikonočním ostrovům skrývá bizarní překvapení. Region nabízí celou řadu úžasných zážitků: podmořské sopky, vyšperkované tropické útesy a nepřeberné množství rozmanitých živočichů. Vedle nich utvářejí podobu této oblasti také lidé, kteří si udrželi staré zvyky a způsob života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (57)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I mezi mnoha famózními přírodopisnými cykly ze stáje BBC jde o naprostý a neopakovatelný skvost, na kterém má nemalý podíl i Cumberbatchův komentář. A to už je sakra co říct! PS: Nepřehlédněte Deníky z natáčení. Jejich koncept zůstal zachován shodný jako u Planety Země a jsou neméně zajímavé. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Famózní. Na plátně s perfektním zvukem obzvlášť. Nejsem žádná zooložka nebo bioložka, ale i přes to můžu v seriálu obdivovat celou řadu věcí. Rozhodně se na Pacifik podívám znovu a s titulky (viděla jsem pouze v originále), protože záplava rodových a druhových jmen všemožných potvůrek je obrovská. Komentář je zdařilý a netrpí ukecaností, jak tomu bývá u některých jiných dokumentů. Ovšem tento seriál funguje i zcela beze slov. Vidíte keř se zářivě zelenými listy a na něm sedí úplně stejně zářivě zelený ptáček. Já jsem lovila čelist na koberci. Bungee-jumping domorodců na uctění země z přírodně vyrobených provazů. Nikomu se nic nestane. Bolestivé upravování kůže, aby se podobala té krokodýlí. Dokonalé sepětí s přírodou. A poslední díl s rybami - úžasné. Jejich první a poslední let, než se zabijí tvrdým nárazem o palubu lodě je natočen tak excelentně, že v tu chvíli vám srdce zaplesá, věřítě, že ryba lítá. A když jsem viděla, jak se načerno loví tisíce ryb, které pomalu umírají v obří pomalu se stahující síti, což je dobře vidět díky naprosto unikátním pozicím kameramanů, bylo mi úzko. Krutost se mísí s nádherou. Flóra i fauna Jižního Pacifiku jsou těmi nejlepšími herci a herečkami, kamerami BBC těmi nejkvalitnějšími zprostředkovateli. A hudba je božská. Teď už zbývá se dostat na některý z těch úchvatným míst a můžu (tam) v klidu umřít:). [Zhlédnuto komplet] ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další nejlepší dokumentární cyklus co jsem kdy viděl. (Stejně jako Life, Planet Earth, Nature´s Great Events a Africa). Tentokrát je zážitek umocněný ještě tím, že o jižním Pacifiku a jeho ostrovech jsem nic moc nevěděl. Vyjmenoval bych nějaké obzvlášť památné scény, ale to byl nebylo fér, protože celý cyklus je přesně takový, jaký si představuji pod označení „spektakulární“. Attenborough je sice nepřekonatelný, ale Cumberbatchův hlas je pro změnu… podmanivý. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Vím, že je naše planeta fascinující. Snad více fascinující je téměř vždy to co nevidíme. Jako svět pod vodou. Krásný seriál doplněn výbornou hudbou, se kterou sem se u dokumentárních pořadů ještě nesetkala. Po prvním mnou viděném dílu dávám pět hvězd a nerada předbíhám, ale myslím, že zůstanou v tomhle počtu po všech šesti. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ocean of Islands - první díl, jak název napovídá, pojednává o neskutečném množství ostrovů, které jižní Pacifik obsahuje a jedinečném životě, jež se na nich uchytil; Castaways - jižní Pacifik je tvořen velkým množstvím ostrovů, vzdálených od sebe několik tisíc kilometrů... jak se na tyto ostrovy dostal život?; Endless Blue - Pacifický neboli Tichý oceán pokrývá téměř třetinu planety a 1% z toho je země, takže se může zdát, že na život narazíte zřídka... ale není to pravda; Ocean of Volcanoes - sopky a zemětřesení se postaraly o to, aby v Tichém oceánu vzniklo množství unikátních ostrovů se specifickým životem; Strange Islands - nejlepší díl, který se soustředí na vybrané ostrovy a jejich unikátní druhy zvěře, které se přizpůsobily izolovanému životu; Fragile Paradise - povídání o tom, čím jsou ohroženy místní ostrovy a jejich život aneb proč na konec nezařadit depresivní díl, že ano...; Nudnější než ostatní dokumenty z produkce BBC, jelikož dost záběrů se zde opakuje. Tahle oblast holt nemá dostatek materiálu na šestidílný seriál. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělé 2 DVD z produkce BBC EARTH, opravdu nádherná příroda, skvělé záběry a poutavý a zajímavý komentář. ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Již jsem viděl hodně dokumentů z dílny BBC, ať už ve standartním rozlišení, či v HD. Tak ale toto je tedy něco! UFF.., NÁDHERA! Já měl husí kůži po celém těle, a to na to fakt běžně netrpím :-) Rozhodně doporučuji, a klaním se tvůrcúm. (hlavně kameramanům) 95 procent. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Úžasné záběry a Cumberbatchův komentář rozhodně udělali z tohoto dokumentu naprosto skvělou podívanou. Ano sem tam bylo něco vícekrát recyklované, ale osobně mi to vůbec nevadilo. Naprostá paráda. BBC prostě umí. Myslím, že HD bylo stvořeno jen kvůli jejich dokumentům. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Skvělý oddychový dokument od BBC. Perfektní záběry a zajímavé komentáře o jednom z nejkrásnějších míst na naší planetě. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu povedlo. Je to poutavé, zajímavé, krásně natočené a perfektně ozvučené. Dokument, který se může směle řadit mezi špičku ve svém oboru! 10/10. ()

Luke7 

všechny recenze uživatele

1.díl krab palmový, 300 domorodců žijící na ostrově 5*; 2.díl Nová Guinea, Papuánci, Šalamounovy ostrovy, osídlování 5*; 3.díl plejtvák, plískavice, Nový Zéland, opakování žraloků jak požírají mláďata Albatrose 4*; 4.díl zrod ostrova vlivem činnosti sopky, pavouk, krab a tučňák žijící v jeskyni, kterou protékala kdysi láva 5*; 5.díl spousta zajímavých zvířat: klokan stromový, který vypadá jako medvěd (Nová Guinea), pták co nelétá, plaz, který přešel z hmyzu a listy, papoušek 5kg, který nelétá, ale přesto lozí po stromech za potravou a množí se co 4 roky 5*; 6.díl ; ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Dva krát som to videl,niekedy si to musím pozrieť znovu.Ja som veľkým milovníkom takéhoto prostredia - nádherné korálové ostrovy,azurova voda do toho pekná hudba...vrátil som sa predstavami k čítaniu Robinsona Crusoea.... Ale takýto dokument som rozhodne eše nevidel!Dúfam že ešte ktosi spracuje túto tematiku a pridajú nové zábery,nové ostrovy..napríklad taký Vianočný ostrov by mohol byť cool (malý 140km2 ostrov) a nakrútiť tam pochodovanie 120 milionov červených vianočných kraboch....A keby sa našiel nejaký fanúšik,ktorý by spravil titulky na Madagascar (David Attenborough, r.2011) by bolo dobré. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů mapující krásu této planety a udržitelnost života na ní. Vadou na kráse je opakování stejných záběrů v několika dílech. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na tento fascinující dokument v produkci BBC jsem čuměl s otevřenou hubou, jak je to skvěle natočené. Obraz z bluray podmořského světa mě doslova vyrážel dech. Líbí se mi také podtext o Bílé velrybě a přeživších námořnících bloudících po nekonečném oceánu. Skvěle natočené dechberoucí scény nejen z podmořského světa dokáže nejlépe natočit jen BBC. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

po vybornom seriali Planeta Zeme je tuna dalsi nadherny serial o juznom Pacifiku, fakt tieto dokumenty na CT2 su fascinujuce a ten sukromny hnoj /hovnacko -primacka zabava/ nech tiahne do zumpy. 92 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Mořský dokumenty bývají obvykle o stupeň lepší než ty ze souše a tady to platí dvojnásob. Neskutečné poutavá scenérie ostrovů a živočichů co kolem žijou. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Príma, akorát myslím, že kdyby se neopakovali, tak místo 6-ti dílů by bylo jen 5. Připadá mi to uměle natahované. ()

Reklama

Reklama