Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Uprostřed nicoty nabízí nekonvenční směs komedie, dramatu a teenagerovské romance. Roztěkaného a problémového Doriana Spitze (Anton Yelchin – Alpha Dog) posílají jeho adoptivní rodiče na léto ke strýčkovi do malého městečka kdesi v Missouri. Bez jakékoli možnosti odsud uniknout musí pracovat v místním vodním parku, kde se seznamuje se svou novou kolegyní Grace Berry (Eva Amurri – Černá ovce). Grace si tu vydělává peníze na studia lékařské fakulty, protože se nedočkala pomoci od své univerzity, ani od své matky Rhondy (Susan Sarandon – Mrtvý muž přichází), která raději investuje peníze do Graciny mladší a krásné sestry Taylor (Willa Holland – O.C.). Není se tedy čemu divit, že když Dorian seznamuje Grace se svým plánem, jak si prodejem marihuany vydělat nějaké peníze navíc, Grace po chvilce váhání nabízí své služby jako řidička. Během léta jejich podnikání prosperuje lépe, než by oba čekali a vzniká mezi nimi velmi neobvyklé přátelství. Dorian se od Grace dozvídá o sebevraždě jejího otce i to, že její vztah s Taylor a Rhondou nebýval vždycky takhle špatný. Postupně si Dorian uvědomuje, že ke Grace cítí víc než jen náklonnost, té se však mnohem víc líbí pohledný světák Ben (Justin Chatwin – Válka světů). Mezitím v osamělé dospívající Taylor roste sexuální touha a dělá si zálusk na Doriana. Nakonec si tito tři mladí lidé navzájem pomohou nalézt v sobě sílu vypořádat se s nepříjemnými pravdami z minulosti svých blízkých a navíc dát smysl svým budoucím životům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Život není lehký, život je svině. Americký nezávislý film to dokazuje v každém rodinném dramatu, s jakýmsi prvkem komedie, který se u nich objeví. A že jich je. Když to ale porovnám se Skandinávií, tak pro mě prostě většina těhlech americkejch dramat jsou obrovský průměr a to včetně legrace, kterou by si ve filmu přáli, ale mě ten decentní humor prostě nebaví. I když pravda, že tady se to občas docela pěkně rozjíždělo. Ale jenom občas. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Chrochtam blahom! Najjednoduchsie sa da tento skvost vyjadrit troma pismenkami WOW. A teraz trosku zlozitejsie :) To, co sa odohrava v tomto filme je po nesmierne dlhej-predlhej dobe ten najuveritelnejsi a najrealnejsi zivotny pribeh, aky som mala tu cest vidiet. Vsetky zucastnene osoby su prirodzene, ako vytrhnute z bezneho zivota nas beznych smrtelnikov... Anton je jeden vynikajuci herec, ktory ma pred sebou dufam skvelu karieru, Susan je zarukou kvality a mlade kocky Willa a Eva su neuveritelne nadherne a talentovane herecky a tiez sa tesim, kedy ich uvidim v dalsich filmoch. Takze summa summarum, smiala som sa, plakala, rozculovala, zasiahla ma proste cela plejada krasnych pocitov a vrelo odporucam vsetkym, ktori neziju v umelo vykonstruovanom svete falosnych penazi, ceckov a usmevov, ale v nelahkom zivote, kde si vsetko musime zasluzit. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Škoda toho toho optimistického ladění, protože to trošku otupuje tu tíhu těch pasáží, které tnou do živého. Na druhou stranu, kdyby nebylo toho optimistického ladění, tak to bude jen další drama o ubohých trpících lidech bez východiska. Random nejsilnější obraz byl ten dům, ve kterém dealerové dál žijí, i když jim na něj spadl strom. Postava matky si zasloužila nějak víc potrestat. RIP Anton, nemůžu uvěřit, že už to bude šest let. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Máme dvě pračky, ale do jedné neteče voda a z druhé neodtéká!“ Jakoby tenhle nemalý problém domácnosti ilustroval tyhle milostné, přátelské i rodinné vztahy. Ona potřebuje peníze na studium, on je lehce roztěkaný dealer marihuany. Oba sžírá neveselá minulost. Ona svolí, že mu bude dělat řidiče, scénárista navíc přidá další netriviální postavičky a na mix romantiky, dramatu i komedie je zaděláno. Je přitom soudný a uvěřitelný, jeho komické i dramatické podtóny nevyznívají do prázdna, čemuž úspěšně pomáhají i dobře zvolení herci (pro Evu Amurri to rozhodně není první film, kde hraje se svou skutečnou matkou Susan Sarandon). Problém se naťukne, děj začne plynout, bez zásadních odboček a ostřejších zatáček. Což je vlastně i škoda. Nicméně i tak milá jednohubka. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když se díváte na film a tušíte že něco podobného už jste někdy v minulosti viděli, a to dokonce nejednou, ale přesto si to užíváte? Tohle přesně se u tohoto filmu stalo mě. Prostředí maloměsta, teenageři se svými problémy a jimž nikdo nerozumí, nudná práce, zkrátka nuda, stereotyp, šeď. Ale přesně takovéto filmy mě baví a oslovují a ani tento film není žádnou výjimkou. Jak už jsem se zmínil v nějakém jiném komentáři, já zkrátka miluju v amerických filmech maloměstské prostředí, a když se k tomu přidá žánr teenage komedie prodrchnutého dramatem, tak mé divácké srdce nadšením zaplesá. Já jsem si tento příběh skoro jako ze života parádně užil a jsem maximálně spokojený, ovšem zároveň je asi potřeba vysvětlit, proč tedy neuděluji pět hvězd. Je to z toho důvodu, že v určitých fázích příběhu jsem se nudil a film si nedokázal po celou dobu udržet rovnoměrně mou pozornost, a to já u filmů považuji za zásadní chybu. Pokud se mám vyjádřit k hercům, tak jsem byl zvědavý především na Antona Yelchina, který mě zaujal ve filmu "Charlie Bartlett" a tento herec mě ani tentokrát nezklamal, ovšem Eva Amuri mi k srdci nepřirostla a nepřišla mi příliš sympatická, ale v rámci možností zvládla svou roli dobře. Celkově tedy film hodnotím jako příjemné překvapení a uděluji čtyři hvězdy. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Uprostred ničoty je zase len nič. Nech sa na mňa mladí 17-18 roční ľudia nehnevajú, ale toto proste neberiem. Ich existenčné problémy sa im možno v tom zraniteľnom období života zdajú svetoborné a kľúčové, mne pripadajú ale len podružné a bezvýznamné. Dobrý "coming out of age" film bol podľa mňa The Spectacular Now, toto je naozaj len taká jednohubka. A hlavná hrdinka je fakt "alternatívne krásna". ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zjištění, že Eva Amurri je vlastně velice nehezká ženština v pozvolna plynoucím filmu, který servíruje vcelku uvěřitelný vztah dvou (třech) hlavních protagonistů. Zamrzí dost často šustící scénář, minimálně co se dialogů týče. A Wille Holland že tu bylo čtrnáct let, jo? Dammit. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Je to můj život, tak jakýpak štráchy :) Uprostřed nicoty je marijánový pole a dluhy. Tobogán, děti, tfuj a taky máma. Ta si kupuje kabáty, megera! Bytostný optimista zaplesá, protože v tom vidí svůj pokřivený odraz, narozdíl od zablešeného rádoby Brouka Pytlíka, jenž všechno věděl, všechno znal, leč usmát se nenadál. Mám-li chuť vystrčit bosé nohy z auta, lézt po skalách, hodovat, plavat či se prostě jen vysvléct z denní všednosti, pak do toho! Myslím, že to byl úkol. Myslím, že jsem ho splnil. Na jedničku! Zdar! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Převelice sympatické a brnkající na správné struny, takže jsem si u té krásné atmosféry sociálního teenage dráma předl blahem, nicméně přímočarosti, doslovnosti, schematičnosti a předvídatelnosti bylo také přespříliš. Čtvrtou hvězdu nedám ani za dekolt Evy Amurri. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nevím nevím... Tohle je taková ta mírně nadprůměrná záležitost, která neurazí, ale ani si ji nebudete nijak dlouho pamatovat. Vyjma hereckéhpo výkonu Susan Sarandom.Ta role jí opravdu sedla, a já jí v tom filmu opravdu neměl rád. Jinak jak jsem psal, klasika...tráva, "milostný trojúhelník" problémy v rodinách a pod. Za mě 70% ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Eva Amurri mi svyma vypoulenyma ocima lezla na nervy a ani nemam pocit, ze by podedila mamincin herecky talent. Ale nastesti mi vsechno vynahradil Anton Yelchin, kluk tak talentovany, az to bere dech. Byl zase tak sladce bezbranny, ze ve mne spustily vsechny ochranitelske pudy, a mel tak nevinoucky kukuc, ze i prodavani travy se zdalo uplne v poradku :). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moje leto lásky, kamarátstva a kšeftov. Príjemná teen záležitosť, ktorá je však určená skôr indie milovníkom, ako stredoškolákom bažiacim po lacnom humore. Postavy sú dobre napísané a prechádzajú solídnym vývojom, pričom sa nutne nemusí odohrať nič extrémne prekvapujúce. Len sa žije život. Film má náboj, ktorý mu dodáva najmä Yelchin a fakt, že Dorian nie je žiadny outsider, ale dokáže sa na veci pozerať z nadhľadu a má v sebe iskru. Kľudne by som si pozrel ako by sa veci vyvinuli po roku nasledujúce leto v nejakom pokračovaní. ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Opět jeden z mnoha filmů, který kdyby nevznikl, tak ty zachráněné peníze mohly zachránit několik dětí v chudých městských čtvrtích Los Angeles. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady malých, nezávislých filmů z amerického předměstí, kde není vše růžové, jak se na první pohled může zdát. Film trpí na poněkud chudší a stereotypní scénář (kde samozřejmě nechybí tajemství vyplouvající na povrch) ale herci naštěstí dokáží diváka natolik zaujmout, že film dokouká a příjemně se pobaví. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Svěží nekýčovitý snímek s né sice nijak převratným dějem, ale s oto více uvěřitelnými výkony které dávají filmu svoji kvalitu a takové skryté kouzlo... - 6. 12. 2012 - 65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl jiný film. O nějakých postavách jako vytržených z reálného života nemůže být snad ani řeč. Celé je to pohádkově laděné. On nezdárný synek z bohaté rodiny, ona Popelka. Setkají se v aquaparku a pak spolu jezdí autem a prožívají různé příhody, aby on nakonec mohl ukázat, jakej je charakter. Jejich rodiče jsou každý po svém dementi - jedno jestli bohatej pošuk, nebo nákupů a slev chtivá "chudá" máma. Strašně z toho čiší ta snaha o nezávislý film, ta snaha vykřikovat, podívejte, jak charakterní postavy tady předvádím. Ale pro mě je to prostě jen a jen pohádka s otevřeným koncem. Možná pro druhý díl, druhého léta. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/uprostred-nicoty.html ()

Reklama

Reklama