Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dora průzkumnice je půlhodinový animovaný televizní seriál pro děti, ve kterém hraje hlavní roli sedmiletá holčička a její přátelé. Pořad je určen k aktivnímu zapojení předškolních dětí do hravého příběhu ve stylu dobrodružných počítačových her. V každém dílu Dora povzbuzuje mladé diváky, aby se k ní připojili a vydali se s ní za dobrodružstvím nebo na průzkumnou cestu s jasně definovaným cílem. Dora a její diváci musí na cestě k cíli řešit mnohé problémy a překonávat různé překážky. K tomu jim slouží mapa, na které jsou zakreslena místa se zastávkami. Dora, její diváci a přátelé každý díl zakončí charakteristickým vítězným tancem s popěvkem „Zvládli jsme to!“. Průzkumnice Dorka je revoluční dětský pořad, a to mimo jiné i proto, že v každém díle děti při sledování zapojí do hry a podněcuje je k reakci. Průzkumnice Dora rovněž děti seznamuje s anglickými slovíčky, vyzývá je k pohybu a poskytuje jim dovednosti a sebedůvěru, které jsou potřeba k překonávání překážek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomerne nesympatická postavička s veľmi zlou animáciou. Ale oceňujem prínos k rozvoju myslenia detí predškolského veku (2-4 roky) a základy angličtiny, ktoré sa nenútenou, hravou formou snaží Dora vštepiť do detského podvedomia. Ale staršie deti predškolského veku už tento animák nebaví. 55/100 ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jazykově akorát na mojí úrovni, takže pro trénink makedonštiny ideální. Navíc mi to ani pro ty pěti(?)leté děti nepřipadalo špatné, ale jako třicátník to mohu špatně posoudit... 100% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I když je to podobně jako Go Diego Go zaměřené na děti a jejich aktivitu, aby zkoumaly, hledaly, domýšlely, přece jen mi Dora přijde víc nesympatická a víc než seriál mi to připomíná počítačovou hru. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Toto nie je veru ľahké hodnotiť alebo ešte k tomu aj komentovať! Mne to príde dosť otravné, jednotvárne a opakujúce sa, ale nemôžem Dore a Bootsovi odoprieť akú-takú jednoduchú zábavnosť a tiež aj (nenásilnú) vzdelávaciu hodnotu. Pesničky, farebné prostredie, veselé postavičky sa budú vašim deťom páčiť. Mojou najobľúbenejšou postavou je jednoznačne Swiper the Fox v tesnom závese za ním sa nachádza Señor Tucán a The Big Red Chicken. Najviac ma zaujala epizóda o abecede, keď hlavní hrdinovia pátrali po zmiznutých zvieratách :) ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, který zatím naše děti chytl. Dora je sympatická, chytrá a vypadá jako normální holka, na jejíž postavu nemá vliv Instagram :) K tomu má správný morální kompas, děti se od ní v každém dílu naučí něco nového a ještě navíc objevují španělštinu, kterou se právě taky učím (přes Duolingo, ne od Dory). Jen škoda, že se aktuálně dá najít jen jedna řada v češtině. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Vyslovene trápny seriál s veľmi trápnymi a neskutočnými scénkami, či postavami (živý hovoriaci búrkový mrak, ktorý sa dá zahnať nejakou pesničkou a pod. nezmysly v každej epizóde), ale aký by seriál pre najmenších mal byť? :D Napriek tomu som však pri tom dokázala sedieť (z nudy a vďaka môjmu putu k animákom) a pobavila sa na tom. Pre mňa je to asi najtrápnejší seriál pre predškolákov, ale má na mňa nejaký zvláštny vplyv a neodpudzuje ma. Možno aj preto, že som si obľúbila tú opičku a hudbu :D ()

Slidger 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Dalo by se to sfouknout během 10 minut a ne to natahovat pomalu na půl hodiny. Je to tak zdlouhové až je to nudné. ()

mai 

všechny recenze uživatele

Seriál má pobavit děti a "přinutit" je, aby si hráli a spolupracovali s Dorou. Hmmm....Dora mi nepřijde vůbec sympatická a přijde mi strašně otravné, jak všechno opakuje nejmíň 30x. Sice chápu, že je to určeno pro malé děti, ale i těm nemusí člověk všechno říkat milionkrát. Nanejvýš 2x. Myslím, že já být dítětem, tak s touto rádoby holčičkou na truc nespolupracuji. :D ()

john986 

všechny recenze uživatele

Moje deti to zraly nekdy mezi 2 - 4 rokem. V 5ti letech zajem ochabl. Uci v tom deti logicky myslet, barvy, tvary, pocitat, zapojuji je do deje apod. ()

Brucey 

všechny recenze uživatele

Nepamätám si seriál, ktorý ma pri jeho sledovaní dokázal srať tak, ako to dokázala len Dora (možno tak Plamínek a čtyřkoláci) ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Slušný didaktický seriál pro předškoláky a malé školáky velmi dobře pracuje s aktivním přístupem dětí. Výtvarně sympatické, přehledné (btw postava Dory mi připomíná ilustrace české výtvarnice Edity Plickové). Tematicky pestré, dokážu si představit, že se děti na Doru, opičku Botičku, mapu a další kamarády těší. Co považuju za problematické, je jazyková stránka, resp. ty zparchantělé česko-anglické věty, které rvou uši, př. "Je ostrov behind the coconuts nebo behind the shells? Ano, the island is za kokosovými ořechy..." (Nad tím, že někdy není v dabingu zřetelně rozumět či je výslovnost zjednodušena, mávám rukou....) Žijeme v době, kdy česká jazyková kultura klesá, neumíme ani správně česky psát, ani se vyjadřovat, klesá schopnost porozumět textu. Takováhle úprava dialogů tomu rozhodně nepřispívá... ()

Linduna 

všechny recenze uživatele

když o tomto seriálu prohlásím, že je neskutečně otravný a odpovědi jsou hned jasné, vždy dostanu odpověď, že to musí být tak primitivní, protože je to seriál pro děti. Já tento seriál znám od dětství a mě to tehdy přišlo neskutečně lehké. dělají z dětí pitomce stejně jako teletubbies. Dora má někd dobré otázky, že to občas donutí děti přemýšlet, ale opravdu mě vytáčí pohled na stádo slonů, kde přímo veprostřed záběru září růžový slon a Dora se zeptá, jestli ho děti dokážou najít a dá jim na to dvě hodiny.... ()

Sebik. odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších animovaných seriálov chápem, je to pre deti ale aj pre deti to je "silné kafe"... 0% ()

Reklama

Reklama